Media: Τηλεοπτικό τοπίο χαμηλής...ευκρίνειας

@ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟ το τρείλερ του Mega για τους αγώνες που θα προβάλλει το χειμώνα το κανάλι αλλά και την νέα κατεύθυνση φιλοσοφίας στο τομέα των ειδήσεων. Δεν περιμέναμε όμως την Ολγα Τρέμη να λαμβάνει...πάσα με μια μπάλα -ποιος παίζει μπάλα τώρα άραγε;- αλλά και τον Παύλο Τζίμα με την παρέα του ντυμένοι στα κασκόλ των ομάδων. Μάλλον αποτελεί μια ιδέα για την αλλαγή φιλοσοφίας πριν παρουσιαστεί το πρόγραμμα του καναλιού προς το τέλος του θέρους. Οι ειδήσεις μάλλον θα αποκτήσουν άλλο χρώμα αλλα θα θέλαμε απο το Μεγάλο Κανάλι περισσότερα θέματα απο την Ελληνική Περιφέρεια που αργοπεθαίνει και τα προβλήματά της...
@Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στο χώρο των ΜΜΕ. Στο κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" και του "City FM" ήρθαν να προστεθούν και μια σειρά απολύσεων στον ΑΝΤ1, αλλά και στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, σε διάφορες δημοσιογραφικές επιχειρήσεις αποφασίζονται μειώσεις μισθών, ενώ άλλοι πάλι ιδιοκτήτες ζητούν από τους εργαζομένους τους να δουλεύουν εκ περιτροπής! Στον ΑΝΤ1 θεωρούνται δεδομένες οι περικοπές τόσο σε προσωπικό όσο και σε μισθούς. Η αποχώρηση προ ημερών του Γιάννη Μιχελάκη (γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης) άνοιξε το δρόμο για απολύσεις στο δημοσιογραφικό κομμάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπεράσουν τις 70 εκ των οποίων οι 40 θα ʼναι τεχνικοί. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τρεις απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1 και άλλες τρεις απολύσεις δημοσιογράφων στον ΣΚΑΪ. Στον Alpha βρίσκεται σε εξέλιξη νέο κύμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου
@Την απελευθέρωση του Έλληνα δημοσιογράφου, ο οποίος ήταν απεσταλμένος της εφημερίδας “Washington Times” στην Τεχεράνη για να καλύψει τις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε το Ιράν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
@Μπορεί η προσοχή όλων να έχει στραφεί στα δοκιμαστικα που γίνονται στο Μega για τη νέα πρωινή ζώνη του καναλιού όμως και στον Alpha αυτές τις μέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες δοκιμαστικό στο κανάλι της Κάντζας τη προηγούμενη εβδομάδα εκανε ο Γιώργος Τσαλίκης για την εκπομπή του. Ανανέωσε το συμβόλαιο της με τον Alpha τη περασμένη Πέμπτη η Ναταλία Γερμανού. Η παρουσιάστρια που είναι από τα πολύ αγαπημένα παιδιά των Γερμανών ιδιοκτητών θα συνεχίσει να είναι η βασική παρουσιάστρια στο Μεσ' την καλή χαρά αλλά και στο Chart show...
@Στις 31 Αυγούστου έδωσε ο Γιώργος Αυτιάς ραντεβού με τους τηλεθεατές του. Το νέο του τηλεοπτικό σπίτι είναι φυσικά το ALTER και η συμφωνία που έκανε περιλαμβάνει τη πρωινή ενημερωτική εκπομπή στη ζώνη 05.45 με 10.00, καθημερινή τηλεοπτική παρουσία στο κεντρικό δελτίο του σταθμού και συνεργασία με τον Real fm.
@Εν όψει καλοκαιρινών διακοπών, οι διαδικτυακές αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών όσον αφορά την εξεύρεση του ιδανικού τουριστικού προορισμού έχουν πάρει φωτιά. Σύμφωνα με το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο της Google, Google Insights, ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης, όσον αφορά στις καλοκαιρινές διακοπές στο διάστημα των τριών τελευταίων μηνών, είναι με σειρά προτεραιότητας οι: «ξενοδοχεία», «εισιτήρια», «διακοπές», «προορισμοί» και «πτήσεις».
@Εν εξελίξει σκάνδαλο με την παραχώρηση ψηφιακού δικαιώματος μετάδοσης σε σταθμό που πλαστογράφησε την υπογραφή αστυνομικού για να βεβαιώσει τη νόμιμη λειτουργία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σταθμός που δεν έχει κατοχυρώσει συχνότητα και περιφέρεται από θέση σε θέση δημιουργώντας προβλήματα παρεμβολών σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής από το ΕΣΡ.
Για τον σταθμό αυτό κατατέθηκε πρόσφατα υπόμνημα από σταθμό που διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις παρεμβολές που δεχόταν από τον περιφερόμενο τοπικό σταθμό. Απο το 'Παρόν'. @ Στα σκαριά το Channel 9 από τον Δημήτρη Κοντομηνά και την ομάδα του που δεν μπορεί να μείνει χωρίς παρουσία στην τηλεόραση. Σύντομα αναμένεται να αναμορφωθεί το πρόγραμμα του σταθμού και να αναλάβει δράση με πρώτης γραμμής πρόσωπα της τηλεόρασης, αλλά και «δυνατούς» δημοσιογράφους που θα το στελεχώσουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…