Ανακλήσεις απολύσεων και αναταραχή για το μέλλον του Τύπου

@Ανακλήθηκαν τελικά οι 28 απολύσεις που είχε αποφασίσει να προχωρήσει ο ΔΟΛ, με πρόσχημα την αναστολή της κυκλοφορίας του ημερήσιου «ΒΗΜΑΤΟΣ». Κύριος λόγος για την αναστολή των απολύσεων, ήταν η προκήρυξη 48ώρης απεργίας εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ για τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τα ξημερώματα του Σαββάτου, «μπλοκάροντας» ουσιαστικά την έκδοση του «χρυσοφόρου» κυριακάτικου φύλλου..
@Τη νέα διοικούσα επιτροπή της ΕΤ-3 ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η σύνθεση της νέας επιτροπής έχει ως εξής: Νίκος Σωτηριάδης, Δικηγόρος (Πρόεδρος), Δημήτριος Γιακουμέλος, Ηλεκτρολόγος (Εκπρόσωπος των εργαζομένων), Σοφία Νικολαΐδου, Συγγραφέας, Χρίστος Τελίδης, Δημοσιογράφος, Γρηγόρης Τσόκας, Καθηγητής Α.Π.Θ. Τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής τις προσεχείς ημέρες θα περάσουν από ακρόαση από το ΕΣΡ.
@xθές 2 Δεκεμβρίου, ξεκινά την πορεία της στον Τύπο η νέα εφημερίδα ‘Δημοκρατία’.
Έχει όμορφο σχεδιασμό χωρίς υπερβολικούς νεωτερισμούς, ενώ θεωρούμε σωστό που από την πρώτη στιγμή δηλώνει σε ποιο χώρο απευθύνεται ώστε να βρει το κοινό της. Μπόνους: Στην τελευταία σελίδα η Λιάνα Κανέλλη. Καλή επιτυχία από εμάς. Οι καιροί είναι δύσκολοι και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε νέες προσπάθειες.
@Οι γιορτές πλησιάζουν και οι άνθρωποι των καναλιών έχουν αρχίσει να στήνουν τα προγράμματα με πρωταγωνιστές τους παρουσιαστές τους. Την τιμητική τους και φέτος θα έχουν τα τηλεπαιχνίδια , τα οποία θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα στελεχωθούν από celebrities. Στον ANT1και στο Mega έχουν ήδη κατασταλάξει στους καλεσμένους τους, αλλά και το ποιες εκπομπές θα γίνουν εορταστικές, ενώ στον Alpha ακόμα βρίσκονται στην διαδικασία αναζήτησης.
@Την απόφαση για οριστική διαγραφή της Τατιάνας Στεφανίδου από την Ε.Σ.Η.Ε.Α., το σωματείο των δημοσιογράφων στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο. Για ποιον λόγο η Τατιάνα βρέθηκε εκτός της Ένωσης Συντακτών;Σύμφωνα με την μακροσκελή ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που συγκλήθηκε για να αποφασίσει για την τύχη της κυρίας Στεφανίδου ως δημοσιογράφου, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συμμετοχή της Τατιάνας Στεφανίδου σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας ρούχων, κάτι το οποίο αντιβαίνει ρητά το καταστατικό της Ένωσης.
@Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο δ.σ., του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ). Πρόεδρος εξελέγη ο Γ. Λασκαράκης (Γνώμη Αλεξανδρούπολης), αντιπρόεδρος ο Μ. Τσαρουχάς, (Πρωινός Λόγος Τρικάλων) γενικός γραμματέας ο Γ. Αλεξίου (Νέος Αγών Καρδίτσας), ταμίας ο Αθ. Μυκωνιάτης (Πατρίς Ηρακλείου) και κοσμήτωρ ο Γ. Κατσαΐτης (Ενημέρωση Κέρκυρας). Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο Δ. Ρίζος (Λαμιακός Τύπος), η Ιωαν. Δερμίση (Πιερικοί Αντίλαλοι) και ο Χ. Χουτζούμης (Βοιωτική Ώρα). Στην εξελεγκτική επιτροπή ο Ευαγ. Αθανασίου (Νέοι Αγώνες Ηπείρου), ο Λ. Βαρουξής (Πατρίς Πύργου) και ο Π. Παναγιωτόπουλος (Πρώτη Πύργου).
@Αποφασίστηκε η σύνθεση του Οργάνου που θα αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, από εδώ και πέρα και ειδοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Στο Όργανο, του οποίου πιθανότατα θα προΐσταται ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας, συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με την ψηφιακή μετάβαση, αφού εκπροσωπούνται τα υπουργεία, οι Ενώσεις των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, οι φορείς των δικτύων και βέβαια οι εμπλεκόμενες ανεξάρτητες αρχές
@Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ώστε να κηρυχθεί 48ωρη απεργία με στόχο να εμποδιστεί η έκδοση του Κυριακάτικου φύλου της 12ης Δεκεμβρίου ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ και το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε απολύσεις συναδέλφων τους και ζητούν να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου, τα οποία όπως καταγγέλλουν έχουν μείνει στα συρτάρια.
@Ένα γράμμα που πήρε ο Λάκης Λαζόπουλος από νέους που βρίσκονται σε αναμορφωτήριο τον έκανε να δακρύσει και να τους υποσχεθεί ότι θα βρεθεί κοντά τους και θα κάνει μια εκπομπή μόνο για αυτούς. Όπως αναφέρει το περιοδικό Λοιπόν έχει δώσει εντολή να λυθούν όλα τα διαδικαστικά ώστε να κάνει Πρωτοχρονιά στη φυλακή.
@Τα ποσοστά των δελτίων ειδήσεων στα νεανικά κοινά διαμορφώθηκαν ως εξής: MEGA 17,8%, STAR 16,4%, ALPHA 15,1%, ANT1 13,2% και ALTER 11,3%. Στο σύνολο κοινού τα κεντρικά δελτία σημείωσαν: MEGA 24%, ALTER 16,4%, ANT1 14,5%, ALPHA11,7%, STAR 9,2%. To κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 μεταδόθηκε μία ώρα νωρίτερα λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα Χάιντουκ-ΑΕΚ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…