ΝΕΟ big deal στον χώρο των media

 


Μια τεράστια συμφωνία, η ανακοίνωση της οποίας θα προκαλέσει σεισμό στον χώρο των media, μαθαίνω ότι βρίσκεται προ των πυλών. Πρόκειται για τη συμφωνία πασίγνωστου εκδότη των Αθηνών (όχι καναλάρχη) με επιχειρηματία που εσχάτως (σχήμα λόγου το εσχάτως) αποφάσισε να επενδύσει και στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Κάποιοι λένε ότι οι δύο πλευρές έχουν δώσει ήδη τα χέρια και ότι απλώς μένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Επειδή δεν θέλω να «καρφωθώ», ένα θα σας πω. Ότι η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου happy με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

ρος συγχώνευση των εφημερίδων του Μαρινάκη;


Τα σενάρια για ΝΕΑ και ΒΗΜΑ 


Μετά την αποχώρηση του Αντώνη Καρακούση από τη διεύθυνση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ και την αντικατάστασή του από τον Γ. Μαντέλα (διευθυντή των ΝΕΩΝ) φουντώνουν ξανά οι φήμες περί συγχώνευσης των δύο εφημερίδων του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με την αναβάθμιση δε του Γιάννη Πρετεντέρη σε… εκδότη του Βήματος επανήλθαν στο προσκήνιο τα σενάρια για κοινό επιτελείο σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ. Και φυσικά θα βγουν στο τραπέζι και τα σχέδια για κοινό δημοσιογραφικό, διοικητικό και τεχνικό δυναμικό στις δύο εφημερίδες με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους.
Η συζήτηση για συγχώνευση των δύο εφημερίδων της Αλτερ Εγκο ξαναφούντωσε, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι πλέον οι συνθήκες είναι ιδανικές για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο και να υιοθετηθεί κοινή (πολιτική) γραμμή μέσω των επικεφαλής που θα είναι οι ίδιοι και στα δύο φύλλα.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλτερ Εγκο:
«Aπό 1η Δεκεμβρίου ο κ. I. Κ. Πρετεντέρης αναλαμβάνει Εκδότης και ο κ. Γ. Δ. Μαντέλας Διευθυντής του «Βήματος».
Ο κ. Α. Καρακούσης, τον οποίο ευχαριστούμε για την συνεισφορά του στην εφημερίδα, αναλαμβάνει Σύμβουλος Έκδοσης και παραμένει κύριος αρθρογράφος της εφημερίδας.
Οι κκ. Πρετεντέρης και Μαντέλας διατηρούν παράλληλα τις αρμοδιότητές τους στο MEGA και στα «Νέα».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…