ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η δημοσίευση του Ευρωκοινοβουλίου για τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

 

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και ο λογαριασμός του στο Twitter κατέβασαν, όπως όλα δείχνουν, το εκτενές άρθρο και τα σχετικά infographics που δημοσίευσαν χθες, βασισμένο στα στοιχεία της Παγκόσμιας Κατάταξης για την Ελευθερία του Τύπου.
Το Ευρωκοινοβούλιο εξαφάνισε τα infographics που έδειχναν και με σχηματικό τρόπο το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει «κοκκινήσει» και πλέον θεωρείται ως «προβληματική χώρα» σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, αλλά και το ότι πλέον βρίσκεται μακράν χαμηλότερα από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, αφού η Βουλγαρία, που κατείχε την τελευταία θέση μέχρι και πέρσι, κατάφερε να κάνει ένα «άλμα» αρκετών θέσεων τον τελευταίο χρόνο.

Συγκεκριμενα δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες μετά την ανάδειξη του θέματος για την αναδημοσίευση της έκθεσης -καταπέλτη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα από το Ευρωκοινοβούλιο, με ειδική αναφορά και στην κατρακύλα της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη, και η σχετική ανακοίνωση μυστηριωδώς εξαφανίστηκε...

Εκτός απ' την ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπο του Ευρωκοινοβουλίου στα Αγγλικά, την οποία χθες αναδημοσίευσε και το efsyn.gr, εξαφανίστηκε και η σχετική ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter το ελληνικό τμήμα του Ευρωκοινοβουλίου. Στο συνοδευτικό, το ελληνικό τμήμα έγραφε: «Επιδείνωση της πόλωσης στον χώρο των ΜΜΕ, με την ελευθερία του τύπου να πλήττεται παράλληλα και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασαν οι @RSF_inter /Reporters Without Borders».

Media polarisation has increased over the past year, with the war in Ukraine further damaging press freedom in the region, according to the latest figures from Reporters Without Border.
Discover more in our infographics ↓

— European Parliament (@Europarl_EN) May 17, 2022
Η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε και την εξής επισήμανση: «Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση, με τους δημοσιογράφους να εμποδίζονται τακτικά να καλύψουν θέματα από το μεταναστευτικό μέχρι την Covid-19».
Περίεργα πράγματα...

Εξηγήσεις ζητά ο Παπαδημούλης

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας γνωστό ότι ζήτησε «άμεσες εξηγήσεις και ανάληψη ευθύνης για αυτή την απαράδεκτη λογοκριτική παρέμβαση» με επιστολή του προς την Πρόεδρο του ΕΚ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…