Νόμος για τα Blogs και διαφήμιση στην επικαιρότητα..

@ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η πρόθεση του αρμόδιου Υπουργείου να αντιμετωπίσει την ανωνυμία των blogs με ίδιο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς ψήφιση με αφορμή και το Νόμο περι παιδικής πορνογραφίας λες και θέτουν στο ίδιο επίπεδο το θέμα της ΄δημοσιογραφίας των Πολιτών'. Μάλιστα τη σύνταξή του έχει αναλάβει πλέον προσωπικά ο Νίκος Δένδιας, έχοντας ως άξονα αναφοράς σχετική οδηγία της ΕΕ και αντίστοιχη αμερικανική. Στόχος είναι να κατατεθεί εντός διμήνου, αν και φαίνεται πως μάλλον θα καθυστερήσει καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να κατηγορηθεί πως ασκεί λογοκρισία στο διαδίκτυο. Δύο είναι οι βασικοί άξονες. Η προσπάθεια επιβολής της επωνυμίας στα blogs από τη στιγμή που έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα ή μεταφέρουν ειδήσεις και η άσκηση διώξεων για παιδοφιλία, ακόμη και αν πρόκειται για ένα άτομο που χρησιμοποιεί το υλικό αυτό.
@ΣΥΜΦΩΝΑ με δημοσίευμα στο 'Παρόν' εικάζεται ότι 'Το νομοσχέδιο θα ζητάει από τα blogs να αναρτούν ποιος είναι ο υπεύθυνος, αλλά σε πρώτο επίπεδο δεν φαίνεται να μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις αν κάποιος επιμείνει στην ανωνυμία του. Όμως, αν κάποιος θεωρήσει πως συκοφαντείται, μπορεί έπειτα από έρευνα και να εντοπιστεί ο server και ο υπολογιστής από τον οποίον έφυγαν τα κείμενα. Έτσι όμως μπαίνουν στο στόχαστρο και sites που κινούνται στον αναρχικό χώρο, ενώ η πρακτική αυτή είναι πιθανό να αποτελέσει όχημα για πολιτική λογοκρισία....'
@ΑΠΟ την ίδια εφημερίδα πληροφορηθήκαμε ότι 'Θέμα αγγελιοσήμου θέτουν ξανά διαφημιστές, διαφημιζόμενοι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Όσο προχωράει η κρίση, τόσο πιο πολύ κι από πιο πολλούς τίθεται το θέμα, ενώ σταδιακά στα ΜΜΕ αχνοφαίνεται μια νέα συμμαχία μεταξύ Αλαφούζου, Μπόμπολα και Τεγοπούλου. Ο Θέμης Αλαφούζος έχει εξαιρετική σχέση με το Φώτη Μπόμπολα, παρά τις κόντρες των συγκροτημάτων τους στο παρελθόν, ενώ έχει αναπτυχθεί και μια καλή επαφή με τη Μάνια Τεγοπούλου. Οι συζητήσεις που έχουν γίνει αφορούν και το ζήτημα του αγγελιόσημου, που επανήλθε στο προσκήνιο καταρχήν με την υπόθεση της «Χρυσής Ευκαιρίας».
@ΟΙ παχυλές αμοιβές, το έλλειμμα των 140 εκατ. και οι οφειλές προς τους προμηθευτές είναι σημαντικοί πονοκέφαλοι για το Ραδιομέγαρο της Μεσογείων...Eνας υπόγεις πόλεμος διαδοχολογίας έχει ξεσπάσει στο Pαδιομέγαρο της EPT, λίγες ημέρες μετά τον ανασχηματισμό, με κεντρικό ερώτημα αν θα αλλάξει η ομάδα εξουσίας και κυρίαρχο «διακύβευμα» ποιες και σε ποιο βαθμό θα είναι οι αρμοδιότητες του νέου υφυπουργού Eσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Tύπου, K. Γκιουλέκα.
@ΕΝΤΟΝΗ κινητικότητα και ανακατατάξεις καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του ενημερωτικού ραδιοφώνου, αφού τα μερίδια ακροαματικότητας ξαναμοιράζονται μεταξύ νέων «παικτών», γεγονός που αναπόφευκτα θα προκαλέσει ανακατανομή και στη διαφημιστική πίτα. Το νέο ραδιοφωνικό σκηνικό της ενημέρωσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού μέσα από τις «μάχες της ακροαματικότητας», προβάλλονται οι στρατηγικές επιλογές και οι αποφάσεις των ανθρώπων που έχουν τοποθετηθεί επικεφαλής.

@Απώλειες για όλα τα ΜΜΕ τον περασμένο Ιανουάριο στη διαφημιστική δαπάνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Services για τον πρώτο μήνα του 2009 η εικόνα είναι αυτή που η αγορά περίμενε, πτώση ονομαστικών εσόδων για όλα τα Μέσα. Τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες και ραδιόφωνο απορρόφησαν 149.464.885 ευρώ έναντι 172.811.930 ευρώ του Ιανουαρίου το 2008, καταγράφουν δηλαδή πτώση κατά 13,5%. Τα τηλεοπτικά κανάλια με πτώση 12,3% απορρόφησαν 45.201.259 ευρώ, απώλεσαν 4.0043.726 ευρώ σε σχέση με την περυσινή χρονιά.
@«ΟΙ νέοι φάκελοι» ανοίγουν απόψε στις 23.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με το συγκλονιστικό πορτρέτο της Κωνσταντίνας Κούνεβα από τον Αλέξη Παπαχελά, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το δουλεμπόριο με κρατική σφραγίδα του Τάσου Τέλλογλου και την έρευνα της Σοφίας Παπαϊωάννου για την επικίνδυνη «μόδα» των απαγωγών στην Ελλάδα. Πραγματικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το δούμε απο διαφορετική οπτική γωνία...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…