Μαθήματα Οικονομίας στα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

@Η πολιτική ατζέντα του Χριστοφοράκου αλλά και η φοροεπιδρομή της Κυβέρνησης εξακολουθούν να σχολιάζονται και να αναλύονται απο τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικού τύπου που προχωρούν σε νέες αποκαλύψεις. Αρχικά να δούμε την 'Real news' που γράφει ότι 'Ευχές και δώρα Πολιτικών απο και πρός τον Mr Siemens-'Χρόνια πολλά κ. Χριστοφοράκο'- Η λίστα των ευχετών και δωροληπτών και δήλωση Δ. Σιούφα για ανυπόστατες αναφορές'. Ολοι τον γνώριζαν καλα και τώρα τι απαντούν άραγε;
@Nα δούμε τώρα το 'Πρώτο Θέμα' που αναφέρει ότι 'Αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης με το νέο Νόμο για όσους διαφεύγουν σήμερα απο την Εφορία-Οικογενειακό τεκμήριο 35.000 ευρώ θα ισχύει για κάθε 4μελή οικογένεια με σπίτι και αυτοκίνητο και συντελεστής 40% για εισοδήματα 50.000 ευρώ'. Η 'Καθημερινή' υποστηρίζει ότι 'Ιστορίες αλόγιστης σπατάλης-Εξωφρενικά επιδόματα, σκανδαλώσεις αυξήσεις και αμοιβές υπαλλήλων στη Βουλή και τον ΟΣΕ'.
@ Ωρα να διαβάσουμε την 'Veto' που αποκαλύπτει ότι 'Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κάλπης-Ψήφος εμπιστοσύνης στους 'σκληρούς' της Κυβέρνησης'- Η μαζοχιστική δικαίωση των υπουργών που χειρίζονται τα δύσκολα θέματα και η πόρτα εξόδου σε Πάγκαλο και Παμπούκη'. Το 'Αρθρο' γράφει στο κύριο θέμα του ότι 'Ρέει αίμα στην Σοφοκλέους και θεατής η Κυβέρνηση-Βουλιάζουν οι τράπεζες- Σε πρωτοφανή δίνη το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα'.
'Ελεύθερος Τύπος' κρίνει ότι 'Πως πληρώνουμε ακριβά..την αργοπορία Παπανδρέου να εφαρμόσει προεκλογικά αυτά που έλεγε ο Καραμανλής- Είπα-Ξείπα Παπανδρέου με κόστος 825 εκ .Ευρώ-Θορυβημένο το Μαξίμου απο τις αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστών για τα μέτρα'. Η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' κινείται στο ίδιο ύφος γράφοντας 'Δημόσιο: ποιές είναι οι ειδικές παροχές υπαλλήλων που θέλει να ψαλιδίσει η Κυβέρνηση-Η μαύρη λίστα των επιδομάτων-Μάχη χαρακωμάτων απο τα συνδικάτα'.
@Το 'Εθνος' πιστεύει ότι 'Ο Υπουργός Οικονομικών ανοίγει τα χαρτιά του-Ξεκαθαρίζει το τοπίο για μισθούς, συντάξεις και φορολογία-Ταμειακές μηχανές παντού ως το τέλος του 2010-Δεν μειώνεται το αφορολόγητο αλλά συνδέεται με τις αποδείξεις'. Το 'Βήμα' καταγράφει το κεντρικό του θέμα ως 'Συλλήψεις για παραδειγματισμό θέλει η Κυβέρνηση- Σχέδιο Χειροπέδες για επώνυμους φοροφυγάδες-Και λουκέτο σε επιχειρήσεις που παρανομούν'.
@Να δούμε την 'Βραδυνή' που αναφέρει ότι 'Για ποιούς ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας-Ολο το σχέδιο για τις συντάξεις-Τι θα γίνει με τα βαρέα και ανθυιγεινά και τα Σώματα Ασφαλείας'. Τέλος ο 'Αδέσμευτος Τύπος' καταλήγει ως εξής 'Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τα νέα όρια ηλικίας ανακοινώνει την Τρίτη ο Λοβέρδος-Σύνταξη στα 67 με ενισχυμένα ένσυμα και σοβαρές αλλαγές'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…