Η μάχη της τηλεοπτικής αναμέτρησης στη ζώνη prime time

@Επί τάπητος θέτει τα πολυδιάστατα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των ΜΜΕ, η νέα κυβέρνηση, η οποία -και αυτή, όπως και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια- καλείται να βάλει τάξη στο, ψηφιακό πλέον, ραδιοτηλεοπτικό πεδίο που τελεί υπό διαμόρφωση. Κορυφαίο θέμα στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, είναι, για μια ακόμη φορά, 20 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας των ιδιωτικών ηλεκτρονικών Μέσων, η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών, αλλά και των επίγειων ψηφιακών πια τηλεοπτικών καναλιών.
@Ο Στέλιος Κούλογλου με 10%, ο Γιώργος Δελαστίκ με 9% και ο Γιάννης Μαρίνος με 6% είναι οι καλύτεροι και πλέον αξιόπιστοι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η εταιρεία POLLDADDY. Ακολουθούν οι Σεραφείμ Φυντανίδης, Χρ. Πασαλάρης, Στ. Λυγερός, Ντ. Αυγερόπουλος με 5%, οι Έλενα Ακρίτα, Ηλίας Κανέλλης, Γ. Κύρτσος, Π. Μανδραβέλης, Π. Μπουκάλας, Δημ. Ρίζος με 4%, Ν. Μπογιόπουλος, Π. Καψής, Στ. Ζούλας με 3%, Κ. Γιαννακίδης, Ρένα Θεολογίδου, Τ. Καμπύλης, Αν. Καρκαγιάννης, Φ. Καρζής, Μ. Κοττάκης, Σ. Κοτρώτσος, Γ. Τζαννετάκος και Στ. Τσαγκαρουσιάνος με 2% και με 1% οι Χ. Χαλαζιάς, Δ. Τρίμης και Αρ. Σιδηροκαστρίτου.
@Μπορεί σε ό,τι αφορά το τυπικό μέρος του πράγματος αρμόδιο για τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στην Ελλάδα να είναι το ΕΣΡ είναι ευρύτερα γνωστό ωστόσο, ότι στην πραγματικότητα ο ρόλος της ανεξάρτητης αρχής επί της ουσίας περιορίζεται στα «περιθώρια» που αφήνει η εκάστοτε πολιτική εξουσία, η οποία πραγματικά ελέγχει το περιβάλλον..
@Αναλογικό προεδρείο με πρόεδρο τον Πάνο Σόμπολο, γραμματέα τον Νταβανέλο και συμμετοχή των εκπροσώπων ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ όλων των παρατάξεων πρότεινε στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος (διά στόματος Αγρολάμπου), με διάρκεια θητείας 4 μήνες ώστε να κάνει εκλογές τον Φεβρουάριο του 2010. Σ' αυτήν την πρόταση συμφώνησε και ο Κουμπιάς, αλλά τελικά απορρίφθηκε από 6 μέλη του ΔΣ. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα με το ίδιο θέμα, αλλά η κατάσταση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πλέον έφθασε σε αδιέξοδο.
@Ημέρα ή μάλλον η νύχτα της μεγάλης τηλεοπτικής αναμέτρησης έφτασε... Από σήμερα τόσο το Mega όσο και ο ΑΝΤ1 πέφτουν στη μάχη του πράιμ τάιμ, ξεκινώντας το τηλεοπτικό... ντέρμπι και στη βραδινή τους ζώνη. Ο... αγώνας στο πράιμ τάιμ ξεκινάει παραδοσιακά στις 9.00 μ.μ. με το Mega να μας παρουσιάζει την ολοκαίνουργια οικογενειακή του κωμωδία «Παιδική Χαρά», με τη Ρένια Λουιζίδου και τον Κώστα Κόκλα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η σειρά θα μας αφηγηθεί τις περιπέτειες της οικογένειας «Μπούσκα», η οποία μετακομίζει, παίρνοντας μαζί της τις κούτες της αλλά και το ταμπεραμέντο της.
@Αμέσως μετά, στις 9.50 μ.μ., την τηλεοπτική σκυτάλη παίρνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η πολυαναμενόμενη σειρά του «Τέσσερις», με την οποία επιστρέφει στο Mega και στους μικρούς μας δέκτες, έπειτα από δυόμισι χρόνια απουσίας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία δραματική, ερωτική σειρά, η οποία έχει τέσσερις κεντρικούς ήρωες..Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Νένα Μεντή, Νίκος Κουρής, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πάνος Μουζουράκης, Ζέτα Μακρυπούλια κ.ά.
Στις 10.50 μ.μ. το... ντέρμπι της Δευτέρας ολοκληρώνεται, με το φοβερό τρίο του «Λουκά», του «Προκόπη» και του «Θωμά», να κατεβαίνει κι αυτό στον... αγωνιστικό χώρο. Η σειρά «L.Α.Ρ.D.» αρχίζει και πάλι, από εκεί ακριβώς που μας είχε αφήσει...
@Λάκης Λαζόπουλος εις διπλούν με τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους»: και στον Alpha, όπου ετοιμάζει ένα αφιέρωμα για τους «Μήτσους» μια δεκαπενταετία μετά, και στο Mega, όπου οι «Μήτσοι» θα επανέλθουν μέσα από την αφιερωματική εκπομπή για τα 20 χρόνια του καναλιού. Όπως μάθαμε, ο Λάκης Λαζόπουλος, που έχει τα δικαιώματα των εκπομπών του, δέχθηκε να παραχωρήσει τα αποσπάσματα για να επαναπροβληθούν στο Mega - κάτι που αποτελεί επίσης δείγμα ότι οι σχέσεις του με το κανάλι είναι πλέον καλές.
@Χαμογέλασαν στην τηλεόραση με τα στοιχεία διαφήμισης για τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκτός από το προεκλογικό κονδύλι των πολιτικών διαφημίσεων, η πτώση της αγοράς δείχνει τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης. Η τηλεόραση επανήλθε στην πρώτη θέση της διαφημιστικής απορρόφησης και η πτώση των εσόδων καταγράφηκε σε ποσοστό 12,3%, όταν τα περιοδικά είχαν 19,6% και το ραδιόφωνο 30,5%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…