Απόπειρα οικονομικής εξόντωσης δημοσιογράφων

 


Τη βιομηχανία των αγωγών εναντίον δημοσιογράφων, καταδικάζει για πολλοστή φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.Και ειδικά όταν οι αγωγές προέρχονται από δημόσια πρόσωπα και αφορούν σεκριτική κατά τη λειτουργία τους στον δημόσιο βίο.
Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Πιτιακούδης, ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Evros-news.gr», έχει βρεθεί αντιμέτωπος με πλήθος αγωγών και μηνύσεων στη Θράκη, όπου σύρεται στα δικαστήρια από βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα, επειδή ασκεί το δημοσιογραφικό του λειτούργημα. 

Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, που επιχειρεί να επιφέρει πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και την προσήλωση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ. 

Η ενημέρωση δεν χειραγωγείται ούτε φιμώνεται από απόπειρες οικονομικής και ηθικής εξόντωσης των συναδέλφων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…