Η σάτυρα βλάπτει τους πολιτκούς και περικοπες στο Ε.Σ.Ρ.

@ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ με χιούμορ αλλά και..απειλητικός ο Λαζόπουλος στην εκπομπή του μιλώντας για όλους και για όλα. Ο παρουσιαστής, που «τρελαίνει» τα μηχανάκια της AGB κάθε Τρίτη, αποκαλύπτει ότι έχει δεχτεί επιθέσεις εξαιτίας της δουλειάς του και ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να παίρνει μαζί του «στα χαρακώματα», όπως είπε, την προσωπική του ζωή. «Ασφαλώς και δέχομαι επιθέσεις. Η σάτιρα προκαλεί αντιδράσεις. Από την αρχαιότητα προκαλούσε. Πόσο μάλλον τώρα που οι άνθρωποι είναι λιγότερο μορφωμένοι, περισσότερο εγωιστές και αγράμματοι». Αναφέρθηκε στην σαπίλα της πολιτικής ζωής του τόπου αλλά και αυτά που οι πολιτικοί χρεώνουν στους πολίτες χωρίς να ευθύνονται. Απάντησε και με ωραίο βίντεο στη κα Μέρκελ για τα τεκταινόμενα...
@Το προκλητικό εξώφυλλο του γερμανικού «Focus» αποκαλύπτει όλη τη γύμνια του μηχανισμού επικοινωνίας της χώρας. Από το δόγμα «Eurovision» και τις απλήρωτες διαφημίσεις στα media του εξωτερικού που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση, περάσαμε στο άλλο άκρο, όπου η χώρα στερείται θεσμικής εκπροσώπησης.
Χρειάζονται τρεις άμεσες κινήσεις σε μια προσπάθεια αλλαγής της διεθνούς εικόνας της χώρας:
1) Ένας υπουργός που θα ασχολείται με τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο και θα λύνει τα αναρίθμητα προβλήματα του χώρου στο εσωτερικό, ο οποίος θα διαθέτει κύρος και φωνή και εκτός συνόρων.
2) Άμεση αναδιοργάνωση από τον Γ. Γαμπρίτσο και τον Θ. Παπαγεωργίου της ERT World, με αξιοπρεπές πρόγραμμα στα ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, με παράλληλη εξέταση του αιτήματος για τη δημιουργία του ελληνόφωνου Euronews σε συνεργασία με το ΡΙΚ, χρησιμοποιώντας π.χ. το πλεονάζον προσωπικό της εταιρείας.
@Το Ε.Σ.Ρ. ανακάλεσε τη βεβαίωση λειτουργίας του TOP FM, Ν. Κοζάνης, αλλά και του Ράδιο Σιάτιστα Ν. Κοζάνης, καθώς η Ε.Ε.Τ.Τ., έπειτα από έλεγχο, διαπίστωσε ότι δεν λειτουργούσαν.Επίσης ανακαλείται η βεβαίωση λειτουργίας του ΜΙΝΙ FM, Νομού Ηλείας. Ο Ρ/Σ μετέδιδε παραδοσιακή δημοτική μουσική και απορούμε γιατί ανακλήθη μετά τον θάνατο του μπαρμπα Γιώργη Παναγόπουλου, ενός αγωνιστή της ζωής....
@ Γιατί εγκάλεσε το ΕΣΡ τον Πιτσιρίκο του Σκάι 100,3; Για τη σατιρική εκπομπή του, σε σχέση με την «ποιοτική στάθµη, προστασία της προσωπικότητας των αναφεροµένων προσώπων». Για εκείνη την εκπομπή που διαμαρτυρήθηκαν κάτοικοι του νομού Ηλείας, στην οποία τους απεκάλεσε «μπουρτζόβλαχους», «που άλλο δεν τους νοιάζει παρά μόνο το χασίς, οι Ουκρανές πόρνες και η αιμομιξία». Υπάρχει και group στο Facebook: ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ.
@ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλσε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ της ΝΕΤ, αφήνοντας εμβόρντητους το κοινό το χάιδεμα ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κατά την ώρα του ρεπορτάζ. Μάλιστα σε κάποιο παράθυρο είδαμε και ένα πρόσωπο που κάποτε θυμάμαι υπάρχει και νεαρός που κάποτε μπήκε στη ΝΕΤ, με σημείωμα της Κλαδικής και μετά νομιμοποιήθηκε. Το ενθυμούμαι καλά γιατί όσοι άξιζαν πήραν πόδι τότε...Υπάρχει και το φιλάκι του Πρετεντέρη στον...μεγάλο αποστάτη που προκάλεσε σάλο και έχει ήδη ανέβει στο Ιντερνετ. @Τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 24/2, αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης. Η κινητοποίηση αφορά στη γενική κρίση που διέπει το δημοσιογραφικό κλάδο, το Ασφαλιστικό και ευρύτερα τα οικονομικά-φορολογικά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και τίθεται υπό συζήτηση η κλιμάκωση των όποιων κινητοποιήσεων σε συνεννόηση και με τις άλλες ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ.
@Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. κ. Ιωάννης Λασκαρίδης, ενημέρωσε τους συντάκτες και για την μείωση του προϋπολογισμού λειτουργίας του. Ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε ότι η μείωση θα αγγίξει συνολικά το 25%, ή ίσως και παραπάνω.
@Μεγάλες αντιδράσεις και ανασφάλεια έχει προκαλέσει η απόφαση του ΔΟΛ να προβεί σε περικοπές του προσωπικού στα μέσα του ομίλου. Πρόσφατη ανακοίνωση επιτροπής των εργαζομένων κάνει λόγο για δημιουργία επισφαλών συνθηκών εργασίας υπέρμετρη εντατικοποίηση και για αύξηση του φόρτου για τους εναπομείναντες υπαλλήλους.
@Την ίδια ώρα το «γύρο της αγοράς» έκανε χθες η πληροφορία για συνάντηση μεταξύ των εκδοτών των τεσσάρων μεγαλύτερων συγκροτημάτων (Ψυχάρη, Μπόμπολα, Αλαφούζου, Τεγοπούλου) με θέμα συζήτησης τα τεκταινόμενα στο χώρο των εκδόσεων αλλά και την υιοθέτηση, κοινής στάσης, μέσα από τη δημιουργία νέου φορέα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλαφούζος έχει αποστασιοποιηθεί από την ΕΙΗΕΑ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Τεγοπούλου είναι δυσαρεστημένη.
@Συνεχίζει ακάθεκτο και μακράν στην κορυφή το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη το οποίο τον μήνα Φεβρουάριο σημείωσε 5,5% διαφορά από το δεύτερο του ALTER με το Νίκο Χατζηνικολάου. Συγκεκριμένα, το μήνα Φεβρουάριο η κατάταξη των δελτίων ειδήσεων είναι η εξής σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία των ημερών:
1. ΜEGA Γεγονότα με ποσοστό 23%
2. ALTER Ειδήσεις με ποσοστό 17,5%
3. ALPHA News με ποσοστό 12,8%
4. STAR Ειδήσεις με ποσοστό 11,8%
5. Τα Νέα του ΑΝΤ1 με ποσοστό 9,8%
6. ΝΕΤ Ειδήσεις με ποσοστό 6,2%

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…