Ωπα στην Eurovision και φέσια στην ΕΡΤ!

@«Οπα! Βάζω μια φωτιά, σ’ όλα τα παλιά, περασμένα ξεχασμένα κι όλα απ’ την αρχή ξανά. Οπα»!!! Με ελληνικούς στίχους, επιτέλους, του Γιάννη Αντωνίου και των Friends και μια δυνατή μουσική με έντονο το ποντιακό στοιχείο, ο Γιώργος Αλκαίος θα μας εκπροσωπήσει στον 55ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που θα φιλοξενηθεί στο Οσλο της Νορβηγίας (25, 27 και 29 Μαΐου).Ο Γιώργος Αλκαίος πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης του 35% του τηλεοπτικού κοινού στον ελληνικό τελικό, γιατί αν κι έγραψε αυτό το τραγούδι πριν από δύο χρόνια και κατά πολλούς θύμιζε μπουζούκια του ’80, ήταν σαν να… έβλεπε μπροστά. Οχι μόνο γιατί η παγκόσμια μόδα φέτος περισσότερο από ποτέ έχει κάνει μια στροφή στο ντύσιμο και γενικά στο στυλ της δεκαετίας του ’80, αλλά και γιατί έπιασε τον παλμό των ημερών.
@ΜΕ αρκετή δημοσιογραφική χροιά και πραγματίστικη προσέγγιση μεταδόθηκε η εκπομπή 'Πρωταγωνιστές' του Σταύρου Θεοδωράκη, ανακαλύπτοντας τους Ελληνες απο την άλλη πλευρά του Αιγαίου, στην Σμύρνη και τα περίχωρα και τους απόμαχους που βίωσαν τα λάθη του παρελθόντος με αληθινές μαρτυρίες για τους έλληνες της Τουρκίας που απέμειναν ελάχιστοι ή τουλάχιστον εκείνοι που είναι Ορθόδοξοι. Τα λόγια τους γεμάτα αλήθειες για όσους τους λησμόνησαν αλλά και με το δίδαγμα για τις επόμενες γενιές που θα έρθουν...
@Η μετάδοση του τελικού του Τσαμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ιντερ και την Μπάγερν ήταν το κορυφαίο τηλεοπτικό γεγονός πανευρωπαϊκά το Σάββατο. Από τον κανόνα αυτόν δεν ξέφυγε και η Ελλάδα. Η ζωντανή μετάδοση της ΝΕΤ αποτέλεσε το κορυφαίο σε τηλεθέαση πρόγραμμα της ημέρας. Σύμφωνα με την AGB, ο αγώνας έφτασε να χτυπήσει μέχρι και 39,3% στο τέλος του, συγκεντρώνοντας στις οθόνες πολύ πάνω από ένα εκατ. κόσμο.
@Όπου να 'ναι θα αποφασίσει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, αφού ενημερώσει τον πρωθυπουργό (το αντίθετο θα ήταν απίθανο), ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ. Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο διαδίκτυο, στη γνωστή διαδικασία της ανοιχτής διακυβέρνησης, και είναι αρκετές και... επώνυμες. Θα μπορούσαμε να τις χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες: στις υποψηφιότητες που προέρχονται μέσα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και σε εκείνες εκτός ΑΠΕ. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τον παλαιό αρχισυντάκτη του ΑΠΕ Κώστα Δρακόπουλο, τον σημερινό αρχισυντάκτη Πέτρο Δημητρόπουλο και τον αρχισυντάκτη Άκη Κοσώνα, που έχει διατελέσει γενικός διευθυντής της ΕΡΤ. Στο… ενδιάμεσο κινείται η υποψηφιότητα του παλαιού στελέχους του ΑΠΕ και συνταξιούχου εδώ και κάτι χρόνια Γ. Ψωμά. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τους εκτός ΑΠΕ, που είναι ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Νίκη» Γιώργος Σκαρβελάκης, ο εργαζόμενος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Κ. Παπαγιαννάκος, ο πρώην διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Γιάννης Βλαστάρης, ο επίσης πρώην διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Flash Πάνος Κολιοπάνος και ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης που ήταν δύο φορές υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας. Απο το 'Παρόν της Κυριακής'.
@Η επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης για την επέκταση του αγγελιόσημου στις ιντερνετικές ενημερωτικές σελίδες έβαλε φωτιά στην αγορά. Μετά την αντίδραση του ΙΑΒ, που έδωσε την επίσημη θέση του στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως η τυχόν επιβολή αγγελιόσημου στο internet υπονομεύει την εξέλιξη του δυναμικού αυτού Μέσου Επικοινωνίας, υπήρξε αντίδραση από δύο παρατάξεις, τη Δημοσιογραφική Ενότητα στην ΕΣΗΕΑ και την Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων στην ΕΣΠΗΤ.
@Ούτως ή άλλως, το όφελος από τον ειδικό φόρο θα είναι ελάχιστο για το δημόσιο ταμείο. Η διαφήμιση στην ιδιωτική τηλεόραση έχει ήδη υποχωρήσει κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 και η εκτίμηση είναι πως στο τέλος του έτους οι απώλειες θα είναι στο 25%, δηλαδή η διαφημιστική δαπάνη θα πέσει στα 350 εκατ. ευρώ, όταν έκλεισε πέρυσι, κατ' εκτίμηση, στα 420 εκατ. ευρώ. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι με τόσο μικρή τηλεοπτική πίτα μπορούν να αντέξουν το πολύ τέσσερις εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί. Αν παραμείνει ο φόρος, αναπόφευκτα θα επέλθουν συγχωνεύσεις μεταξύ των καναλιών και απολύσεις εργαζομένων. Δεν θα πρόκειται δηλαδή απλώς για απορρύθμιση, αλλά για αληθινή καταστροφή της τηλεόρασης.
@Σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ έδωσε την τελευταία δεκαετία ο κόσμος στην ΕΡΤ. Παρ' όλα αυτά η κρατική ραδιοτηλεόραση εξακολουθεί να είναι ζημιογόνος. Πέρασαν τρεις κυβερνήσεις (Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου) και τρεις πρόεδροι (Παναγιώτου, Στάγκος, Παναγόπουλος) από την ΕΡΤ, όμως τα οικονομικά της εταιρείας εξακολουθούν να είναι αρνητικά. Οι ζημίες στο τέλος της δεκαετίας (1999/2000-2009) ανέρχονται σε 119 εκατ. ευρώ και οι τρέχουσες σε 18 εκατ. ευρώ παρά τις δύο αυξήσεις του ανταποδοτικού τέλους.
@Είναι οριστικό!Η σειρά-έκπληξη της φετινής τηλεοπτικής σαιζόν κατεβάζει αυλαία την φετινή σαιζόν!Μπορεί αρχικά οι συντελεστές να πήραν το πράσινο φως από το MEGA για 2ο κύκλο,λόγω της εμπορικής επιτυχίας που σημείωνε,ωστόσο οι...περικοπές πήραν "μπάλα" και την "Παιδική Χαρά". Χθες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς! Οπότε απο τους χρόνου προβλέπω ότι θα μείνουμε χωρίς σειρές και με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της ζώνης prime time αλλά και το τι θα επακολουθήσει στην συνέχεια όταν οι μισθοί του κάστ πρέπει να μειωθούν....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…