Πρεμιέρες χωρίς νόημα και οι άνεργες της Βουλής στην ΕΡΤ!

@Επιστολή απάντησης στην «Καθημερινή», σε άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη με τίτλο «Διακηρύξεις εξάρτησης», από τον πρόεδρο της Ένωσης Iδιοκτητών Eπαρχιακού Tύπου (EIET) Φάνη Zουρόπουλο. «H διαπλοκή, που υπαινίσσεται, με τους τοπικούς άρχοντες είναι ένας μύθος, γιατί αφενός δεν υπάρχουν τέτοιοι με “πακτωλό χρημάτων” για να δωροδοκήσουν (ή, αν αυτό γίνεται, είναι απειροελάχιστο με ό,τι συμβαίνει στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο αθηναϊκό Tύπο - ας μην ξύσουμε πληγές τώρα...)», υποστηρίζει ο Φ. Ζουρόπουλος. «Mε λίγα λόγια, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν λαθρόβια έντυπα που συντηρούνται από τις ελάχιστες διακηρύξεις (που πρέπει άλλωστε να μοιραστούν σε δύο ημερήσιες και μία εβδομαδιαία), απλούστατα γιατί δεν φτάνουν ούτε να καλύψουν μία έκδοση από τις 50 τον χρόνο που υποχρεούνται να κάνουν οι εβδομαδιαίες!», σημειώνει. «Η δημοσιογραφία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση στην περιφέρεια, αγαπητέ Πάσχο, γιατί όλοι είμαστε γνωστοί και θέλει θάρρος, αγώνα και γερό στομάχι για να επιβιώσεις»¨, είναι το μήνυμά του προς τον Πάσχο Μανδραβέλη.
@Πρεμιέρα έκανε χθες η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ,"MEGA Σαββατοκύριακο" και τα πράγματα ειδικά για το νεανικό κοινό δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Η εκπομπή του Mega όχι μόνο δεν κατάφερε να περάσει τις 2 αντίπαλες εκπομπές, έμεινες πίσω από το Star αλλά και από τον ANT1. Συγκεκριμένα ο Σκαι ήταν πρώτος με 26,1 ακολουθεί το Star με 14,3, ο ΑΝΤ1 με 12, η ΝΕΤ με 7,1 και τελευταίο το Mega με μόλις 6,9 οπότε έχουμε πολύ κλάμα...
@Επικυρωμένο εισιτήριο για τις αρχές της σεζόν έχουν εξασφαλίσει μόνο 3 εκπομπές για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.Το Πρωινό ΑΝΤ1 με την ενημέρωση , το Ράδιο Αρβύλα, αλλά και το Όλα 13μ είναι τα προγράμματα που θεωρούνται σίγουρα για πρεμιέρα στο πρώτο μισό της σεζόν. Η prime time του Αντ1 μέχρι και τα Χριστούγεννα θα καλυφθεί "σχεδόν καθημερινά "από 2 Τουρκικές σειρές στις 21:00 αλλά και στις 22:00. Συγκεκριμένα ο Σουιλεμαν θα παίζει στις 21:00 (κάνει πρεμιέρα αύριο στον ΑΝΤ1 με διπλό επεισόδιο) ενώ η ASI στις 22:00.
@Επαφές με περιφερειακό κανάλι (Channel 9;) είχαν άνθρωποι του Βαγγέλη Μαρινάκη. Υπάρχει η σκέψη για επένδυση στην τηλεόραση, παράλληλα με κάποιες άλλες κινήσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.
@Οι ιθύνοντες της ΕΡΤ θεώρησαν ότι η Μιχελιδάκη δένει καλύτερα με τον Κουβαρά και για το λόγο αυτό μετακίνησαν την Ανθή Σαλαγκούδη στη ζώνη 10-12. Μαζί της η τελευταία θα έχει τον Βασίλη Μπεσκένη. Νωρίτερα, στις 6 το πρωί θα βγαίνει το δίδυμο Αρβανίτης - Κατσίμη. Για το σαββατοκύριακο, όπου και πάλι η ενημέρωση θα έχει κυρίαρχο ρόλο το πρωί ακούγονται τα ονόματα των Βαγγέλη Γιακουμή, Γιάννη Χρηστάκου, Κώστα Τσουρού και Εμμανουέλλας Αργείτη.
@Η πρόεδρος της Ένωσης Κάτια Ζήκου επισκέφτηκε χθες τη διοίκηση της ΕΡΤ3 συνοδευόμενη από το μέλος του δ.σ. της Ένωσης Γιάννη Ζήκου και την πρόεδρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Θεοδώρα Λειψιστινού. Τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3 Νίκος Σωτηριάδης, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Κώστας Μπλιάτκας και η υποδιευθύντρια Επικοινωνίας Μαρία Σιώτη.
Τα ντοκιμαντέρ σε ψηφιακή μορφή καθώς και ενημερωτικό υλικό από τη σειρά ο «Αιώνας της Θεσσαλονίκης» παρέδωσε ο κ. Μπλιάτκας, ο οποίος σχεδίασε και επιμελείται τη σειρά μεγάλων παραγωγών για τα εκατό χρόνια ελεύθερης πόλης. Ο ίδιος εξέφρασε το θαυμασμό του για το γεγονός πως, όπως είπε, εκλεκτοί άνθρωποι που έχουν παλμό και διάθεση και σπουδαία δημιουργικότητα φροντίζουν για την ιστορική μνήμη της Θεσσαλονίκης και στη μακρινή Αυστραλία.
@Μπορεί η πρόθεση να τοποθετηθεί ο Αιμίλιος Λιάτσος στο πόστο του Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ να έγινε δεκτή με σκωπτικό τρόπο από την κοινή γνώμη και την πλειοψηφία των ΜΜΕ, ωστόσο στην Αγία Παρασκευή εμμένουν στην επιλογή τους. Τι κι αν ο γνωστός παρουσιαστής έγινε μέχρι και… ανέκδοτο στα χείλη του κόσμου (πολλοί αναρωτιόντουσαν αν θα βάλει την Πετρούλα να λέει τον καιρό και αν θα φιλοξενούνται συνεντεύξεις της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη δημόσια τηλεόραση!), στην ΕΡΤ έχουν λάβει, όπως φαίνεται, την οριστική απόφασή τους και δεν αλλάζουν γνώμη.
@Μπορεί ο κόσμος να τις «μαύρισε» στις πρόσφατες εκλογές και να τις έβγαλε στην… ανεργία, αλλά το κρατικοδίαιτο και αναξιοκρατικό σύστημα της χώρας μας τις ανταμείβει για τις υπηρεσίες τους και τις κρατάει στο προσκήνιο μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.
Ο λόγος για την πρώην βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, Νατάσα Ράγιου, και την πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά, οι οποίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οδεύουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αναλαμβάνοντας πόστα σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Μόλις πριν λίγο καιρό, άλλωστε, είχαμε και την επιστροφή της Άριας Αγάτσα στην ΕΡΤ, η οποία, αφού πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια μεταπήδησε στη Νέα Δημοκρατία, αποτυγχάνοντας να εκλεγεί ξανά, βρήκε επαγγελματική στέγη και πάλι στα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…