Η Ελληνική Δημόσια ΤV που έγινε ΔΤ και μετά η ΕΡΤ αποτελεί ιστορικό μνημείο

ΕΡΤ τα κέρδισε, αλλά τελικά καταλήγουν σε εκείνους που τα έχασαν! Το Eurobasket 2013 που θα διεξαχθεί αυτό το Σεπτέμβριο στη Σλοβενία κατέληξε τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΑΝΤ1 και τον ΟΤΕ TV. Το λουκέτο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση είχαν ως αποτέλεσμα τα δικαιώματα του Eurobasket στο οποίο θα αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδος να καταλήξουν από τη δημόσια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες η FIBA αποφάσισε να παραχωρήσει τα δικαιώματα σε ΑΝΤ1 και ΟΤΕ TV, οι οποίοι είχαν κάνει προσφορά ύψους 1,1 εκατ. ευρώ για τη διοργάνωση της Σλοβενίας. Για την προσφορά ενδιαφέρον είχε δείξει και η nova. Η ΕΡΤ το Μάιο είχε κάνει αρχικά χαμηλότερη πρόταση για το τουρνουά, αλλά στη συνέχεια, δια χειρός Γ. Μάναλη επανήλθε και κατέθεσε προσφορά για 3 χρόνια. Στις αρχές Ιουνίου, μια βδομάδα πριν κλείσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη FIBA να καταβάλει συνολικά περίπου 4 εκατ. ευρώ (μετρητά και διαφημιστικός χρόνος) για 3 διαδοχικές διοργανώσεις: το Eurobasket 2013, το Mundobasket 2014 και το Eurobasket 2015. Η συμφωνία δεν πρόλαβε να περάσει ποτέ από το ΔΣ της εταιρείας, αφού στις 11 Ιουνίου ο Σίμος Κεδίκογλου ανήγγειλε την παύση του προγράμματος της ΕΡΤ για ...3 μήνες, ρίχνοντας μαύρο στις συχνότητες και υπογράφοντας τη σχετική απόφαση μαζί με το Γιάννη Στουρνάρα.
@Δελτίο Τύπου ΠΟΣΠΕΡΤ- Δημοσιογράφων ΕΡΤ: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την παράνομη, αντιθεσμική και προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να εκπέμψει την ΕΔΤ παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Η δημοσιογράφος Αναστασία Ζήγου, η οποία συντόνισε τη συζήτηση, ανέφερε ότι με τη συνέντευξη Τύπου δίνεται μια αναλυτική απάντηση στην προκλητική και πραξικοπηματική πράξη της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκπομπή του μορφώματος της ΕΔΤ από το ιδιωτικό στούντιο της TVΕ, κύριοι μέτοχοι της οποίας είναι η «Πήγασος Εκδοτική, ο ΔΟΛ, οι Χρήστος, Νίνος και Γρηγόριος Ελματζιόγλου και η Γεσθημανή Παπαδάκη. Επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναλάβει την μικτή παραγωγή των εκπομπών της ΕΡΤ «136» και «ΕΠΤΑ», τις συμβάσεις των οποίων εξετάζει εισαγγελέας. Προσέθεσε επίσης ότι το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ κάλεσε σε απολογία την ερχόμενη Παρασκευή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, επικαλούμενος και τις σχετικές απόψεις συνταγματολόγων, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στην απόφαση του ΣτΕ, εφόσον η εκπομπή της ΕΔΤ δεν αποβλέπει στην άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των ραδιοφώνων, των ιστοσελίδων και όλων των λοιπών λειτουργιών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία. Ανέφερε επίσης, ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα προβούν άμεσα σε κινήσεις, όπως η αίτηση στο ΣτΕ για σύγκληση της Επιτροπής Αναστολών λόγω μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την προηγούμενη απόφαση, η κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση της νομοθεσίας περί ψηφιακών συχνοτήτων, η αγωγή για ακύρωση των απολύσεων, η δικαστική προσφυγή για αναστολή λειτουργίας της ΕΔΤ από συχνότητες της ΕΡΤ και η καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για μη δήλωση απασχολούμενου προσωπικού από την ΕΔΤ.
