Ερευνα για bloggers στην real επικαιρότητα!

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού «Μonthly Review» και της εταιρείας ερευνών VΡRC, ο Έλληνας blogger είναι άνδρας, ηλικίας 25- 44 ετών, ανώτερης μόρφωσης, μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, που πολιτικά ανήκει στην Κεντροαριστερά. Η έρευνα επικεντρώθηκε στις πολιτικές διαστάσεις του blogging και τις πολιτικές απόψεις των bloggers και περισσότερα στοιχεία της έρευνας στην οποία συμμετείχαμε κι εμείς υπάρχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο http://freegr.blogspot.com/2008/11/bloggers.html απο τον οποίο αποτυπώνονται χρήσιμα στοιχεία. Ετσι το 91% των ιδιοκτητών των Ιστολογίων δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τα παραδοσιακά ΜΜΕ, πιστεύοντας όμως στην δύναμη του νεου Μεσου που μπορει να αλλάξει τα δεδομένα ως ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης που σέβεται την δεοντολογία. Τα στοιχεία φυσικά είναι αρκούντως αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα για περισσότερη μελέτη...


=>ΔΕΝ έκανε την διαφορά που περιμέναμε Κυριακάτικα η REAL NEWS, η οποία με καυτές συνεντεύξεις προσπάθησε να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών χωρίς να προσφέρει κάτι εξαιρετικό. Το πρωτοσέλιδο με τα ένθετα ακολουθούν σχεδιαστικά το κασέ και το lay out ξένων εφημερίδων σε σημείο να ειναι ευχάριστο αλλά όχι καινοτόμο. Αυτή την φορά καταβλήθηκε προσπάθεια να αναδειχθούν οι συνεντεύξεις του Μεσσήνιου Σαμαρά που σύντομα θα πάρε Υπουργείο και τις περίεργες δηλώσεις Σημίτη, ασχολούμενη ωστόσο με το Βατοπαίδι με αποτέλεσμα να κουράζει συστηματικά. Θα δούμε αν απο τις κυκλοφορίες κατάφερε να προσεγγίσει το αναγνωστικό κοινό.
=>ΠΟΙΕΣ εκπομπές προηγούνται στο Αθηναικό ραδιόφωνο σύμφωνα με τις μετρήσεις; Εχουμε και λέμε. Στον «Alpha 98,9» προηγείται το δίδυμο (8-10) των Δήμου Βερύκιου-Δημήτρη Σταυρόπουλου και στον «Αντ1 97,2», οι ακόμα πιο πρωινοί (6-8) και χιουμορίστες «Αδιάβροχοι». Στον «Σκάι 100,3» πάει πολύ καλά στις 6 το πρωί ο Γιώργος Ψάλτης αλλά κατόπιν αρχίζει η κατηφόρα. Η «Ελληνοφρένεια» πάντως διπλασιάζει τα ποσοστά που παραλαμβάνει, ενώ ψηλά κρατιέται και το μαγκαζίνο της Ακριβοπούλου που ακολουθεί αμέσως μετά. Ο Τζίμης Πανούσης αποτελεί το μεγάλο ατού του «City 99,5». Επίσης οι Γιάννης Καλαμίτσης και Κατερίνα Σερέτη (6-9) αναγκάζουν πολλούς να συντονιστούν στη «ΝΕΤ 105,8» αποκλειστικά και μόνο για την εκπομπή τους.
=>ΕΦΟΣΟΝ οι οπτικές ίνες είναι η μία από τις δύο μεγάλες εξελίξεις στον τομέα της ευρυζωνικότητας, η άλλη, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τη διάδοση της τεχνολογίας μέσω οπτικών ινών, είναι η τηλεόραση μέσω Διαδικτύου ή IPTV. Ηδη πρόσφατα ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τη δοκιμαστική εμπορική διάθεση της υπηρεσίας Conn-x TV. Οπως καταμαρτυρεί ο όρος που «λανσάρισε» ο Οργανισμός για τη συγκεκριμένη υπηρεσία πρόκειται για ένα είδος καλωδιακής-συνδρομητικής μεν τηλεόρασης, η οποία όμως θα μεταδίδεται με ψηφιακό τρόπο μέσω του καλωδίου του ευρυζωνικού Internet που θα μπαίνει στα σπίτια των καταναλωτών...
=>Διεθνές Δημοσιογραφικό Συνέδριο πραγματοποιεί στην Πάτρα ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου και Ηπείρου, Νήσων με θέμα «Μedia & Migrants: Welcome or Farwell?» - «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης & Μετανάστες: Καλωσόρισμα ή αντίο;». Στόχος του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα από τις 27.11.2008 έως 29.11.2008, στην Πάτρα είναι να αναδειχθεί το θέμα των μεταναστών και η διαχείρισή του από τα Μέσα Ενημέρωσης.
=> Στη φάση του διαρκούς ελέγχου για την τήρηση των «υπεσχημένων» των περιφερειακών καναλιών για την εξασφάλιση της άδειας ψηφιακής εκπομπής στο πιλοτικό στάδιο, περνά άμεσα το ΕΣΡ το οποίο ωστόσο παράλληλα θα περάσει στην επανεξέταση των αιτήσεων των 85 τηλεοπτικών επιχειρήσεων που έμειναν εκτός ψηφιακής τηλεόρασης. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης. Ηδη στους ρυθμούς των αιτήσεων επανόρθωσης κινούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν αξιολογήθηκαν θετικά για την ψηφιακή εκπομπή, αφού ετοιμάζονται να προσφύγουν εκ νέου στην Ολομέλεια του ΕΣΡ, για την επανεξέταση των απορριπτικών αποφάσεων.
=>Να ένας ακόμη λόγος να «πονοκεφαλιάζουν» τα στελέχη εφημερίδων και περιοδικών. Κατά μέσο όρο, το κοινό που διαβάζει «κλεμμένα» άρθρα τους στο Ιντερνετ είναι 1,5 φορά μεγαλύτερο από το κοινό που προτιμά να χρησιμοποιεί τα επίσημα sites τους! Σ' αυτό το δυσάρεστο συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Attributor Corp., η οποία ελέγχει τα διαδικτυακά πνευματικά δικαιώματα δημοσιογραφικών οργανισμών, όπως το «Ασοσιέιτεντ Πρες», το «Ρόιτερ» και οι «Financial Times».



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…