Καυτό καλοκαίρι στα media και έπεται συνέχεια...

@Καυτές προβλέπονται οι εξελίξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Οι περικοπές στα συμβόλαια και στο κόστος παραγωγής, η μείωση της ελληνικής παραγωγής, η εξαφάνιση των τηλεοπτικών δημιουργών που τα ίδια τα κανάλια είχαν αναγάγει σε σταρ, δεν έλυσαν το πρόβλημα της τηλεόρασης. Όπως όλα δείχνουν, μέσα στο καλοκαίρι το καμπανάκι κινδύνου χτυπά πλέον σε Μαρούσι και Κάντζα, αλλά και στη Μεσογείων με μικρότερες εκεί αναταράξεις. Για τον Alpha το μόνο ζητούμενο είναι η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, κάτι που σημαίνει νέο κύμα εθελουσίας εξόδου - ήδη είναι το μόνο που ακούγεται στους διαδρόμους του κτιρίου. Δεν αποκλείονται και νέες απολύσεις, χωρίς το προκάλυμμα της εθελουσίας εξόδου. Με την ίδια μέθοδο θεωρείται πως θα επιχειρηθεί η έξοδος προσωπικού από τον ΑΝΤ1 όπου η εντολή είναι να γίνουν νέες περικοπές σε όλα τα τμήματα και τις διευθύνσεις. Όσο για το Mega, επιχειρείται καταρχάς μείωση στις υψηλές αμοιβές στελεχών και παρουσιαστών, πιθανώς στο 10%, αλλά και στο κόστος παραγωγής εκπομπών.
@Σε συζητήσεις με τον Χ. Λαμπράκη για την εξαγορά της «Εξέδρας» βρίσκονται οι επιχειρηματίες Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, η αίσθηση όμως είναι πως οι δύο πλευρές είναι σε καλό δρόμο για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Το κόστος του λανσαρίσματος της «Εξέδρας» και η πληρωμή της συντακτικής ομάδας πριν ακόμη εκδοθεί, είχαν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ΔΟΛ με 3 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2008 και γι' αυτό αναζητούνται λύσεις.
@ΤΟ έγραψε 'Το Παρόν': Περίπου 632 εκατ. ευρώ (215 δισ. δρχ.) συγκέντρωσαν από τα χρήματα των επενδυτών οι εταιρείες των ΜΜΕ λόγω της εισαγωγής τους στο χρηματιστήριο! Το μυθικό αυτό ποσό για την ελληνική αγορά των Μέσων συγκεντρώθηκε επί της ουσίας από τον Οκτώβριο του 1998 ως και τον Ιούνιο του 2000, αν και το πρώτο βήμα το έκανε το 1994 το Mega, μπαίνοντας στην τότε Σοφοκλέους. Διευκρινίζουμε πως πρόκειται για τα συνολικά έσοδα των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της έκδοσης για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δηλαδή το πραγματικό ποσό είναι ελαφρώς μικρότερο από τα 632 εκατ. ευρώ. Το ζητούμενο είναι πώς δαπανήθηκαν αυτά τα ποσά, αν δηλαδή τα σχέδια των εταιρειών ΜΜΕ έγιναν πραγματικότητα, αν αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας.
@Το υψηλό ποσό των 83 εκατ. ευρώ διέθεσε φέτος το κράτος στις εφημερίδες για να διαφημιστεί. Το κεντρικής φύσεως ερώτημα είναι με ποια κριτήρια έγινε αυτή η κατανομή, καθώς εφημερίδες... από το πουθενά εμφανίζονται ιδιαίτερα υψηλά στη σχετική λίστα, σε αντίθεση με φύλλα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Είναι φανερό πως η εγκύκλιος Ρουσόπουλου για ίσο αριθμό καταχωρίσεων με διαφορετικό τιμολόγιο, ανάλογα με τις πωλήσεις, δεν τηρήθηκε...
@Οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου, του City και του portal πραγματοποίησαν γενική συνέλευση σήμερα το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. Ενόψει των δραματικών εξελίξεων με την απόφαση λουκέτου της εργοδοσίας, απαιτούμε από την Ενωση Συντακτών τη λήψη απόφασης για την άμεση συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα ΜΜΕ. Το λουκέτο στην επιχείρηση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου δημιουργεί ντόμινο εξελίξεων σε όλο τον χώρο των media.Θεωρούμε ότι με επίκεντρο τις εξελίξεις στον «Ελεύθερο Τύπο», η ΕΣΗΕΑ μαζί με όλα τα άλλα σωματεία θα πρέπει να προχωρήσει σε προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή με στόχο τη μη έκδοση των φύλλων του Σαββάτου και της Κυριακής. Είναι ο μόνος τρόπος να αναγκαστούν οι Ενώσεις Ιδιοκτητών στον Τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα αλλά και η κυβέρνηση που περνάει από την πίσω πόρτα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες και τους διαφημιστές, να κάτσουν τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη δική μας ατζέντα. Την απόφαση αυτή απαιτούμε να τη λάβετε ανεξαρτήτως του σκεπτικού και των αιτιάσεων στη διάρκεια της συνεδρίασης.
@Απώλειες κερδών ή και ζημιές είχαν το 2008 σχεδόν δύο στις τρεις βιομηχανίες εκδόσεων και εκτυπώσεων, καθώς αυτές που παρουσιάζουν επιδείνωση των καθαρών κερδών φθάνουν σε ποσοστό το 65,5%, ενώ, επιπλέον, οι ζημιογόνες ανέρχονται στο 29% του συνολικού αριθμού.Αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των ισολογισμών των 145 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ και συνολικές πωλήσεις 2,12 δισ. ευρώ, οι οποίες γνωστοποίησαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα του προηγούμενου έτους ως τις 20 Ιουνίου 2009.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…