World cup και πάσης Ελλάδος με απολύσεις στα media...

@Φαντασμαγορική θα είναι η 30λεπτη τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (11/06), δύο ώρες πριν από το εναρκτήριο παιχνίδι ανάμεσα στην διοργανώτρια χώρας και του Μεξικού (17:00). Εκατοντάδες χορευτές, μουσικοί και...άλλοι συμμετέχοντες (συνολικά 1.581 άτομα) έκαναν την Τετάρτη (09/11) τις τελευταίες πρόβες για την τελετή, την οποία θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε 215 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ.
@Σύγκρουση μεταξύ του διευθυντή του «Έθνους» Γιώργου Χαρβαλιά και Φώτη Μπόμπολα με αποτέλεσμα την παραίτηση του πρώτου. Αιτία το πρόγραμμα λιτότητας που θέλει να εφαρμόσει ο ιδιοκτήτης του Πήγασου στην εφημερίδα. Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο συγκρότημα του Πήγασου με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Να αναφέρουμε πάντως ότι η απόφαση του διευθυντή του ''Έθνους'' να προτιμήσει την παραίτηση από το να συμφωνήσει σε κύμα μειώσεων και περικοπών, εν μέσω κρίσης, τον τιμά. Απο την enimerosi24.
@Οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή αναφέρουν για τις απλήρωτες ώρες εργασίας ότι "Εδώ οι «επενδυτές»… Εκεί οι «επενδυτές»… Που είναι οι «επενδυτές»; Το «τρίμηνο», που είχε ζητήσει η εργοδοσία για να τα βρει με τους …μεσσίες «επενδυτές», πέρασε. Αλλά η κοροϊδία συνεχίζεται και η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα παραμένουμε απλήρωτοι για ενάμιση μήνα, και καλούμαστε να ζούμε με ”ενέσεις” σε ακαθόριστο χρόνο των 300-500 ευρώ, που τις καταβάλουν μόνο και μόνο για να μην εξεγερθούν οι ”Άθλιοι της Φειδίου”. Έχουμε όμως και επιπλέον ”δώρα” της εργοδοσίας, όπως εξαγγελίες για ”μη καταβολή επιδομάτων” (με πρώτο στη λίστα αυτό των αδειών!) και φυσικά σειρά απολύσεων όταν η κυβέρνηση ανάψει το ”πράσινο φως” και λύσει τα θηρία"....
@Δυο νέες ζώνες του Star, έρχονται αυτό το καλοκαίρι για να μας ψυχαγωγήσουν και να μας διασκεδάσουν. Η ζώνη «Star Special» η οποία ξεκινά από το Σαββατοκύριακο 12 – 13 Ιουνίου και για ένα μήνα (στις 18:00 – 19:45), θα γεμίζει τα Σαββατοκύριακα μας με ψαγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, δίνοντας χρώμα και άρωμα παιδικής αθωότητας και παραμυθένιας μαγείας σε μικρούς και μεγάλους.
@Και επίσημα πλέον ο Γιώργος Καραμέρος και ο Σπύρος Χαριτάτος παραμένουν στον ΑΝΤ1 του χρόνου και θα είναι «10 με 1 μαζί»!Το κανάλι του Αμαρουσίου, με δελτίο Τύπου, ενημέρωσε ότι οι δύο δημοσιογράφοι ανανέωσαν το συμβόλαιο τους για τον επόμενο χρόνο, καθώς, όπως αναφέρεται, τα στελέχη του σταθμού είναι πολύ ευχαριστημένα από την συνεργασία.
@Απεργειακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ αν η κυβέρνηση δεν δώσει απαντήσεις σχετικά με το μέλλον των συμβασιούχων της ΕΡΤ Ειδικότερα οι συνδικαλιστικές Ενώσεις οι οποίες έχουν ήδη απευθύνει σχετικό ερώτημα στην πολιτική ηγεσία του φορέα, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε 24ώρη απεργία με προοπτική άμεσης κλιμάκωσης σε 48ώρες ή επαναλαμβανόμενες απεργίες, αν δεν υπάρξει κάποια απάντηση μέχρι τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περικοπές της τάξεως του 30% στους συμβασιούχους, θέση που δεν αποδέχεται κανείς από τους εμπλεκόμενους.
@Ανοιχτός δίαυλος υπάρχει μεταξύ της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ αφού εκεί μετακινείται ένας ακόμη άνθρωπος που μέχρι πρότινος εργαζόταν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Ο λόγος για τον Πρόδρομο Παπαηλιόπουλο, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ. Υπενθυμίζεται ότι κατείχε την ίδια θέση στην ΕΡΤ, από την οποία έφυγε αφού δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του από τη νέα διοίκηση πριν από περίπου δυο μήνες.
@Ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» κ. Βαγγέλης Παναγόπουλος εξήγγειλε στους εργαζόμενους της εφημερίδας βαρύτατο πρόγραμμα περικοπών. Συγκεκριμένα η εφημερίδα διακόπτει πλέον οριστικά την συνεργασία με τους -περίπου 20- συνταξιούχους δημοσιογράφους, ενώ απολύονται οι συνεργάτες με δελτία παροχής. Παράλληλα μειώνεται και το δυναμικό που θα απασχολείται στην Κυριακάτικη έκδοση. Το Enimerosi24 αναφέρει σε δημοσίευμα του πως ανάλογες ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν και από τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΕΘΝΟΣ». Το newstime μιλάει για περικοπές και στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
@Πανέτοιμος ο ΟΤΕ για δράση και δορυφορικά. Ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες οι πιλοτικές μεταδόσεις του Conn-X TV στον ελληνικό δορυφόρο Hellassat. Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν και η υπηρεσία πλέον είναι διαθέσιμη και στους δορυφορικούς ορίζοντες. Στην αγορά το Conn-X Sat TV αναμένεται να βγει τον Αύγουστο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…