59 απολύσεις τεχνικών σε Alpha και Open χωρίς να ανοίξει ρουθούνι…

Την ώρα που οι τεχνικοί του Αlpha ανέστειλαν την 4ωρη στάση εργασίας λόγω εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, στο Open ανακοινώνονταν 21 νέες απολύσεις τεχνικών. Στον Alpha μια ημέρα πριν, έγιναν 38 απολύσεις τεχνικών. Με την “υπόσχεση” της εργοδοσίας πως θα απορροφηθούν στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Βαρδινογιάννη.
Οι ιδιοκτήτες καναλιών συνεχίζουν χωρίς καμία απολύτως όχληση, με την τηλεοπτική άδεια στην τσέπη τους, να απολύουν εργαζόμενους. Το έγκλημα είναι προμελετημένο. Σε αντίθεση με το νόμο 2328/95 που όριζε σαφή κριτήρια και τεχνολογικής υποδομής για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ 4339/2015 περί τηλεοπτικών αδειών παρέπεμπε τα κριτήρια τεχνολογικής πληρότητας στο ΕΣΡ και την επικείμενη Προκήρυξη των αδειών. Σε αυτή όμως το ΕΣΡ δεν έθεσε κανέναν απολύτως όρο! Ζητούσε μια απλή βεβαίωση των μετόχων ότι εντός 6 μηνών “θα διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό και κτηριακή υποδομή που θα τους εξασφαλίζει την άρτια ψηφιακή εκπομπή του προ- γράμματος τους και τη μεταφορά του σήματός τους στις εγκαταστάσεις του παρόχου δικτύου, και ιδίως τα εξής:
Ι. Τεχνολογικό εξοπλισμό που αφορά τον κεντρικό έλεγχο για την παραγωγή σημάτων, τον χρονικό συγ- χρονισμό και την επικοινωνία των πηγών σήματος, τη διανομή των σημάτων, τη ροή του προγράμματος, τους χώρους τεχνικής επεξεργασίας και παραγωγής προγράμ- ματος και τους σταθμούς μοντάζ, με τα αντίστοιχα τεχνι- κά σχέδια εγκατάστασης.
ΙΙ. Κτηριακές εγκαταστάσεις για αίθουσα κεντρικού ελέγχου, αίθουσα ροής, χώρους τεχνικής επεξεργασίας και παραγωγής προγράμματος και αίθουσα μοντάζ”.
Καμία επίπτωση δεν προβλέπεται για τους καναλάρχες που δεν θα διαθέτουν προσωπικό τεχνικών, αφού και ο αριθμός των 400 ατόμων μετά από απαίτησή τους, έμεινε μόνο ως αριθμός χωρίς συγκεκριμένη κατανομή. απευλευθέρωση των μαζικών απολύσεων μετά τα μέτρα κορωνοϊού με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε το κατάλληλο νομικό οπλοστάσιο στους καναλάρχες που άρχισαν νέο κύκλο ξεκαθαρίσματος.
Στις εταιρείες παραγωγής δεν ισχύει καμία απολύτως σύμβαση, κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων. Η ΕΤΙΤΑ δηλώνει πως είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει συντονισμένη επίθεση από την εργοδοσία.
“Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι δεχόμαστε μια συντονισμένη επίθεση από την εργοδοσία. Μετά τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που απέλυσε 38 συναδέλφους πετώντας τους σε εταιρείες παραγωγής, τώρα και το OPEN προχωράει αμείλικτα το σχέδιό του κλείνοντας και τα δικά του εξωτερικά συνεργεία. Και όλα αυτά την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή.
Έτσι 21 συνάδελφοί μας θα απολυθούν και όσοι δεν απορροφηθούν σε εταιρεία παραγωγής θα πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας.  Και όλα αυτά στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια διακινδύνευαν την σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, μπαίνοντας μέσα στις φωτιές, στους σεισμούς, στις ταραχές και στους πολέμους για να καλύψουν τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ
Εταιρείες παραγωγής χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και με εργαζόμενους-λάστιχο αλλά και ανεργία. Ανεργία που θα έρθει γρήγορα ακόμα και σε αυτούς που μπορεί σήμερα να αισθάνονται ακόμα και… “τυχεροί” αφού πήραν την αποζημίωσή τους και συνεχίζουν να έχουν δουλειά έστω και σε εταιρεία παραγωγής.  Αφού μόλις ολοκληρωθεί το όλο σχέδιό τους, οι εργαζόμενοι αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για λογαριασμό οποιουδήποτε καναλιού. Έτσι θα έρθει η στιγμή που θα… “περισσεύουν” και πάλι.

Συνάδελφοι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσουμε την καταστροφή του κλάδου μας, από τον δρόμο του αγώνα.  Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι Τηλεόραση χωρίς τεχνικούς δεν υπάρχει. Μόνο ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη λυσσαλέα αυτή επίθεση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…