Το ποδόσφαιρο σώζει την τηλεθέαση εν μέσω κρίσης..

@ΜΟΝΟ η μπάλα μας σώζει σε αυτή την χώρα. Υψηλή τηλεθέαση έφερε στον ΣΚΑΙ η μετάδοση του αγώνα Ρεάλ-Μπαρτσελόνας του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο αγώνας που μεταδόθηκε χθες και έληξε με σκορ 2-0 υπέρ της Μπαρτσελόνας, έφερε στον Σκαι 21,35% τηλεθέαση στο σύνολο, μεταξύ 23:00-01:00. Φυσικά αξίζει το καλύτερο το ποδόσφαιρο όταν τέτοια νούμερα μόνο σε αγώνες βλέπουμε...
@«Ζαλίζει» το σύνολο των υποχρεώσεων των εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑ. Στο τέλος του 2009 ανέρχεται σε 1,131 δισ. ευρώ, με το σύνολο του δανεισμού να φτάνει τα 607 εκατ. ευρώ. Σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία, με τη διαφημιστική αγορά να συρρικνώνεται και τον δανεισμό να εξελίσσεται σε πολύ δύσκολη υπόθεση, τα περιθώρια για ορισμένες επιχειρήσεις στενεύουν, γι' αυτό και αναζητούνται λύσεις προς κάθε κατεύθυνση. Το Alter έχει συνολικές υποχρεώσεις 571 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός ανέρχεται σε 186 εκατ. ευρώ και ο μακροπρόθεσμος σε 105 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφονται και άλλες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 262 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί το Mega με υποχρεώσεις 170 εκατ. ευρώ, με τις βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις να φτάνουν τα 39 εκατ. ευρώ και τις μακροπρόθεσμες τα 49 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το 'Παρόν'.
@ Με την υπ' αριθμόν 858/2010 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του στην περίπτωση λήξης της θητείας ορισμένων μελών του και μέχρι την αντικατάστασή τους από άλλους. Το ΣτΕ αναφέρει στην απόφασή του ότι η ρύθμιση του νόμου 3051/2002, κατά την οποία «η θητεία των μελών των ανεξάρτητων αρχών παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι τον διορισμό νέων», ερμηνευόμενη σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής.
@Τη λύση των συγχωνεύσεων δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ανά την Ελλάδα προκρίνει το υπουργείο Εσωτερικών, στα πρότυπα του Σχεδίου «Καλλικράτης». Όπως προκύπτει από τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που τον συνάντησαν τη Μεγάλη Πέμπτη, οι δημοτικοί σταθμοί δεν πρόκειται να κλείσουν, αλλά θα συρρικνωθούν με τη μέθοδο της συγχώνευσης: Κάθε περιφέρεια θα έχει έναν δικό της δημοτικό σταθμό.
@Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των κυριακάτικων εφημερίδων. Τον Μάρτιο του 2010 καταγράφεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Άργος, πτώση 13%, με απώλεια 149.172 αγοραστών. Ο μέσος όρος των πωλήσεων υποχώρησε στα 1.001.298 φύλλα, έναντι 1.150.470 τον Μάρτιο του 2009.Χαμένοι είναι όλοι. Το «Θέμα» παραμένει πρώτο, με μέσον όρο πωλήσεων 168.050 φύλλα, χάνοντας 35.822 αγοραστές από τη δύναμή του.
@Σταθερά πρώτο ήταν και αυτό το Σάββατο 10/4 το δελτίο ειδήσεων του Mega. Το δελτίο που παρουσιάζει ο Νίκος Στραβελάκης τερμάτισε πρώτο συγκεντρώνοντας 25,67% τηλεθέαση στο σύνολο. Στη δεύτερη θέση ήταν το δελτίο του Alter που συγκέντρωσε 17,01% ενώ τρίτο ήρθε το Star με 16%.
@Οι Λυριτζής - Οικονόμου και η... Πόπη Τζαπανίδου θα συνεχίσουν να μας ενημερώνουν ολόκληρο το καλοκαίρι χωρίς διακοπές, και έτσι με αυτό τον τρόπο ελπίζουν πως θα ανεβάσουν τα πεσμένα τους νούμερα.
@Τα MTV Movie Awards έχουν πλέον τη δική τους θέση στο πάνθεον των παγκόσμιων κινηματογραφικών βραβείων, ξεχωρίζοντας για τις ευφάνταστες κατηγορίες που βραβεύουν. Η φετινή όμως διοργάνωση θα έχει ένα ακόμα βραβείο που θα απονεμηθεί για πρώτη φορά. Και μάλιστα το βραβείο στην κατηγορία «Global Superstar» θα το αποφασίσει το κοινό του MTV.
@Την προσεχή Πέμπτη, 15 Απριλίου ο Μάκης Νοδάρος θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, μετά από μήνυση του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, έπειτα από σειρά δημοσιογραφικών αποκαλύψεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Μάκης Νοδάρος μαζί με το συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη αποκάλυψαν σειρά διοικητικών, πολεοδομικών και άλλων αυθαιρεσιών, οι οποίες έδωσαν το έναυσμα για τη διοικητική και δικαστική διερεύνηση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής της Ζαχάρως όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…