"Μιντιάρχες και κυβέρνηση μάς θέλουν φτωχούς και φιμωμένους"

 


Για πάνω από δέκα χρόνια οι δημοσιογράφοι και συνολικά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ με μισθούς πείνας, απλήρωτες βάρδιες, εξαντλητικά ωράρια, ατομικές συμβάσεις ομηρίας και σεκαθεστώς λογοκρισίας. Η υπογραφή ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ χωρίς αυξήσεις, όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αυξανόμενο κύμα ακρίβειας, αλλά θεσμοθετεί την εξευτελιστική πληρωμή σε είδος, με κουπόνια και voucher.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση σχετικα με την Εκδήλωση – Συζήτηση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή Εκδήλωση: Μιντιάρχες και κυβέρνηση μας θέλουν φτωχούς και φιμωμένους

Εδώ και τώρα αυξήσεις και ΣΣΕ – Κάτω τα χέρια από την ελευθεροτυπία (Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 6.30μμ, ΕΣΗΕΑ). 
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Η κυβέρνηση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, επανέρχεται με νέο νομοσχέδιο – δώρο στους καναλάρχες σφίγγοντας κι άλλο τη στρόφιγγα της ενημέρωσης κι όλους όσοι δουλεύουμε σ’ αυτήν.
Για ακόμα μία φορά οι ηγεσίες των Ενώσεων αντί να οργανώσουν την αντίσταση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σε χώρους δουλειάς, κρατούν στάση αναμονής και υποταγής και βασίζονται στις καλές προθέσεις της κυβέρνησης και των μιντιαρχών.
Αντί να σημάνουν συναγερμό στον κλάδο για τις παρακολουθήσεις συναδέλφων, αρκούνται σε ανακοινώσεις.
Οι συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς όπως στα ψηφιακά μέσα της AlterEgo Media με αιτήματα για αυξήσεις και προσλήψεις αλλά και η επιτυχημένη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι παραδείγματα που χρειάζεται να γενικευθούν.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή ξεκινά μια σειρά πρωτοβουλιών με πρώτο σταθμό την εκδήλωση στις 7 Οκτώβρη για να ξεδιπλώσουμε την αντίσταση στους χώρους δουλειάς με συνελεύσεις και κινητοποιήσεις διεκδικώντας ΣΣΕ με αυξήσεις και προσλήψεις, για πραγματική ενημέρωση και όχι προπαγάνδα της λίστας Πέτσα".

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 6.30μμ, ΕΣΗΕΑ
Ομιλητές:
Σοφία Τσάλα, δημοσιογράφος Alpha και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ
Νεκτάριος Δαργάκης, δημοσιογράφος in.gr και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ,
* Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…