Υπάλληλος της ΕΡΤ εισπράττει περισσότερα απο..τον Δήμαρχο!

@ΧΘΕΣ αναφερθήκαμε στο θέμα του χάος των συχνοτήτων με την κρατική ραδιοτηλεόραση και τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω απο ψηφιακή εποχή. Τώρα θα αναφέρουμε ένα σχόλιο απο φίλο συνεργάτη σχετικά με τα εκατομμύρια που πληρώνουμε για υπαλλήλους της κρατικής τηλετύφλας μας. Σε Δήμο της Ν.Δ. Ελλάδας- δεν αποκαλύπτουμε που για ευνόητους λόγους- πήρε απόσπαση για 2 χρόνια υπάλληλος με έτη υπηρεσίας απο Περιφερειακό ραδιόφωνο της ΕΡΑ για να εργαστεί σε Δήμο. Αν και ήτο υποτίθεται τεχνικός ο μισθός του ανέρχεται με τα επιδόματα κοντά στα 3.500 με 3.800 ευρώ σχεδόν καθαρά...
@Ο Δήμος που εργάζεται εφαρμόζει διπλογραφικό σύστημα και έχει συγκεκριμένα έσοδα αφού δεν αποτελεί καν Πρωτεύουσα Νομού αλλά έχει μεγάλη ανάπτυξη λόγω παραθαλάσσιου χώρου. Ξέρετε ότι ο Δήμαρχος της πόλης δεν λαμβάνει καν τέτοιο μισθό και τα έξοδα πράσταση είναι κάτι πάνω απο 2.300 το πολύ το μήνα. Αρα ο υπάλληλος της κρατικής ΕΡΤ εισπράττει περισσότερα απο τον Δήμαρχο. Μετά γιατί αναρωτιόμαστε πόσα δις είναι χρεωμένη η κρατική μας 'αγάπη' που την πληρώνουμε απο το υστέρημά μας;
@ΜΙΛΩΝΤΑΣ για κρατική τηλεόραση. Σε 369.788.798 ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έξοδα της ΕΡΤ το 2008, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της εταιρείας, με την τακτική μισθοδοσία να φτάνει τα 154.740.759 ευρώ! Το «Π» συνεχίζει την παρουσίαση των βασικών οικονομικών χαρακτηριστικών της ΕΡΤ και από τα έσοδα της περασμένης Κυριακής, περνάμε στην αναλυτική καταγραφή των εξόδων.
@Παίρνουν... θέση στα χαρακώματα, οι δημοσιογραφικές παρατάξεις εν όψει των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ, που θα γίνουν στις 26 και 27 Μαΐου, λίγες δηλαδή μέρες πριν από την άλλη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών... «Είναι οι πλέον κρίσιμες των τελευταίων ετών για την πορεία του κλάδου, γιατί από το αποτέλεσμά τους θα εξαρτηθούν πολλά για τους συναδέλφους, την Ένωση, αλλά και τον κλάδο γενικότερα», επισημαίνει ο Πάνος Σόμπολος, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, σε διακήρυξη της παράταξης «Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία» της οποίας είναι επικεφαλής, και σύνθημά της έχει «Ναι στην ΕΣΗΕΑ της δράσης, όχι στην ΕΣΗΕΑ της αντίδρασης».
@Επιστροφή στα συνηθισμένα ποσοστά τηλεθέασης μετά τις γιορτές του Πάσχα. Το Mega επανήλθε με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση, ενώ δεν φαίνεται να κερδίζει υψηλότερα ποσοστά ο Alpha αν και... καπαρώνει την τρίτη θέση, με απόσταση... ασφαλείας από τους επόμενους. Ο ΑΝΤ1 στους μέσους όρους του τηλεοπτικού κοινού παραμένει σταθερός χωρίς να καταφέρνει να αυξήσει τα ποσοστά του. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΕΤ3 εμφανίζει μεγαλύτερα ποσοστά από την ΕΤ1 που σε επίπεδο προγράμματος, αλλά και κόστους εργασίας, δαπανεί τα δεκαπλάσια ποσά.
@Ελάχιστες μέρες πριν τον ημιτελικό της Eurovision, την Δευτέρα 4 Μαίου, συντονιστείτε μετά τις 20:30 στο eurovision.ert.gr και δείτε τον Σάκη Ρουβά να απαντάει ζωντανά στις δικές σας ερωτήσεις ! Ο Έλληνας σούπερ σταρ θα πάρει θέση μπροστά από την κάμερα του eurovision.ert.gr και θα απαντήσει στις ερωτήσεις που έστειλαν οι χιλιάδες θαυμαστές του..
@Τρικούβερτο γλέντι στήθηκε στην πανέμορφη πλατεία της Οδού, στην ορεινή Λάρνακα, για την υποδοχή του διαδικτύου στην κοινότητα. Για τους 180 κατοίκους και ειδικά για τους 60 νέους της πιο απομακρυσμένης κοινότητας της επαρχίας Λάρνακας, το ίντερνετ δεν αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας, αλλά μια πραγματικότητα...
@Το ΕΣΡ – χρειάστηκαν δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις – θεώρησε ότι οι, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, εταιρείες μπορούν να κατέχουν όσα μέσα ενημέρωσης επιθυμούν (ανάλογα με τα πόσα σηκώνει η τσέπη τους). Συγκεκριμένα, «η εξαίρεση που εισάγει το άρθρο 5 παρ. 10 του Ν.3592/2007 για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΟΟΣΑ επιχειρήσεις, αυτονοήτως ισχύει και τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες». Αυτά στην πρώτη συνεδρίαση. Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση το ΕΣΡ «έκρινε ότι οι μέτοχοι των προαναφερθέντων εισηγμένων εταιρειών εξαιρούνται κατ΄ αρχήν από τον έλεγχο “πόθεν έσχες” με βάση το άρθρο 5 του ν3592/2007 και υπόκεινται μόνο σε έλεγχο για την τυχόν συνδρομή ασυμβιβάστων ιδιοτήτων και κωλυμάτων».
@Τώρα που γυρίζει και που ο κ. Λεβέντης ασχολείται εντόνως με τα του οίκου του, καλό θα είναι να προσέξει – εκτός από την τηλεθέαση – και το προφίλ του ΑΝΤ1. Κι αυτό γιατί πληθαίνουν οι φωνές ανθρώπων που δεν έφυγαν με τις καλύτερες σχέσεις από το κανάλι και πλέον δεν φοβούνται να το πουν. Μία εξ αυτών και η Νικη Κάρτσωνα, η οποία προχθές δεν δίστασε να μιλήσει για τον τρόπο που της φέρθηκε το κανάλι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…