'Οσο πιο πισω ψάχνουμε, τόσο μπροστά στο Αύριο βλέπουμε'

=>'OΣΟ πιο πίσω ψάχνουμε, τόσο μπροστά στο αύριο βλέπουμε' είχε πει κάποτε ο Ουίνστον Τζώρτζιλ για το ρου της Ιστορίας. Δεν είχε άδικο αφού ο ανθρώπινος παραλογισμός επικρατεί με τον πόλεμο στη Γάζα που μας αφήνει μια πικρή γεύση. Μάλλον πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας τούτη τη νέα χρονιά. Πάντως η τηλεόραση δεν έγινε ίσως καλύτερη, οι εφημερίδες έχασαν φύλλα, το ραδιόφωνο πήρε τα πάνω του, το Ιντερνετ είναι το νέο Μέσο που όλοι αντλούν ειδήσεις και τα περιοδικά επιμένουν στο ξεχωριστό αναγνωστικό τους κοινό..
=>Το 2008 ξεκίνησε με το σκάνδαλο Ζαχόπουλου και κλείνει με την αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα. Τα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό και την ζώνη ανταγωνισμού εν μέσω των κεντρικών δελτίων. Με έντονες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή και τα σκάνδαλα να κυριαρχούν στην ατζέντα των 8.00 μ.μ. τα δελτία των τεσσάρων ιδιωτικών σταθμών συγκέντρωσαν μαζικά τους θεατές φθάνοντας σε νέο ρεκόρ τηλεθέασης. 550.000 άτομα μπήκαν στη ζώνη των τηλεοπτικών ειδήσεων μόνο το μήνα Δεκέμβριο ανεβάζοντας τον αριθμό τηλεθεατών σε 3.142.000 κατά μέσο όρο. Στον ανταγωνισμό μετά από έξι χρόνια εμφανίζεται διαφορά 7,5 μονάδων μεταξύ πρώτου και δεύτερου δελτίου. Το 2008 τα τηλεοπτικά πρόσωπα της ενημέρωσης έγιναν επίσης «είδηση» καταλαμβάνοντας πολλές φορές χώρο στα ίδια τα τηλεοπτικά δελτία. (DVD στην υπόθεση Ζαχόπουλου, κόντρα Αναστασιάδη – Τριανταφυλλόπουλου κ.λπ.). Καθοριστική τους τελευταίους μήνες του έτους είναι η αισθητή άνοδος του δελτίου του Alpha και η καθημερινή μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα σε Alter και ΑΝΤ1.
=>Το 2008 φεύγει, αλλά εμφανίζει το ενημερωτικό πρόγραμμα του MEGA Channel στην πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά 5,6 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο ALTER. Αυτή η διαφορά εξ’ άλλου καταγράφεται ως ρεκόρ εξαετίας, ενώ το έτος 2008 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA διπλασίασε τη περσινή διαφορά του (2,6 μονάδες) από το δεύτερο κανάλι που ήταν ο ΑΝΤ1.
=>ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος θέλησε να γίνει ιδιοκτήτης Μεσου υλοποιώντας μια επιχειρηματική κίνηση στα media, αποκτώντας μετοχές στο κανάλι Channel 9. Τα πράγματα όμως δεν προχώρησαν κατά τον τρόπο που φανταζόταν με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να ψάχνει αγοραστή. Ήδη λέγεται ότι έχει βρεθεί ο άνθρωπος που θα πάρει τις μετοχές του παρουσιαστή και δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Κουρή.
=>Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός της Eurovision, και η EBU φέρεται αποφασισμένη να μην καταθέσει τα όπλα στον πόλεμο εναντίον των συμμαχιών.
Έτσι, η διοργανώτρια αρχή μετά το περσινό κόλπο του διαχωρισμού των συμμετεχόντων σε δύο ομάδες, ανακοίνωσε πως τον νικητή στη Μόσχα δεν θα αναδείξουν μόνο τα εκατομμύρια των τηλεθεατών από ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά επιτροπή “σοφών” θα καθορίσει το 50% του αποτελέσματος.
=>«Έφυγε» ο Χρήστος Σεφερλής, «έφυγε» ο Βασίλης Παπαθανασόπουλος, «έφυγε»ο Νικόλαος Γεράκης, «έφυγε»ο Γιώργος Κοίλιαρης, να μην τα πολυλογούμε, οι 28 από τις 210 ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ για το 2008 (το 13% δηλαδή) αφορούσαν θανάτους δημοσιογράφων. Και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι, μη μέλη, «έφυγαν» χωρίς αποχαιρετισμούς…
=>Το παιχνίδι της εξουσίας έχει οριστικά μεταφερθεί στο πεδίο των χρηματιστηριακών deals και των ανταλλαγών μετοχών μεταξύ των βαρόνων των ΜΜΕ και ισχυρών πολιτικών παραγόντων που προδιαγράφουν το μέλλον τους ανάλογα με την επιρροή τους στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Στα χέρια του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που συνεχίζει να επεκτείνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πέρασε σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο 2 εκ. μετοχών της Πήγασος, μέσω του Χρηματιστηρίου, στην τιμή των 2,5 ευρώ ανά μετοχή..
=>Την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία 2009 της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης παρουσιάζει στις 12.10 το μεσημέρι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Αλέξης Κωστάλας, σε ζωντανή μετάδοση από την Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής. Μια όαση στην τρέλλα της τηλεόρασης αν και η κρατική τηλεόραση θα δείξει ζωντανά την έλευση του Νέου χρόνου στο Σύνταγμα μαζί με εικόνες απο τον Κόσμο. Καλή φωτεινή τηλεοπτική και μιντιακή Πρωτοχρονιά χωρίς υπερβολές...

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…