Οι προφητικές ατάκες των ελληνικών σειρών και νέες εκπομπές

@Η εκλογολογία μας έχει κουράσει αρκετά και μάλλον θα διαρκέσει. Απο την άλλη όμως ορισμένες ελληνικές σειρές που προβάλλονται σε επανάληψη απογυμνώνουν και αναδεικνύουν προβλήματα των ημερών μας λες και τα είχαν προβλέψει. Οπως το επεισόδιο που βλέπαμε απο το L.A.P.D. όπου οι ηθοποιοί που υποδύονται αστυνομικούς προσπαθούν να μην διαρρεύσει ένας φονικός ιος που διέρρευσε απο φαρμακευτική εταιρεία και βρισκόταν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Φυσικά μίλησαν για πανδημία, προτού τέτοιος όρος θεσμοθετηθεί απο τον Οργανισμό Υγείας. Λέτε να είναι τόσο προχωρημένοι οι σεναριογράφοι;
@ΟΣΟ για τις υποθέσεις με τις ακάλυπτες επιταγές στην αγορά, θυμόμαστε όλοι τον 'Ακάλυπτο' Αντώνη Καφετζόπουλο που είχε πει στην επική εκείνη σειρά ότι 'κάποτε η αγορά θα πλημμυρίσει απο ακάλυπτες και θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν..' Βγήκε αληθινή η ατάκη του σεναρίου. Αλλά και το 'Φίλα το βάτραχό σου' για τον 'υπουργό' που υποδύετο ο Αθερίδης ο οποίος είχε εκφράσει την αποστροφή του για τα ψεύτικα παχιά λόγια των πολιτικών τονίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί και θα αρρωστήσει βαριά...
@Αγωγές και μηνύσεις για τα DVD και τα VCD! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες DVD ετοιμάζονται να προσφύγουν και στην Ελλάδα εναντίον των εργοστασίων που τυπώνουν οπτικοακουστικά προϊόντα σε DVD και VCD για λογαριασμό των εφημερίδων χωρίς να αποδίδουν δικαιώματα πατέντας! Οι προσφυγές θα είναι αναδρομικές και στην περίπτωση που τα εργοστάσια δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν τις οφειλές, το βάρος θα μετακυλιστεί στις εκδοτικές εταιρείες. Το μερίδιο αυτό εκτιμάται σε 0,03 ευρώ ανά DVD / VCD. Το αναφέρει το 'Παρόν'
Μακεδονική Οικονομία» ονομάζεται η νέα εφημερίδα που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη στα περίπτερα όλης της χώρας. Είναι οικονομικο-πολιτική, αλλά και με πολλά θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εφημερίδα θα περιέχει επίσης πολλές αποκαλύψεις, θέματα ΜΜΕ και καταγγελίες πολιτών. Η «Μακεδονική Οικονομία» θα κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα. Καλή επιτυχία!
@• Επανέρχεται η SuperLeague στη διεκδίκηση και άλλων χρημάτων για τα δικαιώματα των ομάδων. Την περασμένη βδομάδα συγκάλεσε σύσκεψη με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που μεταδίδουν ποδοσφαιρικούς αγώνες της SuperLeague ζητώντας χρήματα για το προϊόν. Η στάση των ραδιοφωνικών σταθμών, με δεδομένη και την κρίση, αλλά και τα μυθικά ποσά που πήρε η SuperLeague από την τηλεόραση, ήταν αρνητική και πρότειναν στην αρχή να διεκδικήσει τα επιπλέον χρήματα από τον ΟΠΑΠ, που είναι και ο χορηγός του πρωταθλήματος.
• Βλέψεις για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας έχει η IPTV δραστηριότητα του ΟΤΕ, το conn-x TV. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της εταιρείας είναι η χαμηλή διείσδυση της τεχνολογίας, καθώς απαιτείται η χρήση μόντεμ από τους καταναλωτές, αλλά και η επέκταση της υπηρεσίας προς το παρόν μόνο στις μεγάλες πόλεις της χώρας, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την παρακολούθηση των αγώνων. Από την άλλη πλευρά, τα σχέδια του ΟΤΕ επηρεάζουν πρωτίστως τη Nova, η οποία αποκτά έναν ακόμη αντίπαλο.
@Η εντυπωσιακή ανανέωση της Ολγας Τρέμη φαίνεται πως δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, στην πρεμιέρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Λίγο η απουσία του δυνατού lead- in από τα μυστικά της Εδέμ, λίγο – όπως λένε στελέχη της σύνταξης ειδήσεων του Mega - και η λάθος επιλογή πρώτου θέματος με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, αντί της παραίτησης Μανώλη και το δελτίο του Mega «προσγειώθηκε» στην τρίτη θέση, με 16.2%. Ετσι, το δελτίο του Mega, δεν κατάφερε να κρατήσει τα δυνατά ποσοστά του Νίκου Στραβελάκη των προηγούμενων εβδομάδων.
@Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης διερευνά τη δυνατότητα συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με στόχο την κατάρτιση προγράμματος εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας για δημοσιογράφους.
Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε αρχάριους και θα διαρκέσει από τον Σεπτέμβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2010. Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται καλούνται να ενημερώσουν τη Γραμματεία (στο seminars@morfotiko.gr ή στο φαξ 2310243189) ως τις 4 Σεπτεμβρίου 2009@Χρήματα στους άνεργους…από το ΑΠΕ, αντί για περίπτερο στη ΔΕΘ. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αποφάσισε φέτος αντί να στήσει περίπτερο στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, να διαθέσει το ποσό αυτό (10.000 ευρώ) στους άνεργους της Θεσσαλονίκης. Τα χρήματα θα παραδώσει στην ομάδα των ανέργων ο υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Κ. Γκιουλέκας, ο οποίος και εκλέγεται στην πόλη.
@Νέο πρόγραμμα για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Το κανάλι του Νέου Φαλήρου ξεκινά σιγά – σιγά τις καινούργιες του εκπομπές, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη το πρόγραμμά του ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα. Προς το παρόν ετοιμαστείτε για γερές δόσεις ενημέρωσης, αθλητικών και γέλιου.
ΣΚΑΪ on line
Το πρόγραμμα ξεκινά στις 06.00 με τις ειδήσεις του BBC. Στη συνέχεια (06.30) μεταδίδεται ένα ημίωρης διάρκειας δελτίο ειδήσεων. Στις 07.00 ο Κωνσταντίνος Δαυλός και η Χριστίνα Βίδου παρουσιάζουν το δίωρο «ΣΚΑΪ on line» με όλες τις εξελίξεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΚΑΪ Αθλητικά
Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.00, η ομάδα του ΣΚΑΪ σκοράρει στο γήπεδο της επικαιρότητας. Όσα έπαιξαν, όσα έτρεξαν, όσα έρχονται κάθε βράδυ στις 19.45 στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Αθλητικά». Με απευθείας συνδέσεις, αποκλειστικά ρεπορτάζ και πλούσια θέματα από τον διεθνή χώρο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…