«Δεν δικαιολογούνται αυτάρεσκες θριαμβολογίες»

 


Το γεγονός ότι 15 γυναίκες συμπεριελήφθησαν στη νέα κυβέρνηση «χαιρετίζεται ως πρόοδος» από την Καθημερινή, αλλά η εφημερίδα δεν θεωρεί ότι αυτό είναι αρκετό. Σημειώνει ότι στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα «ο πήχυς ήταν πολύ χαμηλά» και αφού η αντιπροσωπευτικότητα είναι μετά βίας στο 25%, «δεν δικαιολογούνται αυτάρεσκες θριαμβολογίες». Οπως σημειώνει το Harddog, η εφημερίδα δέχεται ότι πρόκειται όντως για μικρή βελτίωση, αλλά θέλει το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών να αυξηθεί φτάνοντας έως και το ήμισυ του υπουργικού συμβουλίου. Γράφει σχετικά: «Οι αναλογίες άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπου έχει επιτευχθεί το 50-50, δείχνουν πόση απόσταση μένει ακόμα να διανυθεί».
Ολόκληρο το σύντομο κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής είναι το εξής:
«Χαιρετίζεται ως πρόοδος ότι από τα εξήντα και πλέον μέλη του υπουργικού συμβουλίου τα δεκαπέντε είναι γυναίκες. Αριθμητικά, πρόκειται όντως για μικρή βελτίωση, σε σύγκριση με το προηγούμενο κυβέρνηση σχήμα. Όμως ο πήχυς ήταν πολύ χαμηλά. Και όταν η αντιπροσωπευτικότητα παραμένει τόσο χαμηλή –μετά βίας στο 25%– δεν δικαιολογούνται αυτάρεσκες θριαμβολογίες. Οι αναλογίες άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπου έχει επιτευχθεί το 50-50, δείχνουν πόση απόσταση μένει ακόμα να διανυθεί».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…