Η 'Δικτατορία Δημοκρατίας' και οι απεργιακές κινητοποιήσεις

@ΜΠΟΡΕΙ η σάτυρα να αποκαλύπτει αρκετά αλλά τουλάχιστον εκτονώνει το λαικό αίσθημα όπως έπραξε ο Λαζόπουλος. Το πρώτο στοιχείο σάτυρας αποτελεί η διγλωσσία των πολιτικών και η οικονομική κρίση φιλοξενώντας τη ατάκα που αποτυπώθηκε σε πρωινή εκπομή όταν πολίτης ανέφερε ότι έχουμε 'Δικτατορία Δημοκρατίας' και τα ερωτήματα έπεσαν βροχή για το ποιοί θα πληρώσουν την κρίση. Οπως και το ερώτημα για το μέλλον των νέων, ενώ απο την σάτυρα δεν ξέφυγε ούτε και το θέμα των ημερών με την κα Τζούλια που αναδεινυεται ως εθνική στάρ με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.
@Την ίδια ώρα το Ραδιο Αρβύλα προσπάθησε να ενταχθεί στο ίδιο κλίμα με διαφορετική νοοτροπία και φυσικά με υλικό που αντλείται απο τα τηλεοπτικά παράθυρα, τα οποία πρέπει κάποια στιγμή να καταργηθούν. Εξάλλου Λαζόπουλος, Αρβύλα και Θέμος έχουν ένα κοινό σημείο. Αντλούν υλικό απο τα τηλεοπτικά δρώμενα και περίπου σχολιάζουν τα ίδια. Μήπως τελικά πληρώνονται περισσότερο απο όσο πρέπει;
@Επιτυχής ήταν η σημερινή απεργία της ΕΠΗΕΑ στο ΔΟΛ, ενώ σημαντικός αριθμός εργαζομένων πήρε μέρος και στη συγκέντρωση που έγινε το πρωί μπροστά στην είσοδο του ομίλου. Αρχικά φωνάχτηκαν συνθήματα όπως «να και μια πρόταση για περικοπές, golden boys και διευθυντές» «και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί, θα είμαστε όλοι απεργοί..
@Μια ακόμα νέα χιουμοριστική σειρά με τίτλο ''Royal pains'' κάνει πρεμιέρα στo STAR το Σάββατο 13 Μαρτίου στις 17:45. Πρωταγωνιστής της είναι ο ηθοποιός Μαρκ Φιουερστάιν, ο οποίος υποδύεται έναν γιατρό που μετά από μια λανθασμένη διάγνωση, μετακομίζει στα Χάμπτονς όπου καλείται να κουράρει τους πλούσιους και διάσημους.
@Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι φίλοι της Eurovision την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 55ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού το Μάιο στο Όσλο. Ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου στο Studio Alpha και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ στις 22.00, καθώς και διαδικτυακά...
@Δημοσιεύθηκε χθες τελικά η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις θέσεις του προέδρου και των μελών της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3 στον OpenGov με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των βιογραφικών και των αιτήσεων των ενδιαφερομένων την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου 2010. Οπως είχε γράψει η «Ν», ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έχει ήδη κάνει διερευνητικές επαφές με διάφορα πρόσωπα για το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τις προηγούμενες εβδομάδες και η επιλογή θα γίνει με ανάλογα κριτήρια με εκείνα των Αθηνών: εμπειρία, γνώσεις και βέβαια πολιτική δράση.
@Περισσότεροι από 41,3 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν στις ΗΠΑ την τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Οσκαρ, σπάζοντας ρεκόρ πενταετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Media.
@«Θέση» στο θέμα της προβολής των ενθέτων προσφορών των εφημερίδων από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, πήρε χθες το ΕΣΡ επιβάλλοντας μπαράζ προστίμων σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, για περισσότερες από μια περιπτώσεις. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, και τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα ότι η προβολή των προσφορών των εφημερίδων, συνιστά συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. Ειδικότερα η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή επέβαλε κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Alter για την προβολή προσφορών των εφημερίδων, Βήμα και Θέμα, από το δελτίο ειδήσεων του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού και της εφημερίδας Real News από τη το δεύτερο κανάλι.
@Τελικά το ΕΣΡ βρήκε τόν σταθμό στη Ηλεία που εκπέμπει απο 3 συχνότητες και όπως διαβάζουμε, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοσταθμό Ιόνιων FM για παράνομη εκπομπή από 3 κέντρα και 3 συχνότητες. Επίσης, ο σταθμός δεν υπέβαλε ροή προγράμματος όταν του ζητήθηκε. Μόνο που δεν εκπέμπει καν στη συχνότητα που έχει οριστεί η άδειά του και ειναι οι 95,7 όπως μου λένε...
@Αποφάσεις λήφθηκαν κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην “Απογευματινή” και “Απογευματινή της Κυριακής”, αλλά και της προηγούμενης ανοικτής επιστολής προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και την ιδιοκτησία της εφημερίδας, σας επισημαίνουμε τα εξής σε σχέση με την απεργία που προκηρύχθηκε για την προσεχή Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.Απαιτούν:
1. Την άμεση καταβολή, και εντόκως, των δεδουλευμένων μας για τον μήνα Φεβρουάριο.
2. Την άμεση καταβολή των αναδρομικών από την αύξηση που προβλέπει η Σ.Σ.Ε. του 2009.
3. Τη διασφάλιση, στο μέλλον, της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.
4. Τη δέσμευση της ιδιοκτησίας ώστε να μη γίνουν οι ”εξαγγελθείσες” από τον εκδότη, Κ. Ι. Σαραντόπουλο, απολύσεις.
5. Εγγυήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην περίπτωση που η εφημερίδα περάσει σε άλλα χέρια, ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα παραχωρηθεί.
@Οι "7 θανάσιμες πεθερές" ετοιμάζονται να ρίξουν αυλαία μετά από 7 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας!Η σειρά αυτοτελών επεισοδίων του Γρηγόρη Πετρινιώτη που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη σειρά μας αποχαιρετά λίαν συντόμως με την Μαρία Λεκάκη να υποδύεται την πεθερά του 1821.
@Απεργία αύριο και στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά δεν θα δούμε εικόνες απο τις απεργιακές κινητοποιήσεις ούτε θα μάθουμε τι έφαγε ο Πρωθυπουργός με τον Ομπάμα. Ισως μαι με΄ρα χωρίς τηλεόραση και πολιτικούς στα παράθυρα μας κάνει πολυ καλο και να δείτε που θα το συνηθίσουμε....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…