Κρέτσος- Παππας: Πάτησαν το “λευκό” κουμπί της ΕΡΤ

Δηλώσεις του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά, και του Υφυπουργού, Λ. Κρέτσου,
στην ΕΡΤ1, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του δικτύου ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 και τους Δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη, με αφορμή την έναρξη της εκπομπής της ΕΡΤ από το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο ψηφιακών πομπών, τόνισε μεταξύ άλλων:
  • «Σήμερα τελειώνουμε με τη δεύτερη σημαντικότερη συνέπεια του “μαύρου” στη Δημόσια Τηλεόραση το 2013. Το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ είχε ως αποτέλεσμα να μείνει αυτή εκτός της νέας ψηφιακής εποχής και να εξαρτάται όλα αυτά τα χρόνια από ιδιώτη πάροχο του ψηφιακού σήματος».
  • «Ευχαριστώ τη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ που κατάφεραν να ξεπεράσουν εσωτερικές αγκυλώσεις και εξωτερικές πιέσεις και σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από τότε που τελείωσαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, να αναπτύξουν το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ».
  • «Η μείωση του κόστους για την ΕΡΤ θα είναι πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ένα ποσό με το οποίο χρέωνε ο ιδιώτης πάροχος (DIGEA) για να διανέμει το σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το νέο δίκτυο αποτελεί μια επένδυση, η οποία “βγάζει τα λεφτά της” από την πρώτη χρονιά της χρήσης του».
  • «Η Δημόσια Τηλεόραση σε όλη την Επικράτεια είναι μία δομή συνοχής της χώρας και του λαού μας. Έχουμε χρέος να την προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού».
  • «Το κόστος της περιόδου του ‘’μαύρου’’ στην ΕΡΤ δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Ήδη είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας και συγκρότησης της Επιτροπής, η οποία θα αποτιμήσει πόσο κόστισε στο δημόσιο το βίαιο κλείσιμο, διότι η ΕΡΤ τη στιγμή που έκλεισε είχε κάποιες συμβάσεις οι οποίες δεν εκτελέστηκαν και δημιουργήθηκαν υποχρεώσεις. Θα δούμε τι έγινε και με τον εξοπλισμό και με όλη της την περιουσία. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αυτά θα μείνουν πίσω από την κουρτίνα. Θα τα μάθει και ο κόσμος και θα πράξουμε και εμείς τα δέοντα».
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, σημείωσε:
  • «Είναι μια ιστορική μέρα για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, καθώς αποκτά τη δική της αυτοτέλεια και αυτονομία. Αυτό μας δίνει και δυνατότητες να λύσουμε και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, η οποία έγινε με σκανδαλώδη τρόπο. Τρόπο ο οποίος απέκλεισε χιλιάδες συμπολίτες μας από την τηλεόραση».
  • «Η τηλεόραση δεν είναι ένα απλό μέσο ψυχαγωγίας, είναι ένα μέσο κοινωνικοποίησης, ένα μέσο εκμάθησης αξιών κανόνων και πληροφόρησης, ένα μέσο που θα μας βοηθήσει να διασώσουμε την ελληνική γλώσσα».
  • «Το νέο δίκτυο δίνει δυνατότητες να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων πρόσβασης έχουν οι πολίτες στο ψηφιακό σήμα, να δούμε θέματα που έχουν προκύψει και σε συνεργασία με τη DIGEA, και ας γίνει και μια δημόσια συζήτηση για αυτό». Από το ΠΑΡΟΝ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…