Απεργίες στα Μ.Μ.Ε. και μαύρη τρύπα στην ΕΡΤ!

@ΓΑΜΟ...δεν είχαμε και γάμο αποφασίσαμε να δείξουμε. Τα παντρέματα έλκουν την τηλεόραση και για αυτό τα μεσημεριανά που ασχολήθηκαν με τα πρόσωπα του Καρβέλα και της Πάνια αλλά και επώνυμων που εν μέσω χλιδής προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο τους. Φυσικά δεν ασχολούνται με άλλα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας και ελπίζουμε ότι το μάθημα θα είναι η αποστρφή των θεατών απο τέτοιες εκδηλώσεις και πλάνα απο γάμους.
@Εικοσιτετράωρη απεργία στις 5 Μαΐου, μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, κήρυξαν οι ενώσεις συντακτών, μετά την συνεδρίαση την Πέμπτη της ΠΟΕΣΥ.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται: «Μπροστά στις εξελίξεις που επιχειρούν να επαναφέρουν εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των ΣΣΕ, με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας. "Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, που συνεδρίασε σήμερα με τα προεδρεία των Ενώσεων μελών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ) αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Η ενότητα και η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη».
@Στην κορυφή της τηλεθέασης βρίσκεται το δελτίο του Mega και το μήνα Απρίλιο, με διαφορά 9,6 μονάδων - τις καθημερινές - και 8,7 μονάδων - στο σύνολο της εβδομάδας - από το δεύτερο στην κατάταξη Alter. Παρακάτω αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του μεγάλου καναλιού με την Όλγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα.
@Στο ποσό των 110 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται η «μαύρη τρύπα» στην ΕΡΤ, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος. Στόχος όπως δήλωσε είναι η εξοικονόμηση 25 εκατομμυρίων ευρώ ενω τόνισε ότι δεν υπάρχει μεικτός μισθός υπαλλήλου που να ξεπερνά το ποσό των 6.000 ευρώ μηνιαίως
@Θέμα, ωστόσο, με τους συμβασιούχους δεν υπάρχει μόνο στην ΕΡΤ αλλά και σε άλλα κρατικά ΜΜΕ. Σύγχυση επικρατεί μεταξύ των περίπου 350 εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού λέγεται ότι οι συζητήσεις για τους συμβασιούχους αφορούν και στους περίπου 100 απασχολούμενους με σύμβαση έργου που απασχολούνται εκεί.
@"Απίστευτες διώξεις στην Άρτα. Έκλεισαν Ραδιοφωνικό σταθμό στην Άρτα.
Σήμερα το πρωί ο εισαγγελέας Άρτας εισέβαλε στο ραδιοφωνικό σταθμό, Ράδιο Άρτα, επέβαλλε το κλείσιμο του σταθμού και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην κατάσχεση του ραδιοφωνικού εξοπλισμού. Η δικαιολογία που υφάνθηκε σε δίωξη και ολοκληρωτικό κλείσιμο του σταθμού είναι ότι υπήρχε ανεξόφλητο χρέος του σταθμού προς την ΑΕΠΙ. Η ΑΕΠΙ είναι ιδιωτική εταιρεία που πληρώνεται για λογαριασμό ορισμένων ελλήνων καλλιτεχνών να “προστατεύει” τα πνευματικά τους δικαιώματα και ουσιαστικά να απαγορεύει την ελεύθερη διακίνησή τους. Το χρέος του σταθμού προς την ιδιωτική εταιρεία ΑΕΠΙ χρησιμοποιήθηκε για να κλείσει ο σταθμός.
@Η εταιρία μετρήσεων τηλεθέασης ανακοινώνει ότι η AGB Nielsen Media Research μετονομάζεται σε Nielsen Audience Measurement καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία συγχώνευσης των εταιριών AGB και Nielsen Company που ξεκίνησε το 2008.
@Όποιος συνάδελφος που εργάζεται ως τεχνικός σε τηλεοπτικό σταθμό του ν.Σερρών, είτε είναι μέλος της ένωσης (ΕΤΙΤΒΕ) είτε όχι, και αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εργοδοσία του, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλέφωνο 6944675735. Η ένωση είναι αποφασισμένη να ενεργεί άμεσα, δυναμικά και καθοριστικά σε κάθε ενέργεια που θίγει εργασιακά θέματα.
@Οι Νέοι Φάκελοι ανοίγουν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Δευτέρα 3 Μαΐου στις 23.00, με καλεσμένο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο. Λίγες ημέρες μετά την έκδοση της ετήσιας έκθεσής του, ο κορυφαίος τραπεζίτης της χώρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος μιλά αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελά και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…