'Οσοι δεν διδάσκονται απο το Ιστορικό παρελθόν τους, είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν...'

@ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Επειδή τελευταία η Πολιτική ατζέντα οδέυει προς εκτροχιασμό ακόμα και σε θέματα υγείας να θυμίσουμε στους πολιτικούς μας μια ακόμα φράση της Ιστορίας απο τα χείλη μεγάλου ιστορικού Σαντανάγια από την Ασία σχετικά και με το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας. Οτι 'αυτοί που ΔΕΝ διδάσκονται απο το ιστορικό τους παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν...' Ας ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με τα εθνικά μας θέματα και αυτό που πρώτοι γράψαμεε προ 2ετίας και χαρήκαμε που το υιοθέτησε το Υπ. Εξωτερικών. Οτι δηλαδή 'τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν σύνορα της Ε.Ε. και οποιαδήποτε παραβίασή του αποτελεί πολιτικό μείζον θέμα εισβολής στα χωρικά ύδατα της Ε..Ε...'
@Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή εξασφαλίστηκε η τηλεοπτική κάλυψη των πρώτων αγώνων που θα δώσουν εκτός έδρας Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.Αργά το βράδυ της Δευτέρας η Nova εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων Σπάρτα Πράγας – Παναθηναϊκού (την Τρίτη στις 9μμ) και Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακού (την Τετάρτη, επίσης στις 9μμ).
@Συστάσεις προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για το θέμα της νέας γρίπης απευθύνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ . Με υπόδειξή του τους συνιστά να μη μεταδίδουν ατεκμηρίωτες πληροφορίες και να επιδεικνύουν αίσθημα ευθύνης, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, προς αποφυγή δημιουργίας σύγχυσης και πανικού στο κοινό.
@Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τους εργαζόμενους στα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό:
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ/ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι συντάκτες που εργάζονται στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα εργαστούν το Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 και θα αμειφθούν όπως τις αργίες.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΕπειδή η αργία συμπίπτει με ημέρα Σάββατο σύμφωνα με τις ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ μετατίθεται για την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009. Κατόπιν αυτού οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και οι εργαζόμενοι σ αυτές θα απασχοληθούν ως εξής: Την Παρασκευή 14/8/09, θα κυκλοφορήσουν μόνο οι πρωινές εφημερίδες και οι συντάκτες θα εργαστούν για την έκδοσή τους την Πέμπτη 13/6/09. Το Σάββατο 15/8/09, θα κυκλοφορήσουν μόνο οι απογευματινές εφημερίδες και οι συντάκτες θα εργαστούν την Παρασκευή 14/8/09.
Την Κυριακή 16/8/09, θα κυκλοφορήσουν όλες οι Κυριακάτικες εκδόσεις. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΣΗΕΑ...
@Το όνομα του Βαγγέλη Περρή ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα ως παρτενέρ της Ευγενίας Μανωλίδου στον ΑΝΤ1.O πρωινός καφές του ant1 σίγουρα θα ενισχυθεί σημαντικά εάν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η μετεγγραφή. Κάτι που δεν φαντάζει απίθανο αφού οι σχέσεις του Βαγγέλη Περρή με τον σταθμό είναι άριστες.
@Τα ελληνικά ερωτήματα αναζήτησης κυριαρχούν σε ποσοστό 51%, ενώ ακολουθούν τα greeklish με 34% και έπονται τα αγγλικά με ποσοστό 15% στον τρόπο που διερευνούν ο Ελληνες χρήστες Διαδικτύου τις πληροφορίες που θέλουν μέσα από το Google. Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία εάν προσθέσουμε τα brand names (π.χ. Facebook, in, YouTube, Google...), τότε οι Ελληνες φαίνεται να προτιμούν τα αγγλικά ως πρώτη επιλογή τους (72%) έπειτα τα ελληνικά (15%) και, τέλος, τα Greeklish (13%).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…