Επιστολή αστυνομικών συντακτών με τα όλα της...

Συνάδελφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ έστειλαν στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την παρακάτω επιστολή σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Συνάδελφοι, Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο της φίμωσης στην ενημέρωση των συντακτών του αστυνομικού ρεπορτάζ (με επιλεκτικές εξαιρέσεις) έχει φτάσει στο απροχώρητο, θέτοντας σε κίνδυνο την επαγγελματική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια και με αποτέλεσμα την έλλειψη ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Το πρόβλημα συνίσταται στον ολοκληρωτικό έλεγχο της ενημέρωσης με απόκρυψη όλων των γεγονότων, που, κατά την κρίση των κρατούντων, εκθέτουν την αστυνομία. Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της αστυνομίας προβάλλει μόνο τα γεγονότα εκείνα που εξωραΐζουν την εικόνα τους, διαστρεβλώνοντας την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Και όλα αυτά παραβλέποντας την συνταγματική υποχρέωσή τους να εξασφαλίζουν την συνεχή ροή ενημέρωσης για τα πάσης φύσεως αστυνομικά σύμβαντα μέσω των γραφείων Τύπου.
Ως φαίνεται, καταργείται ακόμη και το δικαίωμα-υποχρέωση των διευθυντών των αστυνομικών διευθύνσεων να ενημερώνουν τους αστυνομικούς συντάκτες, ενώ με άνωθεν εντολές η φραγή στην ενημέρωση έχει επεκταθεί και στις υπηρεσίες της πυροσβεστικής. Έχει παρατηρηθεί, επίσης, συστηματική διαρροή ειδήσεων σε ελεγχόμενες και ανώνυμες πηγές ενημέρωσης.
Απαιτούμε η ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, που αποσκοπούν στη χειραγώγηση της πληροφόρησης και να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες (ενημέρωση Κυβερνητικού εκπροσώπου, υφυπουργού Τύπου, πολιτικών κομμάτων κλπ), για την προάσπιση του αγαθού της ενημέρωσης.
Ακολουθούν οι υπογραφές.
Μάνος Τσαλδάρης Espresso
Λεωνίδας Καπερναράκος ALPHA TV
Θεοδώρα Θεοδωρουλάκη Star Chanel
Αργυρώ Μώρου Ελευθεροτυπία
Γιώργος Σιδέρης ΝΕΤ
Νίκος Δεμισιώτης Απογευματινή
Νίκος Γαλάνης Ελεύθερος, City 99,5
Θοδωρής Παναγιωτίδης Alter
Γιώργος Ανδρούτσος Ριζοσπάστης
Γιώργος Φιλιππάκης Alter
Νάντια Αλεξίου Alter
Αφροδίτη Καραμήτσου
Παναγιώτης Σπυρόπουλος Βραδυνή
Πέτρος Αναστασιάδης Ριζοσπάστης
Θεοδώσης Πάνου ΑΝΤ1
Σταμάτης Σκούρτης Flash
Τάκης Τερζής
Κώστας Τομαράς
Χρήστος Σαμαράς Alpha
Αρης Κολομβάτσος Αδέσμευτος
Διονύσης Βυθούλκας Βημα
Παναγιώτης Μαργαρώνης Αθήνα 9,84
Μιχάλης Λαγάνης Alter
Στέλλα Οικονόμου
Γιώργος Τσολοπής

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…