@Ξεκίνησε η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση να εκπέμπει απο σήμερα κανονικό πρόγραμμα. Από το πρωί στις 8 βγήκε η κάρτα με την ονομασία και αυτή την στιγμή που μιλάμε η ΕΔΤ με διαφορετικό σήμα ξεκίνησε να προβάλει την ελληνική ταινία "Η κυρία δήμαρχος"
@ Τέλος μπήκε στην ατελείωτη ονοματολογία για το ποιοι δημοσιογράφοι θα είναι μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου στα τηλεοπτικά «παράθυρα», που θα πλαισιώνουν την κεντρική παρουσιάστρια Μάρα Ζαχαρέα και το νέο δελτίο ειδήσεων του STAR με αποστολή τον...σχολιασμό της επικαιρότητας. Οι εκλεκτοί του καναλιού της Κηφισιάς για τη θέση των σχολιαστών είναι ο Σταύρος Λυγερός και η Κάτια Μακρή. Πάρα πολλοί δημοσιογράφοι αυτοπροτάθηκαν για μια θέση σχολιαστή καθώς η κρίση στον δημοσιογραφικό κλάδο έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν με αυτήν την ευκαιρία να βγουν από την αφάνεια δηλώνοντας «μίλησα με τον τάδε στο κανάλι» ή «είμαι στη λίστα των υποψηφίων σχολιαστών» τροφοδοτώντας την φημολογία.
@Και τότε είπεν και εγένετο φως. Δεν το είπεν ο Κύριος που το λέγει συνήθως, το είπε ο Παντελής Καψής, ο υπουργός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ένας άνθρωπος χωρίς αντικείμενο. Είπεν λοιπόν ο Παντελής και εκεί κατά τις οκτώ το πρωί εμφανίσθηκε στις συχνότητες της ΕΡΤ ένα αλλοπρόσαλλο γράφημα, κάτι ανάμεσα σε Πικάσο και σε διαγωνισμό σκίτσου για Λαμπραντόρ. Καλά, έναν γραφίστα της προκοπής δεν έχετε εκεί στον ΔΟΛ, στον Μπόμπολα, έστω; Φόντο καταγάλανο, σαν το αίμα του Κωνσταντίνου του Έλληνα και μπροστά ένα τεράστιο ολοστρόγγυλο αντικείμενο, που βγαίνει μέσα από κάτι τεθλασμένες πολύχρωμες γραμμές, σαν ουράνιο τόξο που έχει πιει δυο μπουκάλια ουίσκι. Δεν είναι η Αφροδίτη, είναι ο Πάγκαλος που αναδύεται από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Ψυτάλλειας. Πάνω δεξιά γράφει με κεφαλαία γράμματα ΕΔΤ, το οποίο δεν σημαίνει, όπως ευλόγως θα εικάσατε, Ένωση Διεφθαρμένων Τραμπούκων, αλλά Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση. Τρεις λέξεις, δύο ψέματα, ούτε Δημόσια, ούτε Τηλεόραση είναι αυτό το εξάμβλωμα, όσο για το Ελληνική, αυτό θα το δείξει ο χρόνος και ο Ράιχενμπαχ. Ευτυχώς που υπάρχει ο Καψής, αλλιώς δεν θα βλέπαμε το φως το αληθινό. Ο Καψής παρέκαμψε τους στυγνούς καταληψίες του Ραδιομεγάρου, ιδού η απτή απόδειξη ότι η ΕΡΤ ήταν γεμάτη κομμουνιστές, και πήγε να εκπέμψει από το ιδιωτικό στούντιο «Παιανία», ιδιοκτήτης του οποίου είναι κάποιος Ν. Ελματζόγλου. Ιδιοκτήτης είναι ο Ελματζόγλου, μεγαλομέτοχοι όμως είναι ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης, οι πρώην εργοδότες του Καψή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…