Μύλος στις Ενώσεις Συντακτών και internet TV

@Συνάντηση με τον Τηλέμαχο Χυτήρη επιδιώκουν ΕΣΗΕΜΘ και ΕΣΗΕΑ, ώστε να λυθεί επιτέλους το θέμα των συμβασιούχων με την προκήρυξη των νέων θέσεων. Η υπόθεση έχει καθυστερήσει επικίνδυνα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στα κανάλια και στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, που δεν μπορούν να καταρτίσουν το πρόγραμμα της νέας σεζόν, αλλά και στους συμβασιούχους που μετράνε μήνες άνεργοι.
@Μικρά και ενδιαφέροντα: Στις 28 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει το...τσαντίρι του στον Alpha ο Λάκης Λαζόπουλος. Στο μεταξύ απώλειες 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2010 η διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ.
@Από την Τετάρτη 8-9-2010, η Ε.Ρ.Τ. καταλαμβάνει συχνότητα νομίμους λειτουργών Ραδιοφωνικού σταθμού, του Paradise Radio 106,8! Την Τετάρτη 8-9-2010 ενεργοποίησε η ΕΡΤ πομπό της από την Πάρνηθα που αναμεταδίδει το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7. Επομένως έχουμε τρεις συχνότητες σε ένα νομό που μεταδίδουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.
1) Στους 103,7 από Υμηττό
2) Στους 102,9 από Πάρνηθα
3) Στους 106,7 από Πάρνηθα (Από Τετάρτη 8-9-2010)
Η ενεργοποίηση του πομπού της Ε.Ρ.Τ. στους 106,7 προκαλεί καταστροφική ζημιά του νομίμως λειτουργού ραδιοφωνικού σταθμού Paradise radio 106,8 όπου έχει διαμαρτυρηθεί εδώ και 8 μήνες και δεν πήρε ποτέ καμία απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες...
@Με έναν ευφυή ελιγμό προσπαθεί να δώσει τέλος ο ΣΚΑΪ στη χρόνια αντιπαράθεσή του με την ΑΕΠΙ, για την απόδοση των πνευματικών δικαιωμάτων της μεταδιδόμενης μουσικής: από Δευτέρα ο σταθμός σταματάει να μεταδίδει τραγούδια! Το πρόγραμμα του ούτως ή άλλως ενημερωτικού σταθμού θα απαρτίζεται εξ' ολοκλήρου από εκπομπές λόγου και οι εκφωνητές του σταθμού θα πρέπει να μιλούν... ασταμάτητα. Τα όποια κενά θα καλύπτονται με «χαλί», με μουσικές όμως των οποίων τα δικαιώματα δεν εκπροσωπούνται από την ΑΕΠΙ.
@Την κυριαρχία του Σκάι για ένα ακόμη τρίμηνο, αλλά και το νέο «αστέρι» των ερτζιανών της Αττικής, τον Hot fm, ανέδειξε η μέτρηση ακροαματικότητας που αφορά στην καλοκαιρινή περίοδο και συγκεκριμένα στο διάστημα από 25/05/2010 έως 05/09/2010, την οποία διεξάγει η Focus Bari για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Ειδικότερα ο ενημερωτικός Σκάι παρέμεινε πρώτος ραδιοσταθμός με ποσοστό 12,2% (από 12,1% στο διάστημα 15/02/2010 έως 23/05/2010), ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Hot fm με 8,4% (από 7,3%). Στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης, κατετάγη ο «Ρυθμός» με 8% (από 8,4%).
@Με αλλαγές στην ώρα μετάδοσης λόγω της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ βγήκαν χθες στον αέρα τα κεντρικά δελτία του Alter (18:45 – 20:00 με τον Νίκο Χατζηνικολάου) και του Mega, που ξεκίνησε μία ώρα νωρίτερα στις 19:00.
Hellas Sat προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον χωρητικότητα μέσω κάποιου άλλου παρόχου δορυφορικών υπηρεσιών, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες της Dolce και της Bulsatcom. Μιλώντας στο Broadband TV News κατά τη διάρκεια της IBC 2010, o διευθυντής πωλήσεων της Hellas Sat, Χρήστος Παπαχρήστος, δήλωσε ότι ο δορυφόρος Hellas Sat 2 (39Ε) αποτελεί τη μοναδική κερδοφόρα πηγή του ομίλου ΟΤΕ..
@Τις υφιστάμενες προτάσεις, προκειμένου να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις σε σειρά τομέων της λειτουργίας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, θα εξετάσει ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ αναπληρωτής υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης, δεδομένων και των εξελίξεων στο οικονομικό πεδίο και της δραματικής συρρίκνωσης των διαφημιστικών εσόδων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
@Ταχύτατη ανάπτυξη συνεχίζει να παρουσιάζει η διαδικτυακή τηλεόραση, με τη διείσδυσή της στα νοικοκυριά να αυξάνεται διαρκώς, παράλληλα με τη χρήση της. Ειδικότερα το 50% των καταναλωτών κάνουν εβδομαδιαία χρήση, ενώ εκτιμάται ότι τα έξοδα για υπηρεσίες on demand, θα αυξηθούν.
@Στην Ελλάδα πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά, το Διεθνές Συνέδριο Ερευνας Αγοράς E.SO.MA.R. (European Society for Marketing Research).Ειδικότερα, το Συνέδριο με θέμα Odyssey 2010 - The Changing Face of Market Research θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton από σήμερα μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες σε αυτό, να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα αγοράς
@Σε καλά επίπεδα κινήθηκε η τηλεθέαση του αγώνα Ολυμπιακός-Κέρκυρα που έδειξε η ΝΕΤ, καθώς τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 4,7% με 19,5%. Τον είδαν, δηλαδή, κατά μέσο όρο 450.000 κόσμος. O αγώνας του Καραϊακάκη έκανε μέγιστη τηλεθέαση 8,9% με 34,8%.Αντίστοιχα υψηλή ήταν η τηλεθέαση του β’ ημιτελικού του Μουντομπάσκετ, το «θρίλερ» Σερβία-Τουρκία, που σημείωσε μέση τηλεθέαση 4,4% με μερίδιο 13,3%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…