Καυτή Οικονομία και αποκαλύψεις στο Κυριακάτικο Τύπο

@ΜΕ το καυτό μέτωπο της Οικονομίας να κυριαρχεί ασχολείται ξανά ο Κυριακάτικος Τύπος μετά την Γερμανική..εισβολή δημοσιευμάτων που εκτός απο ανιστόρητα ήταν και αήθη για την χώρα μας. Πιο αναλυτικά η εφημερίδα 'Press Time' αποκαλύπτει:'Ποιος «μπλόκαρε» τους ελέγχους στη Μονή Βατοπεδίου. Ντοκουμέντο- φωτιά φέρνει στο φως η Press Time. Το έγγραφο με το οποίο ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης Παράνομου Χρήματος, Στ. Γκρόζος ζήταγε από το Υπουργείο Οικονομικών να του αποκαλύψει το πραγματικό λογιστήριο της Μονής ώστε να γίνει φορολογικός έλεγχος. Γιατί δεν έγινε ποτέ, ποιοι θα λογοδοτήσουν, οι διαδρομές του χρήματος και το άνοιγμα των λογαριασμών.'
@ «ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ της Μακεδονίας» με μια φωτό που σοκάρει αναφέρει ότι 'Σκοτείνιασε η Ελλάδα-Σταυρώνονται μιαθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι'. Οι απολύσεις, το κόψιμο του 14ου και του 13ου μισθού, είναι τα κύρια θέματα του πρωτοσέλιδου του αυριανού 'Άρθρου' γράφοντας ότι 'Κατταρέουν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών-Θύελλα και στον ιδιωτικό τομέα-Οι νέες εντολές Ολι Ρεν στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας'.
@Ακολουθεί το 'Πρώτο Θέμα' που έχει κύριο θέμα και τίτλο 'Αποκάλυψη με νέο πακέτο και τι ζητάει η Ε.Ε. για τον ιδιωτικό τομέα-Ελεύθερες απολύσεις και μικρότερο εφάπαξ-Κατάργηση του μηνιαίου πλαφό του 2% και χαμηλότερες οι αποζημιώσεις, ζήτημα εβδομάδων η περικοπή δώρων και επιδομάτων'. Η 'Real News' αποτυπώνει το κλίμα με το θέμα 'Βόμβες Σκανδαλίδη για τις πολιτικές επιλογές του Πρωθυπουργού-Γιώργο άλλαξε πορεία-Η πολιτική μας δεν έχει καμια σχέση με την πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ'.
@Το 'Βήμα' αναφέρει ότι 'θα βάλουμε πρόστιμα 10 δις Ευρώ-Το ΣΔΟΕ επέστρεψε με λίστα γιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων-Εφοδος σε εφοπλιστές, ΠΑΕ και 65.000 επιχειρήσεις για τον ΦΠΑ'. Ενα ερώτημα διατυπώνει η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' που γράφει 'Quo Vadis? To μεγάλο ερώτημα για την πορεία της χώρας που βασανίζει πλέον όλους τους Ελληνες- Πως ενα μεσαίο νοικοκυριό χάνει 3.000 ευρώ ετησίως'.
@Συνεχίζουμε με το 'Εθνος' που τιτλοφορεί το κύριο θέμα του 'Το ραντεβού με Σαρκοζί ξεκαθαρίζει το τοπίο, με το ΔΝΤ πάντα στο τραπέζι-Σήμερα κληρώνει για το Ευρω ντηλ και το νέο επώδυνο πακέτο-Σενάριο τρόμου στο εργασιακό με μείωση ωρών αλλά και αποδοχών'. Σειρά έχει η 'Καθημερινή' που προσθέτει ότι 'Στη κόψη του ξυραφιού-Στοίχημα το κόστος δανεισμού-Μετά την Μέρκελ σήμερα ο Παπανδρέου συναντά τον Σαρκοζί και ελπίζει'.
@Αλλάζουμε θέμα τώρα με τον 'Ελεύθερο Τύπο' που υπογραμμίζει ότι 'Τελειώνει η περίοδος χάριτος για την Κυβέρνηση δείχνει δημοσκόπηση για τον ΕτΚ-Πρώτη κίτρινη κάρτα στον Γιώργο-46% πιστεύει ότι η καθυστέρηση λήψης οικονομικών μέτρων έχει επείδινώσει την οικονομική κατάσταση και το 90% θεωρεί υπεύθυνες για το Κράχ όλες τις Κυβερνήσεις'. Το 'Παρόν' συμπληρώνει ότι 'Δεν μπλοφάρει ο Γιώργος με ΔΝΤ και νέα μέτρα-Απελευθέρωση απολύσεων, ΦΠΑ 36% στα είδη πολυτελείας και νέα περικοπή στα επιδόματα απο 12 μέχρι 15%-Ο θυμός και η οργή ακουμπάνε πλέον τον Παπανδρέου'.
'Αδέσμευτος Τύπος' πιστεύει ότι 'Ετσι θα σβήσουμε 200 δις απο το χρέος-Να πληρώσουν πρώτα όσοι πλούτισαν παράνομα-Οι ιδιοκτήτες πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε δασικε΄ς εκτάσεις, δήμευση των περιουσιακών στοιχείων όσους δεν δικαιολογούν νόμιμα έσοδα, αξιοποίηση 75000 ακινήτων του Δημοσίου που ρημάζουν μαζί με εκτάσεις'. Τέλος η 'Απογευματινή' γράφει στο κεντρικό θέμα ότι 'Χωροταξικό και Πολεοδομικό με όλες τις αλλαγές-Στην τελική ευθεία νέες εντάξεις και ρυθμίσεις για τα εκτός σχεδίου ακίνητά'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…