Η οικονομική κρίση αφήνει ζημιές στα συγκροτήματα του Τύπου

@ΟΙ ζημιές της χρονιάς είναι μεγάλες στα media, αλλά απρότι μερικοί είναι στην κόψη του ξυραφιού οι μεγάλοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. ΔΟΛ, Τεγόπουλος, «Καθημερινή» και Τεχνικές Εκδόσεις έχουν ζημιέςς και όλοι οι υπόλοιποι μείωση των κερδών, με εξαίρεση τον Πήγασο που σημειώνει εκτίναξη. Μέσα στο εξάμηνο του 2009 οι εισηγμένες εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης έχασαν περίπου 80-90 εκατ. ευρώ από τον συνολικό κύκλο εργασιών τους, που είχε ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη κάμψη στα κέρδη και τη δημιουργία ζημιών στους μεγάλους παίκτες. Αν στο 4μηνο που ακολουθεί δεν παρουσιάσουν ανάκαμψη, τότε είναι πολύ πιθανό στο τέλος του έτους οι εκδοτικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τεράστιες ζημίες που θα είναι καθοριστικές για το μέλλον τους και θα προκαλέσουν νέες απολύσεις και εθελούσιες εξόδους.
@Είχει βάλει λουκέτο επι Τράγκα αλλά μάλλονξανανοίγει. Η ημερήσια “Χώρα” κυκλοφορεί , από αύριο, εκ νέου, με τιμή 0,50 ευρώ.
@Νέες εκπομπές αλλά ίδια γνωστά πρόσωπα …σε City και Flash. Στο δεύτερο, ο Νίκος Κακαουνάκης ξεκίνησε δυναμικά , δίνοντας το στίγμα της εκπομπής του που θυμάμαι απο παλιά όταν αργότερα δούλεψε και ο Τράγκας , αλλά θα κρατήσουν ίσες αποστάσεις τώρα που έρχονται εκλογές;
@Η επίσκεψη πr;osfata του Λαυρεντιάδη στο κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, ούτε επρόκειτο για μια τυπική επίσκεψη. Ζήτησε από τον Ψυχάρη να αγοράσει την ημερήσια αθλητική εφημερίδα του ΔΟΛ, την «Εξέδρα», που πάει πολύ καλά και αυξάνεται συνεχώς η κυκλοφορία της. Η απάντηση ήταν όχι μόνο αρνητική, αλλά και σε... αντιπερισπασμό ο Ψυχάρης προχώρησε στην αγορά του ραδιοφωνικού σταθμού Arrena, που έχει ο Ρέστης, για να στηρίξει την «Εξέδρα» και να αποτελέσουν ένα ισχυρό δίδυμο στον χώρο του αθλητισμού.
@Υποχρεώσεις ύψους 957.306.510 ευρώ για το σύνολο των ομίλων ΜΜΕ το εξάμηνο του 2009. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του εξαμήνου, τις υψηλότερες υποχρεώσεις έχει ο Πήγασος με 236 εκατ. ευρώ και ακολουθούν ο ΔΟΛ με 203 εκατ. ευρώ και ο Τηλέτυπος με 201 εκατ. ευρώ. Οι άλλοι όμιλοι έχουν υποχρεώσεις λιγότερες από 100 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο της «Καθημερινής» να βρίσκεται στα 75 εκατ. ευρώ, την ΙΜΑΚΟ στα 61 εκατ. ευρώ, τη Χ. Κ. Τεγόπουλος να έχει μειώσει τις υποχρεώσεις της στα 53 εκατ. ευρώ. To γράφει το 'ΠΑΡΌΝ'
@Πραξικοπηματικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ, αντικατέστησαν πτυχιούχο σκηνοθέτιδα-τακτική υπάλληλο με τον golden συμβασιούχο-σκηνοθέτη Γιώργο Νταούλη (9.500 ευρώ τον μήνα), πρόσφατα αφιχθέντα στην ΕΡΤ! Το πρωί της περασμένης Δευτέρας αιφνιδιαστικά ο golden σκηνοθέτης εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή και λέγοντας χαρακτηριστικά «έχω συνεννοηθεί» απαίτησε να κάνει αυτός την εκπομπή, βάζοντας στην άκρη τη συνάδελφο που σκηνοθετεί εδώ και 2 χρόνια την «Πρώτη Γραμμή».
@Τουλάχιστον πενήντα εργαζόμενοι στην τηλεόραση του Alpha και εφτά στο ραδιόφωνο φαίνεται να δήλωσαν συμμετοχή στη δεύτερη εθελουσία έξοδο. Από τον ΑΝΤ1 θα αποχωρήσουν άλλα 50 άτομα, ενώ θα υπάρξει σιωπηρή παράταση της διαδικασίας για άλλη μία εβδομάδα. Η φημολογία θέλει και το «Έθνος» να προχωρεί σε εθελουσία έξοδο, ενώ η «Καθημερινή» εξετάζει το ενδεχόμενο απολύσεων από τμήματα της εφημερίδας
@Στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε Σώμα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, υποβλήθηκαν διαδοχικά τρεις υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου (Αντώνης Νταβανέλλος, Νανά Νταουντάκη και Μπάμπης Αγρολάμπος). Και στις τρεις ψηφοφορίες που ακολούθησαν οι υποψήφιοι έλαβαν 5 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 λευκά. Η συνεδρίαση του ΔΣ θα επαναληφθεί.
@Συνεχίζεται η σύγκρουση για τη διαχείριση των στιγμιότυπων της αγωνιστικής μεταξύ Forthnet, ΣΚΑΪ και ΕΡΤ. Την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των εκπροσώπων της SuperLeague με τους ανθρώπους της Forthnet και του ΣΚΑΪ, με στόχο την εξεύρεση λύσης για τη διαχείριση του προβλήματος της ώρας έναρξης των στιγμιότυπων. Την περασμένη Κυριακή ο ΣΚΑΪ μετέδωσε αποσπάσματα στις 21.15, την ώρα που η Νova έδειχνε τον αγώνα Λάρισα - Ολυμπιακός, με το επιχείρημα πως η ΕΡΤ είχε ήδη προαναγγείλει πως θα ξεκινούσε νωρίτερα την εκπομπή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…