Τα Αληθινά Σενάρια της τηλεοπτικής μας πραγματικότητας

=>ΚΑΛΗ χρονιά και τηλεοπτική αλλά και ηλεκτρονική καθώς το Ιντερνετ είναι το Μέσο που ενώνει τα πάντα! Αρχικά χθες μας άρεσε πολύ η εκπομπή 'Αληθινά Σενάρια' της ΕΤ3 και αξίζουν ένα μπράβο για την αποστολή στη Κάλυμνο και σε ακριτικά φυλάκια απέναντι απο τα 2 νησιά των Ιμίων τα οποία μετά απο καιρό φάνηκαν ξεκάθαρα στον τηλεοπτικό φακό αλλά και τους φύλακες των συνόρων μας. Με δημοσιογραφικές αποστολές σε όλη την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια, η εκπομπή φιλοδοξεί να φέρει στην επικαιρότητα προσωπικότητες που ενώ έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο, παραμένουν τις περισσότερες φορές στην αφάνεια... Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Νίκος Ασλανίδης.
=>ΕΞΗΝΤΑ δημοσιογράφοι, 26 λιγότεροι σε σύγκριση με το 2007, σκοτώθηκαν το 2008 κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η εδρεύουσα στο Παρίσι οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η μείωση του αριθμού κατά 26 σε σχέση με τους 86 που είχαν σκοτωθεί το 2007 σε όλο τον κόσμο οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη μείωση του αριθμού των νεκρών δημοσιογράφων στο Ιράκ. Εξάλλου το 2008 συνελήφθησαν, απήχθησαν, απειλήθηκαν ή δέχτηκαν επίθεση λιγότεροι δημοσιογράφοι.
=>ΕΙΔΑΜΕ το εορταστικό τηλεπαιχνίδι “Fatus Olus” και συνεχίσαμε στις 22.00 με την εκπομπή “Πάμε πακέτο” και τη Βίκυ Χατζηβασιλείου να υποδέχεται την Καίτη Γαρμπή. Το μουσικό πρόγραμμα στον Άλφα ανέλαβαν στη συνέχεια (00.15) ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Πάντως σε εορταστικά τηλεπαιχνίδια είδαμε παρουσιαστές άλλων παιχνιδιών να εμφανίζονται ως προσκεκλημένοι όπως στο Μητσικώστα ήρθε ο Τσαλίκης...
=>ΤΟ Μερίδιο του 7,26% του Πήγασου από το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε συνεργασία με τον Πέτρο Κυριακίδη- δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα. Οι σχετική ανακοίνωση από τον επιχειρηματία δεν έχει γίνει ακόμη γεγονός που ερμηνεύεται ως διάθεση για την απόκτηση και άλλου μεριδίου στον Πήγασο , που ίσως φτάσει και το 10%. Ο Λ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποχωρώντας από την προεδρία του ομίλου Alapsis θέλει να δημιουργήσει ένα fund με κεφάλαιο 1 δισ. ευρώ (!) που θα επενδύσει σε διάφορους τομείς της τεχνολογίας.
=>Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης κάνουν ποδαρικό στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009 στις 23.55 στο MEGA. Οι δύο κωμικοί ηθοποιοί που με τις φετινές τηλεοπτικές τους σειρές «Ευτυχισμένοι μαζί» και «Λάκης ο Γλυκούλης» γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, συναντώνται στην «Ανατροπή» και μιλούν για τη φιλία που τους ενώνει, το θέατρο και την τηλεόραση, τη ζωή και την κοινωνία.
=>«Τα νέα επιχειρηματικά δεδομένα, μας αναγκάζουν να συμβιβαστούμε με την ιδέα των συγχωνεύσεων, των συμμαχιών ,της μείωσης του κόστους, της μείωσης ακόμη και των κερδών και εν πάση περιπτώσει τον «εξορθολογισμό» της αλαζονείας μας. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι αυτόνομοι εκδότες και να ικανοποιούμεθα από τα κομμάτια της διαφημιστικής πίτας, που ενισχύονται από το εκάστοτε πολιτικό χρήμα. Μιλάμε για επιχειρήσεις και επιχειρηματικά κριτήρια. Το βασίλειο του βάλτου δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον».Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε έμπειρο μεγαλοστέλεχος του κόσμου των ΜΜΕ, που αντιλαμβάνεται πως η ασυλία που απολαμβάνουν οι αποκαλούμενοι από τον Κώστα Καραμανλή «νταβατζήδες», τελειώνει. Η είσοδος των Γερμανών του «RTL» στην ελληνική αγορά, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», αποτελεί το πρώτο βήμα μιας εξαναγκαστικής ενσωμάτωσης των ελληνικών ΜΜΕ στον ευρωπαϊκό κόσμο των εκδοτικών επιχειρήσεων.
=>ΟΜΟΡΦΕΣ μελωδίες ακούσαμε απο το Περιφερειακό ραδιόφωνο και μάλιστα στην επαρχία γίνεται καλή δουλειά. Απο ένα σταθμό μέσω του Ιντερνετ, τον http://www.radio936.gr/ ακούσαμε ανήμερα πρωτοχρονιά το ξεχασμένο τραγούδι 'Φωτιά και χιόνι΄της Αρβανιτάκη που μας εύχεται Καλή χρονιά, καλή μας αρχή με όμορφους στίχους και μετά τα Χρόνια πολλά απο καλλιτέχνες. Καμμιά φορά λησμονούμε τέτοια τραγούδια που μαγεύουν το νέο έτος...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…