Ψηφιακό άδειασμα στη Περιφέρεια με αποδείξεις..

=>42 είναι οι πρώτοι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί που επιλέγησαν για ψηφιακή εκπομπή του αναλογικού τους προγράμματος στο πιλοτικό στάδιο, μαζί με τη συχνότητα μέσα από την οποία θα εκπέμψουν σύμφωνα με το ΕΣΡ. Αίτηση για ψηφιακή εκπομπή κατέθεσαν συνολικά 127 σταθμοί εκ των οποίων 10 αποκλείστηκαν από τη διαδικασία επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν νομίμως λειτουργούντες, καθώς οι περισσότεροι αξιολογήθηκαν με βάση το προγραμμά τους. Οι σταθμοί που εισέρχονται στη νέα εποχή είναι: Αχελώος TV, West Channel, Flash Τηλεόραση, Top Channel, TRM, Πέλλα TV, TV100, 4 Ε, Εγνατία Τηλεόραση, Europe One, Γνώμη του Πολίτη, ΔΙΟΝ Channel, Βαλκάνια TV, Center TV, ΕΝΑ Channel, NEST Alfa TV, STAR TV 41 Σερρών, ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Θεσσαλία TV, TRT , Αρχιπέλαγος TV, ΕΝΑ TV, ΕTV, STAR Κεντρικής Ελλάδας, Lepanto TV, Ηλέκτρα TV, DR TV, Ελλάδα TV, MTV, MAD, Sport TV, 06 TV, Shop TV, Τηλεφώς, Blue Sky, Channel 9, Σύρος TV1, TV Rhodes - Cosmos, Ίριδα TV, ΚΡΗΤΗ TV, ΚΥΔΩΝ TV, CRETA Channel.
=>ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ επι του θέματος. Αρχικά βλέπουμε πολλά Αθηναικά και Κρητικά κανάλια, απουσιάζουν σταθμοί με κύρος απο την Πελοπόννησο όπως το Πατρινό SuperB, το πρώτο κανάλι της Μεσσηνίας BEST TV, αλλά βλέπουμε 1 απο την Αργολίδα ενώ απουσιάζουν σοβαρά κανάλια απο την Δυτική Ελλάδα που πάλι είναι ριγμένη με τις..ιταλικές τάπες κάθε άνοιξη και καλοκαίρι. Μόνο η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εκπέμπει ψηφιακά ως τώρα. Προφανώς θα υπάρξουν αιτήσεις θεραπείας αλλά η ψηφιακή εποχή μάλλον δεν ξεκίνησε καθόλου καλά...
=>Φιλί της ζωής σε πολλές εφημερίδες των 500 φύλλων, έδωσε η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να συνεχίσουν να δημοσιεύονται οι ισολογισμοί των εταιρειών στον τύπο, εθνικό και επαρχιακό, παρότι αρχικά είχε προταθεί στην Επιτροπή να δημοσιεύονται αποκλειστικά σε ένα υπό ίδρυση ηλεκτρονικό μητρώο στο οποίο θα καταχωρούνταν οι σχετικές πληροφορίες. Ο λόγος; Η χαμηλή διείσδυση του internet σε ορισμένες χώρες, λες και όποιος θέλει να διαβάσει έναν ισολογισμό επιχείρησης δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
=>Εγκρίθηκε την Τρίτη, με καθυστέρηση περίπου 6 μηνών, από το ΕΣΡ την ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή, η μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Gold στην Πήγασος Εκδοτική [PEGr.AT] , κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το τυπικό μέρος της αγοραπωλησίας ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο.Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός εκπέμπει ήδη εδώ και αρκετό καιρό, πρόγραμμα αθλητικού περιεχομένου, από την ίδια συχνότητα, (103,3) με το διακριτικό τίτλο Σέντρα FM. Αξίζει να αναφερθεί ότι με την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους της εξαγοράς αυτής, κλείνει παράλληλα και ο κύκλος των λεγόμενων «μικρών ραδιοσταθμών» στα ερτζιανά της Αττικής.
=>Την σύζυγο του Γιώργου Βουλγαράκη Κατερίνα Πελέκη που μπλέκεται στο σκάνδαλο της Μονης Βατοπεδίου με τα συμβόλαια ανταλλαγής είχε προσκεκλημένη πρόσφατα ο Νίκος Ευαγγελάτος στις «Αποδείξεις». Είπε ότι είναι βαθιά θρησκευόμενη, ότι δεν αντελήφθη τίποτα και ότι δεν μοιραζόταν με τον σύζυγό της, υπουργό τότε τη βιομηχανία συμβολαίων της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Η τηλεθέαση έφτασε μέχρι 32,7%
=>Στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε το δελτίο του ALPHA την Τρίτη με μέσο όρο 16,5%. Γενικά τον τελευταίο καιρό τα νούμερα του δελτίου του ALPHA έχουν ανέβει, ενώ πρώτο παραμένει σταθερά με διαφορά το δελτίο του MEGA.
=>Στην κορυφή του prime time και αυτή την εβδομάδα ο «Λάκης ο γλυκούλης» με 43,7%. 28,3% έκανε η φανατική οπαδός του Θρύλου «Θανάσιμη πεθερά».
=>Ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκές Ειδήσεις και Τηλεόραση» διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα και την Κύπρο, τις πρεσβείες της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Στην ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/11/2008, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13) στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από μέλη της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και από εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ΕΡΤ BBC, RTL, Euronews, Deutsche Welle, RAI, TVE.
=>Εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΙΗΕΑ , το οποίο συγκροτήθηκε άμεσα σε σώμα με την ομοφωνία των συμμετεχόντων σε αυτό. Στο νέο δ.σ., στο οποίο έντονη είναι η παρουσία των εκδοτών του οικονομικού Τύπου, πρόεδρος εξελέγη εκ νέου ο κ. Δημήτρης Καλοφωλιάς (ΕΞΠΡΕΣ), αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Μπόμπολας (ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-GOALNEWS), γραμματέας ο κ. Δημήτρης Ρίζος (Αδέσμευτος Τύπος), μέλη ο κ. Χρήστος Λαμπράκης (ΒΗΜΑ -ΝΕΑ - ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ) και ο κ. Αλέξης Ζαούσης (ΕΣΤΙΑ) και αναπληρωματικά μέλη η κα Μαριέττα Αθανασιάδου (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ) και ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος (ΚΕΡΔΟΣ).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…