ΣΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΗΛΥΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Η ΝΕΔΑ

-ΤΟ μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας σμιλεμένο με θρύλους και ιστορίες που χάνονται στα βάθη των αιώνων εκπέμπει ΣΟΣ! Η εκτεταμένη αμμοληψία και χαλικοληψία έχει σημάνει συναγερμό στην πλευρά της Μεσσηνίας για το ποτάμι που υποτίθεται ότι ενώνει τους 2 όμορους Νομούς και δεν τους χωρίζει η δικαιολογία της γραφειοκρατίας.
Την ώρα που οι 2 Νομοί και οι 2 όμορε Περιφέρειες εκπονούν κοινό σχέδιο της αειφορικής ανάπτυξης του ποταμού η αμμοληψία σε όλη την κοίτη του ποταμού στο Πρασιδάκι Ηλείας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και μάλιστα μέχρι αργά το απόγευμα. Η αποκατάσταση του ποταμού που κείτεται απέναντι από τις καμένες εκτάσεις θα μας θυμίζει ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα ή οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταφέρουν να βάλουν φραγμό και με κινητοποιήσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι όχι μόνο για την πυρόπληκτη γειτονική περιοχή, όχι μόνο για την Νέδα που θέλουν να προστατευθεί αλλά και για τον κίνδυνο διατάραξης του οικοσυστήματος. Ο εκπρόσωπος της Οικολογικής κίνησης Καλαμάτας κ. Κουνιάδος είχε τονίσει σε αναφορά του ότι ‘όλα αυτά τα γνωρίζει τόσο η Δ.Ε.ΚΕ. όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι αρμόδιες αρχές καθώς θα είναι σε γνώση τους οι ενέργειες στην κοίτη του ποταμού, φυσικά θέλουμε να μάθουμε μετά τις καταγγελίες μας τι θα πράξει ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος που κατάγεται από την περιοχή της Ελαίας..’.
Ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Γιάννης Φιλντίσης επισήμανε ότι ‘αμέσως επικοινώνησα με την αρμόδια Κτηματική υπηρεσία του Νομού μας αλλά και από την περιοχή της Ηλείας δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη άδεια’ για να συμπληρώσει ότι ‘υπέβαλλα ερωτήματα με σχετικό έγγραφο και αμέσως την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε το ποτάμι η Κτηματική Μεσσηνίας και θεωρούμε ότι η ενέργεια με την καταρράκωση του ποταμού θα πρέπει να σταματήσει και εφεξής να δούμε τι θα πράξουμε για να παραμείνει όπως ήταν’. Αλήθεια η περίφημη μελέτη για τη Νέδα προβλέπει και την αποκατάσταση της κοίτης του ή θα περιοριστεί μόνον στο κομμάτι που αφορά την ροή του ποταμού στο όριο της Μεσσηνίας;.
Τέλος απο τη πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Χρονόπουλος ισχυρίζεται ότι 'διεξάγονται αντιπλημμυρικά έργα με βάση περιβαλλοντικές και υδρολογικές μελέτες...'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…