Η μάχη των εκλογών και οι νέες εξελίξεις στα media

@Η «επίθεση» Προβόπουλου στην ΕΡΤ μπορεί να αποκρούστηκε από τον πολιτικό προϊστάμενο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης Τηλέμαχο Χυτήρη, όμως έρχεται νέο κύμα περικοπών στην ΕΡΤ. Περικοπές που είναι μάλλον απαραίτητες αν αναλογιστεί κανείς τη σπατάλη των τελευταίων ετών, όταν ενώ εισέρρευσε άφθονο χρήμα στα ταμεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης παρέμεινε ζημιογόνος.
@Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση θα επιβάλει μέτρα περιορισμού του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ με αυστηρό έλεγχο επί των δαπανών. Αυτό βέβαια που δεν έγινε στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια είναι η διοικητική αναδιάρθρωση, η καθιέρωση της διαφάνειας με την αναλυτική δημοσίευση των οικονομικών της στοιχείων και ο έλεγχος από ένα συμβούλιο κατά τα πρότυπα του BBC Trust. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος στην έκθεσή του την περασμένη Τρίτη ανέφερε πως οι σταθμοί ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής «όχι μόνο είναι πολλοί για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδας, αλλά λειτουργούν και με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με εξαιρετικά υψηλό κόστος», όπως αναφέρει ήδη το 'Παρόν της Κυριακής'.
@Την ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα επέλεξαν το βράδυ των περιφερειακών εκλογών οι περισσότεροι τηλεθεατές, αφού σύμφωνα με τα μηχανάκια της AGB κατέγραψε ποσοστό 17,6% στο σύνολο και 21% στα νεανικά κοινά.
Συνολικά, την ταινία στο Star είδαν 821.051 τηλεθεατές έναντι 709.149 τηλεθεατών που προτίμησαν την ίδια ώρα τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από το Mega. Επίσης 837.634 τηλεθεατές είδαν το έκτακτο του STAR με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, το οποίο συγκέντρωσε 18,5% στο σύνολο και 20,1% στα νεανικά κοινά.
@Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 13.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, με θέμα την αύξηση της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των μετοχών της εταιρείας (reverse split).
@Αρχίζουν αύριο Τρίτη 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου οι εργασίες του 5ου EBU News Assembly, που συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ με την EBU (European Broadcasting Union). Πρόκειται για τη συνάντηση των διευθυντών Ειδήσεων και στελεχών των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών – μελών της EBU, με τη συμμετοχή περίπου 90 συνέδρων από όλες τις χώρες της Ευρώπης
@Με δύο δελτία Τύπου που έστειλαν το Mega και το Alter προκύπτει ότι οι τηλεθεατές «ψήφισαν» το μεγάλο κανάλι για την ενημέρωση τους την εκλογική βραδιά με ποσοστό, 17,4% και 709.000 τηλεθεατές και δεύτερο το Alter με 16,7% και 678.000. ακολούθησαν οι εκλογές στο STAR ΜΕ 10,2 και 412.000, ο Alpha με 9% και 333.000, ο ΑΝΤ1 με 7,9% και 329.000, η ΝΕΤ με 6,5% και 246.000 και τελευταίος ο ΣΚΑΙ με 4,8% και 195.000 τηλεθεατές.
@Δεν μπορούν να λειτουργούν χώρις άδεια οι περιφερειακοί και τοπικοί σταθμοί όπως σωστά επιβεβαιώνουν και οι typologies. Σαφές “μήνυμα” προς την κυβέρνηση στέλνει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με αφορμή την απόρριψη της προσφυγής του τηλεοπτικού σταθμού , Αθήνα TV, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 3578/2010 απόφασή της κρίνει ότι “η επ’ αόριστον ανοχή της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτουργούν παρανόμως, αντίκειται προς το Σύνταγμα”.
@Πολύ καλά πήγαν σε ακροαματικότητα στην Περιφέρεια τα τοπικά κανάλια που με συγκροτημένο δημοσιογραφικό και τεχνικό team μετέδωσαν τις εξελίξεις σε ζωντανες μεταδόσεις και κατά γενική ομολογία με Αθηναικό επίπεδο ή καλύτερο δεδομένου ότι στην περιφέρεια πραγματικά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τρανό παράδειγμα αποτελεί για την Βόρεια Ελλάδα 2 κανάλια της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Πελοπόννησο είδαμε το διήμερο το πλούσιο team της τηλεόραση Best στη Μεσσηνία σε πλήρη ανάπτυξη μεταδίδοντας παλμό απο το Νομό και την Πελοπόννησο.
@Την κατ' εξαίρεση χορήγηση δανείου ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε συντάκτη της «Απογευματινής», υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει δεύτερη εργασία, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στη συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου. Τα αιτήματα των συντακτών που έχουν δεύτερη εργασία θα εξεταστούν κατά περίπτωση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…