Η Δημοσιογραφία της τηλεθέασης βαδίζει στο ναδίρ!

@ΜΠΟΡΕΙ να κριτικάρουμε την κρατική τηλεόραση αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι πολλές φορές μας παρέχει ειδήσεις που δεν βλέπουμε αλλού και όχι πολιτικού χαρακτήρα. Οπως η κρατική ΝΕΤ που ασχολείται με το Πατριαρχείο, τις Ελληνικές δυνάμεις που μετέχουν κατά της Πειρατίας στις θάλασσες, την Ελληνική δύναμη των ΕΝόπλεων Δυνάμεων σε ιατρικές και ανθρωπιστικές αποστολές. Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα και μερικές φορές θέματα απο την Ελληνική Περιφέρεια που χάνονται στον ορυμαγδό της καθημερινής είδησης και στο βωμό πολλές φορές της Τηλεθέασης.
@ΑΚΟΥΓΑ το πρωί τον συμπαθή Τέρενς Κουίκ στο ραδιόφωνο με αφορμή το σημερινό περιστατικό στη Κυψέλη και αναφέρθηκε σε αλήθειες για όσους στο βωμό της θέασης και των νούμερων της AGB κάνουν τα πάντα και κριτικάρουν τα πάντα. Τα λέγαμε τόσο καιρό ότι πλέον η Δημοσιογραφία έχει ξεφύγει..αλλά προς το ναδίρ φίλε Τέρενς...
@ΔΕΚΑΔΕΣ bloggers έχουν ασχοληθεί πρόσφατα με την υπόθεση Τενέζου που φαίνεται ότι αγνοούν πολλά μεγάλα Μ.Μ.Ε. και κανάλια. Μάλιστα, μετά το τέλος των εργασιών της βουλής (22:00), έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Γιάννης Αμοιρίδης και Γιώργος Πεταλωτής), μαζί με τον Κώστα Πανταζή, Γραμματέα της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκαν τον Θοδωρή Τενέζο, που μπήκε στην 48η ημέρα Απεργίας Πείνας. ΄Επιτέλους, υπάρχουν και βουλευτές που δεν είναι βολευτές και είναι πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ!Πιστεύουμε ότι ήταν μια σημαντική κίνηση, που δείχνει ότι υπάρχουν εκλεγμένοι στη Βουλή, οι οποίοι δεν είναι «όμηροι» των ΜΜΕ και των συμφερόντων.Ταυτόχρονα βλέπουμε να απουσιάζει εντελώς από το ζήτημα ο αρμόδιος «σκιώδης» υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοϊδης…΄σχολιάζει ο φίλος της στήλης Γιώργος Οικονόμου για το θέμα!
@Με ομόφωνη απόφασή της,η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε την πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων της,να παρακρατηθεί το 5% της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών για ένα χρόνο,υπέρ του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής,αρχής γενομένης από τον μήνα Μάιο. Καιρός ήταν, ας αρχίσουν να κόβουν και τα υπέρογκα κινητά και τις λιμουζίνες και θα δείτε πως προχωράει μπροστά η Ελλάδα. Πάντως η Βουλή κάνει κι άλλες ενέργεις περικοπής των δαπανών και είδαμε κάτι θετικό μια φορά στο τόπο...
@Η δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο του διαλόγου για τον Ημερήσιο και Εβδομαδιαίο Περιφερειακό Τύπο και τις Νομαρχιακές Τοπικές Εφημερίδες, πραγματοποιήθηκε,την Τετάρτη 1 Απριλίου, στο Κέντρο Τύπου των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των περιφερειακών εκδοτικών και δημοσιογραφικών Ενώσεων.
@Μετα το Πάσχα λένε θα ανέβει η διδικτυακή σελίδα που ετοιμάζει η Μάρα Ζαχαρέα για λογαριασμό του Star. Το όνομά της, μάλλον απλό: star.gr
@Συγνώμη από την Ελλάδα ζήτησε το τηλεοπτικό δίκτυο Euronews για ρεπορτάζ που πρόβαλε την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την 22 Μαρτίου 2009, σχετικά με τις εκλογές στην Π.Γ.Δ.Μ. και στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και δύο πλάνα από την Θεσσαλονίκη.Αυτό υπογράμμισε ο κ. Philippe Cayla, Πρόεδρος του Euronews σε σημερινή συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Πάνο Λειβαδά.
@Νέα στρατηγική για την προώθηση της ευρυζωνικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενίσχυση της μετάβασης σε υψηλότερες ταχύτητες για σταθερό και κινητό διαδίκτυο, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πλήρωσαν λιγότερα χρήματα για ευρυζωνικές συνδέσεις κατά το 2008 σε σύγκριση με το 2007.Εντούτοις, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των μελών - κρατών της Ε.Ε. στις ευρυζωνικές τιμές λιανικής πώλησης και της δομής δαπανών για παρόμοια προϊόντα.
@Σε «αγκάθι» εξελίσσεται για την κυβέρνηση η υπόθεση του 2% του τζίρου των ΜΜΕ (χωρίς παραστατικά). Μπορεί κάποιοι να το θεωρούν «δωράκι» στους εκδότες, αλλά σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή που διανύουμε επιβάλλεται η στήριξη του τύπου προκειμένου να σωθούν θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει φόρμουλα να το ανανεώσει χωρίς να έρθει σε ρήξη με το συγκρότημα του Φαλήρου (που έχει διαφορετική γνώμη).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…