Αναφορές για το Greekmme- Έληξαν οι προσωρινές άδειες για τα Μ.Μ.Ε.


*ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ παρουσία στο χώρο των Μέσων έκανε το blog μας και ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύεστε στην εξυπηρέτηση της αλήθειας την οποία υποτίθεται ότι αναζητεί πάντα ο δημοσιογράφος. Αρχικά ευχαριστούμε τις ‘Τυπολογίες’ στο φύλλο της 30-12 από την έγκριτη εφημερίδα ‘Παρόν της Κυριακής’ που αποτυπώνει με σαφήνεια την επικαιρότητα. Παράλληλα αναφορά έκαναν αρκετές γνωστές ιστοσελίδες με εκτενή αναφορά τους στην δραστηριότητά μας όπως το hotstation.gr αλλά και ορισμένα blog. Η γνώση διαχέεται στο δίκτυο που πρώτο από όλα τα μέσα ενημέρωσης παρέχει πλούτο πληροφορίας και η ομάδα μας θα προσπαθήσει να σταχυολογεί μόνο όσα αξίζουν να μάθετε για να μην σας κρύβονται.
* Στα καθ ημάς τώρα καθώς στις 31/12 έληξαν οι προσωρινές άδειες λειτουργίας στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που είχε ανανεωθεί ήδη 4 φορές περίπου από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας την ώρα που ετοιμάζεται ο νέος ψηφιακής χάρτης. Αρχικά θα μπορούσε η Κυβέρνηση να τερματίσει την ιδιότυπη αυτή ομηρία και να παραχωρήσει τις αναλογικές άδειες σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις με συνοπτικές διαδικασίας. Για τα ραδιόφωνα θα μπορούσαν στην Αττική να δοθούν περισσότερες συχνότητες με την μείωση κατά 0,3 ΜΗΖ των σταθμών και παρά το γεγονός ότι η Ε.Ρ.Τ. διατηρεί δεκάδες συχνότητες παρά την χαμηλή ακρόασή των ήδη πολλών προγραμμάτων της. Για τα περιφερειακά κανάλια η απόδοση των αναλογικών αδειών επιβάλλεται πριν εισέλθουν στην ψηφιακή εποχή και το ερώτημα που αιωρείται είναι ποιοι θα πληρώσουν τις επενδύσεις σε ψηφιακούς πομπούς και στούντιο την ώρα που δεν έχει γίνει σαφές αν υπάρξει χρηματοδότηση από την Ευρώπη. Ήδη τρέχουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ανάλογα προγράμματα και θα ήταν πλήγμα για τα ελληνικά Μέσα να μην επωφεληθούν με σκοπό όχι μόνο αναβάθμιση ποιότητας της εικόνας αλλά κυρίως για την δημιουργία αν χρειαστεί νέων θέσεων εργασίας και φυσικά να μην χαθούν στην περιφέρεια οι ήδη υπάρχουσες θέσεις. Εκεί είναι γνωστό ότι η ανεργία θερίζει σε νέους και νέες κάθε ηλικίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…