ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ με τις Ραδιοφωνικές Άδειες Η Κυβέρνηση

 

Ξανά από την αρχή για τις ραδιοφωνικές άδειες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοοίνωσε ομάδα εργασίας για το ραδιόφωνο με τα πορίσματα της οποίας θα χορηγηθούν άδειες.

Η ανακοίνωση γίνεται και ενώ υπάρχει σε ισχύ ο ν. 4512/2018, που προβλέπει την αδειοδότηση των ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών του Λ.Κρέτσου αλλά  και η ευρωπαϊκή οδηγία που πέρασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το ψηφιακό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο.

‘Ηδη όπως αποκάλυψε η στήλη στην έντυπη και την ηλεκτρονική της έκδοση στις 8 Απριλίου, υπεγράφησαν τέσσερις υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να δοθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες, συμβούλους, ερευνητές αμοιβές συνολικής αξίας 96.600 ευρώ, με θέμα το  «νέο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για ραδιοτηλεοπτικά ζητήματα».

Στην πράξη παραβιάζεται το Σύνταγμα, όσο το ΕΣΡ που είναι αρμόδιο για τη Ραδιοτηλεόραση όσο δεν προκηρύσσει τις συχνότητες που  είναι ήδη  ελεύθερες ή δεν εφαρμόζει το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Με τη νέα υπόσχεση ο σημερινό καθεστώς θα διαιωνιστεί μέχρι νεοτέρας, που επιτρέπει ακόμη και σε ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές να έχουν ραδιοφωνικούς σταθμούς!

Την προκήρυξη των αδειών στο ραδιόφωνο είχε υποσχεθεί και ο προηγούμενος υφυπουργός Θ.Λιβάνιος, ενώ από τον Οκτώβριο του 2021, η Ομάδα Εργασίας ΕΣΡ, ΕΙΙΡΑ, ΕΤΕΡ, προχώρησε στην κατάθεση πορίσματος.

Μπορείτε ενδεικτικά να διαβάσετε τις σχετικές προτάσεις:

Ομάδα Εργασίας Ραδιοφώνου: Κριτήρια οικονομικής βιωσιμότητας και προγραμματικής πληρότητας για τις άδειες

Σχέδιο αδειοδότησης ραδιοφωνικών Ομίλων, αν το εγκρίνει η Κυβέρνηση

Τι προτείνει η ΕΤΕΡ για τις ραδιοφωνικές άδειες

Η δήλωση Οικονόμου

«Η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, σταθερά προσηλωμένη στη διαφάνεια και το διάλογο, διαχρονικές αξίες κάθε ευνομούμενης πολιτείας, με την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου, αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις και την ιδιότυπη ομηρία των ραδιοφωνικών σταθμών που λειτουργούν μέσα σε ένα άναρχο ραδιοφωνικό τοπίο. Προχωράμε, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και κάθε άλλη πρόταση, που στο μεταξύ έχει διατυπωθεί. Είναι αυτονόητο ότι πριν την οριστική διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου που θα οδηγήσει στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, θα υπάρξει διάλογος και πραγματική και ουσιαστική διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, το ΕΣΡ και όλους τους εμπλεκόμενους».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…