'Οταν η αδικία γίνεται Νόμος, τότε η αντίασταση είναι καθήκον!'

@ΜΕ ένα τσαντίρι διαφορετικό μαζί με την Ελένη Γερασιμίδου, τον Στάθη Ψάλτη σε άπαιχτο ρόλο αλλά και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη μας αποχαιρετά ο Λαζόπουλος για το 2010 σε μια εναπανάληπτη εκπομπή. Μας άρεσε πιο πολύ όμως μια φράση γα την οικονομική ύφεση και τα προβλήματα του κόσμου όπου τόνισε ότι όταν η Αδικία γίνεται Νόμος, τότε η Αντισταση αποτελεί καθήκον για όλους μας. Μια αλήθεια που οφείλουμε να ανανγωρίσουμε.....
@Δεν μεταδόθηκαν τελικά χθές το πρωί οι εκπομπές του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη και “10 με 1 μαζί” των Γιώργου Καραμέρου και Σπύρου Χαριτάτου την Τρίτη λόγω της οκτάωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ). Η στάση εργασίας, η οποία κράτησε ως τις 13.00. γίνεται στα πλαίσια διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο κανάλι του Μίνωα Κυριακού για τις απολύσεις
@Mε 3 πλατφόρμες στην εποχή της κρίσης; Η πρώτη είναι της Nova, η δεύτερη είναι εκείνη που φιλοδοξεί να βγάλει στον αέρα ο ΟΤΕ με το Conn-x TV και η τρίτη έρχεται από την εταιρεία Infosport productions. Αύριο στο ΕΣΡ καλείται η εταιρεία «για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με αίτηση χορήγησης άδειας παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, μέσω δορυφόρου». Για την εταιρεία δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία και ειδικά αν σχετίζεται με τα σχέδια για τον ΟΠΑΠ T.V.
@Εικοσιτετράωρη απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Antenna και TV Μακεδονία από τις 6 π.μ. της Τρίτης 14/12/2010 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 15/12/2010 κηρύσσουν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ).Οι δύο Ενώσεις ζητούν να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών από τα ανταποκριτικά γραφεία των σταθμών στη Θεσσαλονίκη και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους.
@«Έμπορος γραπτού λόγου» απαντούσε ειρωνικά μια φίλη δημοσιογράφος όταν τη ρωτούσαν τι δουλειά κάνει. Όπως πολλές δεκάδες άλλοι συνάδελφοι, γνωστοί και ως μπλοκάκιδες, είχε Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και ασφαλιστικά μοιράζονταν το ίδιο ταμείο (ΟΑΕΕ) με τους Ελεύθερους Επαγγελματίες- Εμπόρους. Μόνο που εκείνη δεν εμπορεύονταν ρούχα ή παπούτσια αλλά λέξεις με την αράδα σε τιμή διαπραγματεύσιμη ανάλογα με τον πελάτη – εκδότη.Στην πραγματικότητα κάτω από τον τίτλο του μπλοκάκια βρίσκονται πολλές εκατοντάδες δημοσιογράφοι – υπάρχει άραγε κανείς που να γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι; – οι οποίοι χωρίς να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους επιφορτίζονται όλες τις υποχρεώσεις.
@Προθεσμία 6 μηνών για τη μετατροπή τους σε Α.Ε. Τη δέσμευση ότι θα δοθεί εξάμηνη παράταση για τη μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Α. Ε. έδωσε στο νέο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά τη σημερινή τους συνάντηση.
@Απεργία σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης την Παρασκευή 17/12 και το Σάββατο 18/12/2010 αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, παράλληλα με τη συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.
Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά:
Την άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και
Την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.
Η Συντονιστική Επιτροπή διακηρύσσει επίσης την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα με τους εργαζομένους όλης της χώρας, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων.
@Ανοικτό διαγωνισμό για τη μέτρηση της ραδιοφωνικής ακροαματικότητας στην Αττική προκηρύσσει σήμερα η Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής. Κριτήριο είναι η “συμφερόττερη προσφορά” και ο προυπολογισμός του ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ Καταληκτική ημερομηνία για τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή των προτάσεων είναι η 4η Φεβρουαρίου 2011.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…