Μπηχτές Λαζόπουλου για τις απολύσεις στα media και όχι μόνο...

@ΜΕ τον δικό του χειμμαρώδη τρόπο απάντησε ο Λαζόπουλος σε γνωστούς τηλεαστέρες τόσο για τις δηλώσεις τους όσο και για ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τον Τύπο και τα μίντια. Μια κατάσταση που συνδέεται με την πτώση των διαφημιστικών εσόδων και όχι μόνο.Σήμερα το πρωί , ο Γιώργος Λιάγκας έδωσε τη δική του απάντηση στον Λάκη Λαζόπουλο που το προηγούμενο βράδυ είχε σατιρίσει λέγοντας: «Αυτοί είναι φρέσκοι ακόμα, το Σκορδολιαγκέικο. Κάτσε να δεις πώς θα γίνουν σε ένα χρόνο, σκορδοστούμπι». Ο Γιώργος Λιάγκας απαντα: Από την πρώτη εκπομπή μας, ο Λάκης έχει μια αγωνία να μας χωρίσει με τη Φαίη. Λάκη, ειλικρινά, επειδή ξέρεις ότι σε εκτιμώ πάρα πολύ και έχεις το τηλέφωνό μου, αν γνωρίζεις κάτι για τη Σκορδά που εγώ δεν το γνωρίζω, πάρε με ένα τηλέφωνο.
@To άλλο σοβαρό θέμα που έθιξε είναι οι αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ που εστιάζοταν σε δημοσιογράφους που λειτουργούν ως Κυβερνητικοί ρεπόρτερ αλλά και την αδιαφορία των μεγαμετόχων των καναλαρχών να δείξουν και να θίξουν το μέγα θέμα των απολύσεων σε μέσα ενημέρωση με έμφαση σε κανάλια και εφημερίδες. Για όλα αυτά όπως σχολίασε δεν υπάρχει θέμα θεωρώντας ότι επιβάλλεται ομερτά σιωπης για το κύμα απολύσεων που θα έχει και συνέχεια...
@Δυο Κυριακές πριν τις εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην εκπομπή που θα μεταδοθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 24:00 στο MEGA συνομιλεί με τους «αντίθετους». O Γρηγόρης Ψαριανός (υποψήφιος Περιφερειάρχης της Δημοκρατικής Αριστεράς) αντιμετωπίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη (υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΛΑΟΣ) και η 18χρονη φοιτήτρια Εμμανουέλα Ιγνατίου (από τον συνδυασμό του Β.Κικίλια) στέκεται απέναντι στη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη (υποψήφια με τον Γ. Καμίνη). Ο Σταύρος Θεοδωράκης με το χρονόμετρο στο χέρι, αναζητά ακριβείς απαντήσεις στα σημαντικά προβλήματα του λεκανοπεδίου (ΧΥΤΑ, Ελληνικό, τζαμί, ναρκωτικά, συγκεντρώσεις, μετανάστες).
@Με ένα πολύ ενδιαφέρον editorial κυκλοφορεί το αυριανό «Down Town» που υπογράφει ο Πέτρος Κωστόπουλος. Αναφέρεται όπως μάθαμε στα νούμερα τηλεθέασης, αναρωτιέται για ορισμένες πρωτιές του μεγάλου καναλιού με πολύ εμπεριστατωμένο τρόπο… τα’ χωνει διακριτικά στους γερμανούς λέγοντας – ούτε λίγο ούτε πολύ – ότι αδυνατούν να κάνουν νούμερα οι εκπομπές του Alpha και πολλά άλλα ενδιαφέρονται που περιμένουμε να τα διαβάσουμε στο τεύχος που κυκλοφορεί αύριο.Ωστόσο μια φήμη που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες κάνει λόγο για απόσυρση του συγκεκριμένου editorial χωρίς όμως να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους έγινε, ΑΝ ισχύει τελικά κάτι τέτοιο. Το σχολίασε έντονα το enimerosi24...
@Τα δημοτικά ΜΜΕ αποτελούν μιαν εναλλακτική δυνατότητα στο σημερινό τοπίο της ενημέρωσης, την οποία οι πολίτες έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Τα ΜΜΕ αυτά, ωστόσο, απειλούνται ουσιαστικά με κλείσιμο λόγω των προβλέψεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και άλλων διατάξεων για την υποχρεωτική μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες. Το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο μπορεί να αποτραπεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση και μάλιστα πριν από το τέλος του 2010.
@Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου μπαίνουμε στη χειμερινή ώρα, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στο πότε θα ξεκινάει η τελευταία αναμέτρηση της αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Συγκεκριμένα από τις 31/10 ο τελευταίος αγώνας θα αρχίζει στις 19:30, με το ξεκίνημα να γίνεται στο Πανιώνιος-ΑΕΚ. Η παραπάνω διαφοροποίηση θα έχει επίπτωση στην ώρα έναρξης των αθλητικών εκπομπών. Πιο συγκεκριμένα σίγουρα θα αλλάξει ώρα το «Total Superleague» της Nova με τους Αντώνη Πανούτσο, Αντώνη Καρπετόπουλο που θα αρχίζει στις 21.30, αντί στις 22.30 που θα ξεκινάει ως και την ερχόμενη Κυριακή.
@ΜΙΑ επιστολή με νόημα. Σας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα σας για να μην κλείσει η εφημερίδα Απογευματινή, για να μην γίνουν απολύσεις και περικοπές αποδοχών, αλλά και να σας καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα σας.Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση ούτε μπορούν να γίνουν τα υποζύγια πάνω στα οποία θα φορτώσουν τα βάρη εκείνοι που την προκάλεσαν. Αναμένουμε τις προτάσεις σας, έτσι ώστε η αλληλεγγύη μας να είναι έμπρακτη και ουσιαστική σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.Όπλο μας είναι η ενότητα και ο κοινός αγώνας!
Οι εκπρόσωποι στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των εργαζομένων στις εφημερίδες
Έθνος και Έθνος Κυριακής, Ιωάννα Ηλιάδη
Ημερησία, Γιώργος Παυλόπουλος
Goal News, Σωτήρης Τριανταφύλλου
Σέντρα FM, Νίκος Ζαμπάρας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…