10 Χρόνια Μετά Το Λουκέτο Στην ΕΡΤ, Δεν Έχει Γίνει Η Εκκαθάρισή Της!

 

Φέτος έκλεισαν δέκα χρόνια από το λουκέτο στην ΕΡΤ και οκτώ χρόνια από την επάνοδο του σήματός της μέσα από το εταιρικό κέλυφος της ΝΕΡΙΤ ΑΕ (νυν ΕΡΤ ΑΕ). Η παλιά εταιρεία της ΕΡΤ ΑΕ όχι μόνο δεν έχει ολοκληρώσει την πτώχευση- εκκαθάρισή της, αλλά μέχρι και σήμερα δαπανώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό της ειδικής διαχείρισης στο υπουργείο Οικονομικών για τη λειτουργία της μονάδας. Χωρίς να υπάρχει ορατός χρόνος αποπεράτωσης των διαδικασιών εκκαθάρισης της παλιάς ΕΡΤ ΑΕ, υπογράφονται αποφάσεις για αναθέσεις και συμβάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», η Ειδική Διαχείριση θα δώσει συνολικά 110.070 ευρώ για έξι συμβάσεις και αναθέσεις. Από 37.200 ευρώ κοστίζουν δύο αναθέσεις, για τη διοικητική υποστήριξη της Ειδικής Διαχείρισης και για ορκωτούς λογιστές, με έργο τη σύνταξη οικονομικών καταστάσεων για το 2022. Σε 15.500 ευρώ ανέρχεται η σύμβαση για νομικές υπηρεσίες και στο ποσό των 14.880 ευρώ η σύμβαση συμβούλου για θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, υπάρχει το ποσό των 3.224 ευρώ για την εκκαθάριση της μισθοδοσίας και δαπάνη ύψους 2.003 ευρώ για την αγορά εκτυπωτή και αναλώσιμων. Ο Κωστής Χατζηδάκης, ως νέος υπουργός Οικονομικών, θα αναλάβει την αποστολή της ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…