Η Τηλεοπτική Ζούγκλα έχει πολλά πλοκάμια...

@ΔΕΝ προλάβε να στεγνώσει το...μελάνι για το χθεσινό μας άρθρο περι χειραγώγησης της τηλεοπτικής εικόνας και ήρθε η εκπομπή του Μάκη να μας θυμίσει την τηλεοπτική Ζούγκλα με τις πωλήσεις εξ αποστάσεως και την κοροιδία των επιτήδειων που αλιεύουν εύκολα θύματα μέσω της οθόνης και της...λάμψης του στούντιο. Μήπως κάποια αρμόδια αρχή θα πρέπει να παρέμβει για τις απάτες αλλά κυρίως για την αξιοπιστία και την προστασία των καταναλωτών που τελικά γέμιασαν το τηλεφωνικό κέντρο του Alter με καταγγελίες...
@Διαγωνισμοί καρφωμάτων και τρίποντων κι επιδεξιοτήτων του ΝΒΑ, αγώνας Ανατολή-Δύση αλλά και ελληνικό και ισπανικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ Α1, σε απευθείας μεταδόσεις.
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 4 μετά τα μεσάνυχτα.Σε απευθείας σύνδεση με το Ντάλας το ρούκι γκέιμ του ΝΒΑ. Ο αγώνας ανάμεσα στους καλύτερους πρωτοετείς και δευτεροετείς παίκτες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ. Στην περιγραφή είναι οι:Ρήγας Δάρδαλης-Κώστας Κατέβας.
@Τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 10/02/2010, ανακοίνωσε χθες η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Στο δ.σ., στη θέση του εκλιπόντος Χρήστου Λαμπράκη, εξελέγη ο Σταύρος Ψυχάρης (Βήμα, Νέα, Εξέδρα των Σπορ). Πρόεδρος του δ.σ., το οποίο έχει θητεία μέχρι τις 20/11/2010, είναι ο Δημήτρης Καλοφωλιάς (Εξπρές), αντιπρόεδρος ο Γιώργος Μπόμπολας (Εθνος, Ημερησία, Goal News), γραμματέας ο Δημήτρης Ρίζος (Αδέσμευτος Τύπος), μέλος, εκτός από το Σταύρο Ψυχάρη, ο Αλέξης Ζαούσης (Εστία), και αναπληρωματικά μέλη η Μαριέττα Αθανασιάδου (Η Ναυτεμπορική) και ο Θωμάς Λιακουνάκος (Κέρδος).
@«Κοψοχρονιά» θα δουλεύει ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ αφού βάσει των αποφάσεων της κυβέρνησης για τις αποδοχές όσων κατέχουν αντίστοιχες θέσεις σε μη εισηγμένες Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας υπολογίζεται σε ποσό που θα κινείται μεταξύ.. 84 και 100 χιλιάδων ευρώ ετησίως (αναλόγως των προσαυξήσεων).
@Στη ζώνη του prime time ξεχώρισε το Mega που μετέδωσε την ''Οικογένεια Βλάπτει'', την ''Πολυκατοικία'' και το ''LAPD2''σε επανάληψη "κλείνοντας" με 19,4%.Ο ΑΝΤ1 βρέθηκε στην τρίτη θέση με 16,8% με την προβολή του ''Κυρίου και κυρίας Πέλς'', της ''Ονειροπαγίδας'' και του ''Ράδιο αρβύλα'' ενώ ο ALPHA κατετάγη τρίτος με μέσο όρο 14,4% μεταδίδοντας το ''Σπίτι από την αρχή'', την εκπομπή ''Για λογαριασμό σας'' και το ''Ηotel Inspector''.
@Με βραχεία κεφαλή προηγήθηκε την Τετάρτη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER, με 20,1%, αφήνοντας δεύτερο το δελτίο του MEGA, που άγγιξε το 20%. Αξιοπρόσεχτο πάντως είναι το γεγονός ότι το «Κάτι Ψήνεται» που προβάλλεται την ίδια ώρα, αν και δεν είναι ένα ενημερωτικό προϊόν, κατάφερε να περάσει και τα δύο κυρίαρχα δελτία ειδήσεων, αφού χθες έκανε 23,4% τηλεθέαση.
@Ανεβαίνει μέρα με τη μέρα και όσο πλησιάζουμε προς το Μάρτιο, που θα συζητηθεί εκ νέου από την ΑΕΜΑΡ, το θέμα με τις μετρήσεις ακροαματικότητας. Εκτός από τους «σκεπτικιστές» που προέρχονται από το χώρο της ενημέρωσης -και γράψαμε χθες- υπάρχουν και οι μέχρι στιγμής απλώς «προβληματισμένοι» από το χώρο του μουσικού ραδιοφώνου, οι οποίοι «παρακολουθούν τα όσα ακούγονται στην αγορά».
@Η καθυστέρηση των ρυθμίσεων (υπουργικές αποφάσεις, Προεδρικό Διάταγμα κ.λπ.) για τις αδειοδοτήσεις και την ψηφιακή μετάβαση στην τηλεόραση -παρά το ότι υπάρχει νόμος για το θέμα αυτό- η πρόθεση να ανοίξει εκ νέου το θέμα του τελικού χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων, αλλά και η αναμονή για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Οδηγία Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα, προκαλούν αμηχανία σε όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι καλούνται για μία ακόμη φορά να επενδύσουν σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο...
@Ο Ντέιβιντ Λοτζ είναι ένας βρετανός συγγραφέας με πολύ χιούμορ. Και το βιβλίο του «Αλλάζοντας θέσεις» (εκδόσεις Πόλις) μπορεί να διαβαστεί ξανά με όσα εξελίσσονται στη "σχέση" Σκάι-ΕΡΤ . Η κάθοδος του Χρήστου Παναγόπουλου από την Αγία Παρασκευή στο Νέο Φάληρο, σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια του Σκάι, ενώ την ίδια ώρα η ΕΡΤ καλείται να λειτουργήσει , με το δίδυμο των Γιώργου Γαμπρίτσου και Θανάση Παπαγεωργίου με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με την προηγούμενη 5ετία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…