Μέρες σκοτεινές στα Μέσα Ενημέρωσης

@Σε 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωι της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 6 το πρωι της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα κρατικά ΜΜΕ ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στόχος είναι να αντιταχθεί ο κλάδος:
* Σε όλα αυτά που εξυφαίνονται στο όνομα δήθεν μεταρρυθμίσεων
* Στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης κατά των εργασιακών και...
ασφαλιστικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που ευεργετεί τους ασυνεπείς εργοδότες, «ρυθμίζοντας» τις συσσωρευμένες μεγάλου ύψους οφειλές τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Τύπου ΤΣΠΕΑΘ ΤΑΙΣΥΤ ΕΔΟΕΑΠ ΤΑΤΤΑ ΤΣΥΠΘ).
* Στην αδράνεια των κυβερνητικών και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές των εργοδοτών….
* Στη συστηματική καταστρατήγηση από εργοδότες των συμβατικών τους υποχρεώσεων, που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις ΣΣΕ.
* Στο φαινόμενο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, τις υπεργολαβίες, τα «φασόν» και τη μαύρη εργασία, που διογκώνονται καθημερινά.
* Στην περικοπή δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα.
* Στη δημιουργία νέας γενιάς «συμβασιούχων».
«Διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, το σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και την ανεργία», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Την ημέρα της απεργίας στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), που έχει συγκαλέσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
@Η απόφαση για 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ ελήφθη οριστικά από όλα τα σωματεία. Την Τρίτη απεργούμε. Μόνη της όμως μια απεργία δεν φθάνει γιατί και πάλι κινδυνεύουμε να πάμε απλώς για καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα και μαζί με την 24ωρη απεργία που θα γίνει πρέπει να αποφασισθεί άμεσα σχέδιο απάντησης σε κάθε ξεχωριστό ΜΜΕ που θα επιμείνει στην επίθεση του. Στο συγκρότημα Φαλήρου, στο ΔΟΛ, στον Πήγασο που αναμένεται να σκάσει η βόμβα των επιχειρησιακών συμβάσεων την άλλη εβδομάδα. Σε όποιο ΜΜΕ επιχειρείται να σπάσει η συλλογική σύμβαση να γίνεται -μόνο εκεί- συνδικαλιστική παρέμβαση. Με 48ωρες μάλιστα κυλιόμενες απεργίες.
Γιατί μπορεί το σχέδιο των εκδοτών όπως αποδεικνεύεται να είναι γενικό και συμφωνημένο (δέστε πάλι το non paper http://greektv-com.blogspot.com/2010/10/non-paper.html
Aυτά γίνονται ήδη) αλλά μπαίνει σε εφαρμογή σταδιακά και μεμονωμένα υπό άλλες συνθήκες σε κάθε Μέσο. Με αυτό τον τρόπο χρειάζεται να απαντήσουν και οι εργαζόμενοι. Γενικά και συντονισμένα και ειδικά και συντονισμένα.
@Η ΠΟΕΣΥ για την 24ωρη απεργία
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν αποφασιστικά στη γενική απεργία της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου, που έχουν κηρύξει σε όλα τα ΜΜΕ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών αλλά και τα αδελφά σωματεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που –σε εφαρμογή του αντικοινωνικού μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ– επιχειρεί να υποβαθμίσει την ισχύ των ΣΣΕ, ανοίγοντας το δρόμο για δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων αλλά και για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…