Ανάσα στην τηλεόραση λόγω Mundial...

@21 ΧΡΌΝΙΑ στα ερτζιανά έκλεισε ο Flash. Απο την εποχή του νεοκλασσικού στη Πλάκα μέχρι το Μαρούσει πέρασε αρκετός καιρός. Απο την εποχή που βλέπαμε τον έξοχο φίλο Γιάννη Δημαρά να παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας σε εκπομπές του μέχρι τον Γ. Τράγκα και τους Λυριτζή- Οικονόμου. Εκείνο που μου προκάλεσε περιέργεια καθώς ζήσαμε λόγω φίλων εποχές του Φλάς ήταν ότι αρκετοί συνάδελφοι πριν την πώληση του Ρ/Σ πέρασαν στην πλευρά του Mega μετακινώντας εκεί την παρουσία τους. Τυχαίο ή κάποιοι έβαλαν τα μεγάλα μέσα όπως ακουγόταν στους διαδρόμους του σταθμού; Κάποιοι παραμένουν ακόμα και κάποιοι απλά άλλαξαν το προφίλ του. Ας έχει απο εμάς καλοτυχία και ελπίζουμε να μην πωληθεί ξανά όπως φημολογείται στα παρασκήνια......γιατί η φωνή του πρέπει να υπάρχει...
@Μήνυμα του Αριστείδη Αλαφούζου προς κάθε κατεύθυνση. Την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της «Καθημερινής» είπε χαρακτηριστικά πως «το μέλλον των ΜΜΕ είναι σκοτεινό» απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση συνολικά στον κλάδο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για διεθνές φαινόμενο. Πρόσθεσε ωστόσο προς τους αρμόδιους ότι «η 'Καθημερινή' έχει σταθεί ως τώρα γιατί είναι ίσως το μόνο ΜΜΕ που έχει καθαρά στοιχεία», ενώ νωρίτερα είχε αναφερθεί στα πλεονεκτήματα της έγκαιρης επένδυσης στη ναυτιλία, που προστάτεψε την εκδοτική επιχείρηση.
@Ενδιαφέρον για επέκταση των τηλεοπτικών του δραστηριοτήτων με την εξαγορά ενός ακόμα περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού στο νομό Αττικής, επιδεικνύει ο Γιώργος Κουρής. Όπως λέγεται οι συζητήσεις για τη συμφωνία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ αν τελικά υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις, αυτός θα είναι ο τρίτος τηλεοπτικός σταθμός στον οποίο ο κ. Κουρής θα έχει συμμετοχή, αφού ήδη ελέγχει μετοχές τόσο στο Alter όσο και στο Extra 3. Υπενθυμίζεται ότι και οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Αττικής, βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης προς την ψηφιακή τηλεόραση, ενώ ειδικότερα το Τηλεφώς, είναι ένα από τα πρώτα κανάλια που εξασφάλισαν τη σχετική έγκριση για ψηφιακές εκπομπές στο πιλοτικό στάδιο από το ΕΣΡ
@Ποιο θα είναι το αγγελιόσημο του μέλλοντος; Στο ερώτημα σύντομα θα κληθεί να απαντήσει η κυβέρνηση και ο κλάδος των ΜΜΕ, καθώς ζήτημα μείωσής του δείχνουν να θέτουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ως αντιστάθμισμα για την επιστροφή του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θέτουν ακόμη -όπως φαίνεται- και ζήτημα απελευθέρωσης του ορίου των επιστροφών προς τους διαφημιζόμενους. Η αντίληψη για το αγγελιόσημο είναι ότι πρέπει να μειωθεί έως και 50% και να καλύπτει ως πόρος μόνο το Ταμείο των δημοσιογράφων.
@Στην τελική ευθεία για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στο λεκανοπέδιο. Την Παρασκευή 18 Ιουνίου σταματάει η αναλογική μετάδοση από την Αίγινα όλων των σταθμών και ξεκινάει η ψηφιακή. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι μένουν στα νότια προάστια και διαθέτουν τηλεοπτικές συσκευές ή δέκτες με σύστημα αποκωδικοποίησης MPEG4 θα μπορούν να δουν τα προγράμματα της Digea (Mega, ANT1, Star, Alter, ΣΚΑΪ, Μακεδονία TV), αλλά δεν θα μπορούν να δουν και αυτά της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3), όπως και το novacinema και το novasports.
@Σάλος δημοσιευμάτων ξέσπασε ύστερα από την δήλωση της Τατιάνας Στεφανίδου στον αέρα του Όμορφου κόσμου. Η παρουσιάστρια βεβαίωσε ότι η Ευγενία Μανωλίδου έκλεισε να παρουσιάσει το Master Chef του Mega από τη νέα σεζόν, πληροφορία την οποία μετέδωσε κι από το site της (Tlife.gr).
@Σας είχαμε πει πριν από λίγο καιρό ότι η Πόπη Τσαπανίδου θα συνεχίσει και όλον τον Ιούλιο την εκπομπή της «ΣΚΑΪ Τώρα», ελπίζοντας να τσιμπήσει νουμεράκια, εκμεταλλευόμενη και την απουσία των υπολοίπων.Η ΕΡΤ όμως δε θέλει να αφήσει το πεδίο ελεύθερο στην Πόπη κι έτσι και η Μαρία Σαράφογλου θα μας λέει και τον Ιούλιο τι… «Συμβαίνει Τώρα»!!!
@Σημαντική εισροή διαφημιστικών εσόδων αναμένεται στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, αφού οι μεταδόσεις του Μουντιάλ -της δεύτερης δημοφιλέστερης αθλητικής διοργάνωσης παγκοσμίως (μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες)- θα δώσουν σημαντική ώθηση στα ταμεία της ΕΡΤ τα οποία πλήττονται -σε μικρότερο βαθμό βέβαια, λόγω της σταθερής εισροής του ανταποδοτικού τέλους- από τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…