ΕΣΗΕΜΘ: Μεθόδευση υποβάθμισης της ΕΡΤ3


Η ΕΣΗΕΜΘ καταγγέλλει μεθόδευση υποβάθμισης του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 και κλιμακούμενη απαξίωση της από την ΕΡΤική διοίκηση επειδή την Κυριακή το κανάλι αναμετέδιδε το πρόγραμμα του ERTNews, καταλύοντας το αυτόνομο του χαρακτήρα της.
Η ΕΡΤ ήταν η μεγάλη χαμένη των εκλογών αν και διαθέτει έναν δυναμικό μηχανισμό ειδήσεων- ενημέρωσης με ικανό προσωπικό. Παρόλα αυτά, προτιμήθηκαν εξωτερικοί συνεργάτες του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην εκλογική βραδιά, εκτός από τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα, σχεδόν όλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι στο στούντιο της ΕΡΤ την βραδιά των εκλογών δεν συγκαταλέγονται στο μόνιμο δημοσιογραφικό δυναμικό της αλλά προέρχονται από την αγορά, με συμβάσεις εργασίας ή έργου.
Μα και η ΕΡΤική ενημέρωση- πλην των δελτίων ειδήσεων- είναι προϊόν εκτός ΕΡΤ, από μικτές παραγωγές και με παρουσιαστές και μέλη δημοσιογραφικών ομάδων που δεν ανήκουν στο μόνιμο δημοσιογραφικό προσωπικό της ΕΡΤ.
Ως θεωρίες συνομωσίας χαρακτηρίζονται οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για σχέδιο «μικρής / ευέλικτης / εύπλαστης ΕΡΤ» προσεχώς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…