Ο καθρέφτης της κοινωνίας..... μέσα απο 'Οικογενειακές ιστορίες'

@ΛΕΝΕ ότι η τηλεόραση αποτελεί τον...καθρέπτη της κοινωνίας μας και προσπαθούν να τν δικαιολογήσουν τηλεοπτικά μέσα απο καθημερινές εκπομπές αλλά και ριάλιτυ που πλέον κουράζουν τον τηλεθεατή. Ωστόσο ιδίατερη μνεία αξίζει να αφιερώσουμε στις επονομαζόμενες... οικογενειακές εκπομπές οι οποίες καθρφτίζουν την καθημερινότητα του πολίτη. Ωστόσο το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι καταλυτικό αλλά και..εκπαιδευτικό. Οπως ο λόγος για την εκπομπή 'Οικογενειακές ιστορίες' που με πολύ προσοχή παρακολουθήσαμε στον Alpha.
@MAΛΙΣΤΑ αυτή την φορά παρατηρήσαμε την συμπεριφορά μιας μέσης ελληνικής οικογένειας η οποία είχε πρόβλημα με την έφηβη κόρη ενός ζευγαριού αλλά και τις επιρροές της απο το εξωτερικό και σχολικό περιβάλλον. Προσπαθήσαμε με προσοχή να αποτυπώσουμε τις γενεσιουργές αιτίες του..χάσματος των γενεών. Αλλά εκείνο που μας εντυπωσίασε ήταν ορισμένα πράγματα: 1ον η φυσικότητα μπροστά στην κάμερα των οικογενειακών καυγάδων, 2ον η ατίθαση συμπεριφορά των νεαρών εφήβων και ιδίως της κοπέλλας- γνωρίζουμε ότι πλέον οι κοπέλλες έχουν ξεφύγει- αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης, 3ον η λύτρωση που ήρθε λές και ήταν σκηνοθετημένη.
@Το αναφέρουμε διότι παρατηρήσαμε ότι τα μικρόφωνα βρίσκονταν σχεδόν πάντα στις ενδυματολογικές παρουσίες των νεαρών γυναικών αλλά και του ζεύγους αλλά όχι πάντα. Οι κοπέλλες πήραν...το μάθημά τους όταν βγήκαν με έναν άγνωστο που βρήκαν σε ισοτσελίδα τύπου facebook στο Ιντερνετ και βγήκαν βόλτα μαζί τους....Ομως είχε άσχημη κατάληξη γιατί προσπάθησε να τις..βιάσει. Μετά όλα άλλαξαν απο την συμπεριφορά τους. Ο δράστης ευτυχώς συνελήφθη μετά απο 3 μήνες. Ομως στη σκηνή που οι κοπέλλες επιβιβάζονται στο όχημα είδαμε ότι τουλάχιστον η μία φορούσε μικρόφωνο. Αρα ήταν εύκολο και απο τα στοιχεία του οχήματος ο εντοπισμός τους. Αν ήταν αναπαράσταση έχει καλώς. Αν όμως δεν ήταν γεννούνται ερωτήματα για τον ρόλο...της κάμερας-κρυφής ή μή- στην δικαίωση που ακολούθησε.
@Τελικά για όλα ευθύνεται το...κακό διαδίκτυο που στη προκειμένη περίπτωση σωστά επισημάνθηκε ότι ποτέ δεν δίνουμε ραντεβού με αγνώστους χωρίς προφυλάξεις και..συνοδεία. Αλλά μήπως και στον πραγματικό κόσμο τα πράγματα δεν είναι το ίδιο και χειρότερα; Aπλά το παραθέτουμε ως άποψη ότι πλέον η λογική της κλειδαρότρυπας απο τα κανάλια μπορεί να γίνει πιο πειστικά και πιο λυτρωτικά....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…