Το 2013 όλες οι ψηφιακές εκπομπές και τα προβλήματα στο ΔΟΛ...

@«Κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, το 2013 ως καταληκτικό έτος για τη μετάβαση στις επίγειες ψηφιακές εκπομπές από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, ενώ παράλληλα δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για από κοινού πορεία των ιδιωτικών και των δημόσιων καναλιών.Μετά τα στελέχη της Digea, τα οποία αρκετές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες με δηλώσεις τους στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ προσδιόρισαν ως πιθανότερο χρόνο πλήρους μετάβασης στο ψηφιακό περιβάλλον το 2013, και οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί υιοθέτησαν την άποψη αυτή, κάνοντας δημόσιες αναφορές στην ίδια ημερομηνία.
@Η κόντρα που από μήνες υπήρχε στις σχέσεις του διευθυντή του «Βήματος» Παντελή Καψή και του αρχισυντάκτη του πολιτικού της εφημερίδας, Βασίλη Χιώτη, κατέληξε στην παραίτηση του δεύτερου από τη θέση του αρχισυντάκτη αλλά και του υπεύθυνου του πολιτικού ρεπορτάζ. Πριν από δύο μήνες έφθασε στα πρόθυρα της παραίτησης ο Βασ. Χιώτης, αλλά με παρέμβαση του Σταύρου Ψυχάρη δεν επέμεινε. Και τότε βρέθηκε η... λύση μιας δίμηνης άδειας για... εκτόνωση, και υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ είχε αναλάβει προσωρινά ο Άρης Ραβανός. Όμως η συνύπαρξη Καψή - Χιώτη δεν μπόρεσε να επιτευχθεί και την Κυριακή το πρωί στο «Da Capo», σε συνάντηση που είχε ο Βασίλης Χιώτης με το αφεντικό του ΔΟΛ, του ζήτησε να τον απαλλάξει από τη θέση του αρχισυντάκτη, αλλιώς θα φύγει. Aπό το 'Παρόν της Κυριακής'.
@ Ζητείται λύση από τις τράπεζες. Οι συζητήσεις μεταξύ Πειραιώς και Marfin για το μέλλον του Alter ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό και κορυφώνονται τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα προστατεύει τα συμφέροντά τους, καθώς οι υποχρεώσεις του καναλιού ανέρχονται στα 500 εκατ. ευρώ, και θα δίνει μια προοπτική για τη λειτουργία του σταθμού.
@Ο Γιάννης Ζουγανέλης προστίθεται στην παρέα της “Γενιάς των 592 ευρώ” και με τον τρόπο του θα τους αναστατώσει. Θα υποδυθεί έναν απίστευτο εργοδότη στο τρίτο επεισόδιο του σήριαλ. Θα κάνει τον δικηγόρο στο γραφείο του οποίου θα πάει να δουλέψει η “Κατερίνα”. Παρά τις εξαιρετικές της σπουδές η “Κατερίνα” θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες γιατί οι νόμοι της αγοράς είναι εντελώς διαφορετικοί.
@Το «παράπονο» τους -ανεπίσημα βέβαια- εξέφρασαν οι άνθρωποι της έντυπης αλλά και της ραδιοφωνικής δημοσιογραφίας, για τον αποκλεισμό τους από τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που παρατίθεται σήμερα το βράδυ στις 9μμ. Ειδικότερα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επισήμαναν ότι η δημόσια παρέμβαση του προέδρου της κυβέρνησης δεν θα έπρεπε να αποτελεί μονοπώλιο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, -υπενθυμίζεται ότι προσκεκλημένοι να υποβάλλουν ερωτήσεις σε αυτή είναι μόνο οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων των καναλιών- αλλά αντίθετα θα έπρεπε να συμμετέχουν, έστω και αντιπροσωπευτικά, δημοσιογράφοι και από το ραδιόφωνο καθώς και τις πολιτικές και τις οικονομικές εφημερίδες.
@Σημαντική βελτίωση στην αγορά της διαφήμισης και της επικοινωνίας, τόσο στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όσο και στα επόμενα δύο χρόνια, αναμένει το Publicis Group, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους του χώρου της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Ο όμιλος στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου -τα οποία παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα- εμφανίζει εντυπωσιακή αύξηση οργανικών κερδών, που οφείλεται και στις ώριμες διαφημιστικά αγορές.
@Με ταχείς ρυθμούς και με στόχο να ρυθμιστεί το ψηφιακό διαδικτυακό πεδίο άμεσα προχωρά η κυβέρνηση στην έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση θεσμικού πλαισίου, που θα αφορά στα ηλεκτρονικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, αλλά και επικοινωνίας.Το σύνολο σχεδόν των δυτικοευρωπαϊκών κρατών έχει θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν στο Διαδίκτυο. Ηδη, χθες, άνοιξε επίσημα, μέσω Διαδικτύου, η δημόσια διαβούλευση για να καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους επάνω στο νέο χώρο, ο οποίος μελλοντικά θα αποτελέσει την πλατφόρμα δραστηριοτήτων και το βασικό δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, του συνόλου των ΜΜΕ και ΜΜΕπ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…