Παραιτήσεις στην Περιφερειακή TV και πτώση για τις εφημερίδες

@Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας έχουν ήδη ξεκινήσει τις εκπομπές ψηφιακού σήματος και οι περιφερειακοί σταθμοί ετοιμάζονται και αυτοί για το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή. Ως σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει δώσει σε 85 περιφερειακούς σταθμούς την άδεια να μεταδίδουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα. Ηδη 16 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί από διάφορες περιοχές της χώρας, από την Αττική ως τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, έχουν συστήσει ανώνυμη εταιρεία με την ονομασία Digital Union ΑΕ.
@Την ίδια ώρα λόγω της οικονομικής κρίσης μαθαίνουμε ότι υπάρχουν παραιτήσεις δημοσιογράφων ακόμα και τεχνικών σε περιφερειακούς σταθμούς που παραμένουν απλήρωτοι επι μήνες. Μπορει να μην υπάρχουν απολύσεις αλλά όταν δεν πληρώνονται υφίσταται πρόβλημα για την επιβίωσή τους. Υπάρχουν και οι...χαμάληδες που λαμβάνουν ένα μισθό και την ίδια ώρα οι εργοδότες απασχολούν το ίδιο άτομο σε εφημερίδα, τηλεόραση που διαθέτουν ενώ υπάρχουν όπως μας εξομολογύνται περιπτώσεις όπου κάποιοι λαμβάνουν 700 ευρώ το μήνα αλλά και παρουσιαστές με 300 και 400 ευρώ το μήνα. Ελεος!
@Στην αντεπίθεση περνούν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, «στοχοποιώντας» την ΕΡΤ ως απάντηση στην επιστροφή του «ενοικίου» του 2% για τη χρήση των συχνοτήτων του 2010. Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, μετά την τετραετή «εκεχειρία» της περιόδου Ρουσόπουλου, που τους έφερε στα πρόθυρα μετοχικής συνεργασίας με την ΕΡΤ, επιστρέφουν στο καθεστώς της σύγκρουσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το ζήτημα της ταυτόχρονης άντλησης εσόδων από τη διαφημιστική αγορά και από το ανταποδοτικό τέλος, θέτουν και ζήτημα καταβολής τέλους συχνοτήτων από τότε που λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία! Απο το 'Παρόν'
@Άλλη μια απεργία πέρασε και έχω την αίσθηση ότι οι πιο δυναμικοί από όλους είναι οι ηχολήπτες της ΕΤΕΡ. Στην απεργία φώναξαν βροντερό «παρών» χωρίς περιστροφές, όπως έκαναν για παράδειγμα άλλες ενώσεις (γκούχου γκουχ), ενώ ήδη διεξήχθη η δεύτερη συνάντησή τους με την εργοδοτική πλευρά για τη διαπραγμάτευση προς νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι πλέον γεγονός ότι, μετά από ενάμιση μήνα, δεν έλαβαν από την εργοδοτική πλευρά συγκεκριμένη απάντηση ούτε σε ένα από τα θέματα-αιτήματα που έθεσαν στο κείμενο-πρότασή τους για τη ΣΣΕ του 2010.
@Το Ράδιο Θεσσαλονίκη διατηρεί την πρωτιά στις μετρήσεις της Bari Focus. Aκολουθεί ο Star FM και τρίτο είναι το Plus Radio. Τη δεκάδα κλείνει ο Άρης 92,8. Ο Sport 103 FM σημείωσε μεγάλη άνοδο στη μέση διάρκεια ακρόασης ανά ακροατή, που φτάνει τα 117,2 λεπτά.
@Tο Μεγάλο Κανάλι ετοιμάζει για την επόμενη σεζόν εκπομπή ανάλογου περιεχομένου με το ''Ράδιο Αρβύλα'' με σκοπό να χτυπήσει τη παρέα του ΑΝΤ1 στη βραδινή ζώνη... αφού το πείραμα πέτυχε. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη εκπομπή- που δεν θα παρουσιάζει ένα πρόσωπο- ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Ουγγαρέζου.
@Μέσω διαδικτύου θα περνά πλέον η προβολή των αγώνων της Formula 1 στη χώρα μας, αφού ο ΑΝΤ1, λόγω κόστους προχώρησε στην εξασφάλιση των σχετικών ιντερνετικών δικαιωμάτων, πράγμα το οποίο του επιτρέπει να μεταδίδει στη συνέχεια το δημοφιλές περιεχόμενο σε μαγνητοσκόπηση, μέσω της παραδοσιακής τηλεοπτικής συχνότητας. Πάντως και όπως λένε οι πληροφορίες, η παροχή της ζωντανής μετάδοσης των αγώνων μέσω διαδικτύου -και χρέωσης..
@Και για τις εφημερίδες αυξάνεται ο ΦΠΑ, σήμερα από το 4,5%, στο 5%. Το ερώτημα είναι αν θα απορροφήσουν την αύξηση αυτή οι εκδότες, ή αν θα αυξησούν κι άλλο τις τιμές των φύλλων. Παράλληλα , ως και τώρα, δεν φαίνεται να ικανοποιείται το αίτημα μερίδας εκδοτών για αύξηση του ΦΠΑ στην υψηλότερη κλίμακα (21%) για τις εφημερίδες που προσφέρουν δώρα (DVD, CD) που δεν έχουν σχέση με το δημοσιογραφικό προϊόν.
@Σχετικά σταθερή -με μικρή κάμψη 1,33%-, παρέμεινε η κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων το 2009. Συνολικά την προηγούμενη χρονιά (52 εκδόσεις για τις περισσότερες εφημερίδες) πουλήθηκαν 53,32 εκατ. φύλλα, εκ των οποίων το 57,35% στην επαρχία και το 42,65% στην περιοχή Αθηνών - Πειραιώς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…