Veto στο Κυριακάτικο Τύπο με άρωμα Οικονομίας

@ΜΕ το βλέμμα στραμμένο στην φορολογία αλλά και την τρομοκρατία καταγράφει την καθημερινότητα ο Κυριακάτικος τύπος που και αυτή τη φορά διανθίζεται με συνεντεύξεις αλλά και δισκάκια για να προσελκύσει το αναγνωστικό κοινό όπως πάντα.Από σήμερα κυκλοφορεί και το «Veto», η νέα εκδοτική προσπάθεια των Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Θανάση Λάλα. Αρχικά το 'Βήμα' εστιάζει στους φόρους γράφοντας ότι 'Νέο καθεστώς για περισσότερους απο 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες-Πενταπλάσιοι φόροι στα μεγάλα ακίνητα-Το 1 τοις χιλιίοις αυξάνεται σε 5 κάθε χρόνο και επανέρχεται ο φόρος γονικών παροχών'. Τουλάχιστον να μην φορολογούν και τα οικόπεδα που φέτος πλήρωσαν τον νέο ΕΤΑΠ.
@Με την οικονομία ασχολείται και 'η Καθημερινή' τονίζοντας ότι 'Μαύρη τρύπα των 30% των δημοσίων δαπανών-Συνέντευξη του Γ. Προβόπουλου για το έλλειμα' όπου καταγράφει το δυσκίνητο Κράτος και τις υπέρογκες δαπάνες αν και η συνέντευξη δεν αποκαλύπτει όλα πρέπει να γνωρίζουμε. Η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' υποστηριζει ότι 'Τα μέτρα για τους δανειολήπτες και ενίσχυση της ρευστότητας προκαλούν την αντίδραση των πιστωτικών Ιδρυμάτων- Σκληρό πόκερ με τις τράπεζες-Σχέδιο για την ένταξη των οφειλών προς την Εφορία στο νόμο για την ρύθμιση των χρεών' προωθείται απο τη Πολιτεία.
@Να συνεχίσουμε με το 'Εθνος' που βλέπει στο κύριο τίτλο του 'Μεγάλες ανατροπές- τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για την φετινή και επόμενη σχολική χρονιά-Ανατροπές σε Λύκειο, εισαγωγικές και Πανεπιστήμιο-Υποχρεωτικό ολοήμερο Λύκειο με κατάργηση της βάσης του 10 και πλήρη αυτοδιοίκηση στα ΑΕΙ'. Ακολουθεί 'η Βραδυνή' που γράφει ότι 'Ποιοί θίγονται και ποιοί ωφελούνται- Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο-Τι θα γίνει με τις 8.500 θέσεις για τους ΟΤΑ όλης της χώρας-Το νέο καθεστώς που θα ισχύει στις προσλήψεις'.
@Η επισκόπηση μας καταγράφει τώρα το κύριο θέμα απο την 'Απογευματινή' με ένα 'Αποκαλυπτικό Ντιμπέιτ μεταξύ Μπακογιάννη, Αβραμόπουλου, Σαμαρά και Ψωμιάδη- Οι 4 υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους στην εφημερίδα-Τι πρέπει να αλλάξει στη ΝΔ ώστε να διεκδικήσει ξανά την εξουσία- Σε ποιές κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να απευθυνθεί και οι προκλήσεις για νέο αρχηγό'. Σε άλλο μήκος κύματος κυμαίνεται ο 'Αδεσμευτος Τύπος' που υποστηρίζει οτι 'Στη κόψη του ξυραφιου΄170.000 δημόσιοι υπάλληλοι-Απο το κόσκινο όλα τα επιδόματα-Ποιές κατηγορίες είναι στο στόχαστρο των εκκαθαρίσεων 500 εκ. Ευρώ για τις δαπάνες'.
@Να δούμε τώρα τα θέματα απο την καινούργια 'Veto' του κ. Μάκη που γράφει χαρακτηριστικά ότι 'Με την κλασσική μέθοδο των καταπατητών επεκτάθηκε το οικόπεδο του Καραμανλή- Το Βατοπαίδι της Ραφήνας-Το νομιμοφανές δεν είναι και ηθικό' ενώ γράφει και για το πρόστιμο στον Θ. Αναστασιάδη και την ποινή που του επιβλήθηκε απο τα Δικαστήρια αλλά και ένα άρθρο του κ. Μ. Ακολουθεί τώρα το 'Παρόν' που αποκαλύπτει ότι 'Πρωτοφανές την ώρα που αδίστακτοι τρομοκράτες ξανάπιασαν...δουλειά- Μη μιλάς, μη γελάς, ακέφαλη η ΕΛ.ΑΣ., το ΚΥΣΕΑ ακόμα 10 μέρες τώρα ακόμα να συνεδριάσει γιατί δεν ξέρουν ποιον να βάλουν-Με σκαιότατο τρόπο ο Χρυσοχοίδης ζήτησε απο τον Τσιάτουρα ΄να μην σε ξαναδώ'- Εκπαιδευμένοι στο εξωτερικό για αντάρτικο πόλεων οι τρομοκράτες'.
@Να δούμε τώρα 'το Πρώτο Θέμα' που έχει ως κύριο τίτλο του 'Τα Golden boys της Ν.Δ. κυβερνούν ακόμα-5.000 ευρώ μισθό στη γραμματέα του έδωσε τώρα επι ΠΑΣΟΚ ο Νεοδημοκράτης διοικητής του ΟΠΑΠ και τις ανανέωσε την σύμβαση ως το 2011- Ισχυρές πιέσεις στο Πρωθυπουργό για αλλαγές και κάθαρση παντού'. Και μέσα σε όλα αυτά καταγράφει και τους μισθούς στην ΕΡΤ για Πρόεδρο και εκπομπές. Να δούμε και την 'Real News' που σημειώνει ότι 'Και δεύτερη τρομοκράτισσα με Καλάσνικοφ- Γυναίκες του τρόμου-Το εφιαλτικό σενάριο επανεμφάνισης της 17Ν με τη μορφή σφραγίδας εξετάζουν στην Κατεχάκη'.
@Τέλος 'το Άρθρο' υπογραμμίζει ότι 'Οργή για την επίθεση με μηνύματα συμπαράστασης στην 23χρονή αστυνομικό-Σε κλοιό 4 ύποπτοι- 3 άνδρες και 1 γυναίκα στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας'. Καλή Κυριακή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…