Η τηλεόραση..αυτοσαρκάζεται και διαφημίζεται!

=>ΜΕ ανάμικτα αισθήματα μας άφησε χθες η πρεμιέρα του Bellas TV στο Μεγάλο κανάλι, πέρα απο την σάτυρα και το σπιρτόζικο πνεύμα των παρουσιαστών καθώς τελευταία τα κανάλια αποφάσισαν να διακωμοδίσουν την ελληνική τηλεόραση! Σάτυρα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τις τράπεζες, τις εκπομπές, τις σειρές και τις ενημερωτικές εκπομπές σε σημείο με πολλά υπονοούμενα ιδίως στους τίτλους των...ημερήσιων εφημερίδων που ήταν ευρηματικοί. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι παρά τη σάτυρα, χορηγοί της εκπομπής ήταν γνωστές τράπεζες, ο ΔΟΛ και άλλες δυνάμεις. Αυτό ειναι που λένε. Σε σατυρίζω και μέσα σε αυτό σε διαφημίζω...
=>Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF διοργανώνει τηλεμαραθώνιο αγάπης, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου μέσα από τη συχνότητα της ΕΤ1, με στόχο την καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού. Παρουσιαστές του φετινού τηλεμαραθώνιου θα είναι στο στούντιο Δ οι δημοσιογράφοι: Βασίλης Λυριτζής, Δημήτρης Οικονόμου,Κατερίνα Μπακογιάννη, Τάκης Σπηλιόπουλος, Πηνελόπη Γαβρά, η Πόπη Τσαπανίδου, η Μπήλιω Τσουκαλά, η Ειρήνη Νικολοπούλου και Προκόπης Δούκας. Ενώ στο στούντιο Γ θα βρίσκονται οι: Ρένια Τσιτσιμπίκου, Γιώργος Αμυράς, Μάριον Μιχελιδάκη και Ρίκα Βαγιάννη. Ο τηλεμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 16.00 και θα διαρκέσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
=>Το ένα «Extreme» φεύγει, το άλλο έρχεται. Την ίδια ώρα που το Mega αποφάσισε να κατεβάσει πρόωρα τα ρολά του ριάλιτι πλαστικών επεμβάσεων, ο ΑΝΤ1 κρατά την κεντρική ιδέα και αντεπιτίθεται με ριάλιτι που αναλαμβάνει… λίφτινγκ σπιτιών. Ο λόγος για το αδελφό αμερικανικό πρόγραμμα «Extreme makeover home edition». Σε καιρό οικονομικής κρίσης μια πλαστική επέμβαση είναι είδος πολυτελείας. Ενα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας όμως, όχι, σκέφτηκαν τα στελέχη του ΑΝΤ1 και έβαλαν μπρος την τηλεοπτική παραγωγή του προγράμματος που παίρνει σπίτια με σοβαρές ζημιές από φωτιές, σεισμούς και πλημμύρες, τα ξαναχτίζει και τα επιστρέφει στους ιδιοκτήτες τους επισκευασμένα και ολοκαίνουργια. Εμφαση θα δοθεί στον κοινωνικό χαρακτήρα και την ενίσχυση ανθρώπων που έχουν ανάγκη, όπως οι πυρόπληκτοι της Ηλείας.
=>Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ανήκει πλέον στην οικογένεια του Star. Σήμερα (4/12), ανήμερα των γενεθλίων του καναλιού, το μεσημέρι ο πολυσυζητημένος παρουσιαστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Star για 2 + 2 χρόνια. Θα επιμελείται και θα παρουσιάζει από το πρώτο δεκαήμερο της καινούριας χρονιάς πρωινή καθημερινή εκπομπή από τις 11:00 έως τις 13:00.
=>Ο Ολυμπιακός για μία ακόμα φορά στάθηκε στο ύψος του. Μπορεί στην Ουκρανία να μην κέρδισε, αλλά τα μηχανάκια της AGB τα έκανε δικά του. Το ματς Μέταλιστ - Ολυμπιακού ήταν με... κάτω τα χέρια το δημοφιλέστερο της περασμένης Πέμπτης. Το είδαν 2.020.000 τηλεθεατές (ποσοστό 44,4%). Είναι χαρακτηριστικό ότι στην 10άδα των κορυφαίων προγραμμάτων της ημέρας βρέθηκε και το post game, τη εκπομπή που ακολούθησε το ματς. Την είδαν 678.000 τηλεθετές (ποσοστό 19.5%) και πλασαρίστηκε στην 9η θέση.
=>Η 50η Σύνοδος των εκπροσώπων των Δημόσιων Τηλεοράσεων των Βαλκανίων πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη έως τις 7 Δεκεμβρίου 2008 μετά από πρόσκληση της ΕΡΤ3. Θέμα της Συνόδου είναι οι συμπαραγωγές, ανταλλαγές και γενικά οι συνεργασίες σε όλους τους τομείς – όπως στο «Balkan TV Magazine»- και σε αυτή έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Τηλεοράσεις Αλβανίας, FYROM, Σερβίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας και Τουρκίας.
=>Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στις 15:30, η εκπομπή «Η Μηχανή του Χρόνου», με το Χρίστο Βασιλόπουλο, παρουσιάζει τη Τζάκυ, την γυναίκα-σύμβολο και την σχέση της με την Ελλάδα. Έρωτες, ατυχήματα, σκάνδαλα, παπαράτσι, πολιτική ίντριγκα και πάθη, με φόντο το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου και την μοιραία γυναίκα ενός προέδρου και ενός μεγιστάνα.
=>Διημερίδα για τον Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία», διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ. η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.) και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).
=>Στη συνολική αλλαγή των κανόνων που διέπουν το χώρο των διαφημίσεων προχωρά η πολιτεία, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού και υιοθέτησης του πλαισίου που όρισε πριν από μερικούς μήνες η Ε.Ε., με την έκδοση της αναθεωρημένης Οδηγίας για τον οπτικοακουστικό χώρο. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2009, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση -τη δεύτερη κατά σειρά για το θέμα- το σχέδιο που θα προκύψει από τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες (15.12.2008), προκειμένου να εκπονηθεί το τελικό πλαίσιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…