Ψηφιακή περιφερειακή TV στη Πάτρα και διαβουλεύσεις για την νέα εποχή

@Η τηλεόραση BEST απο τη Μεσσηνία προχωρώντας ένα βήμα ακόμα ποιο πέρα στην ψηφιακή τηλεόραση ανακοίνωσε μαζί με άλλα 2 κανάλια την ψηφιακή εκπομπή και στον Νομό Αχαΐας στο κανάλι 53 Νο 2 και Digital (ψηφιακά) όπως ορίζουν οι καινούργιοι χάρτες εκπομπής των περιφερειακών καναλιών. Με αίσθημα ευθύνης ενημερώνουμε το κοινό του Μεγαλύτερου Νομού της Νοτιοδυτικής Ελλάδος ότι θα προσπαθήσουμε και στην Αχαΐα να μεταδίδουμε έγκυρα, έγκαιρα και αντικειμενικά όλα τα γεγονότα της Τηλεοπτικής μας Περιφέρειας ώστε να συμβάλουμε και εμείς στην ενημέρωση των πολιτών για όλα τα γεγονότα που τους απασχολούν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την τηλεόραση BEST την έχουν ήδη κατατάξει οι Μεσσήνιοι στην πρώτη θέση τηλεθέασης κάτι που φιλοδοξούμε και θα προσπαθήσουμε να συμβεί και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας που θα εκπέμπουμε.
@Πάντως στην Πάτρα εκπέμπουν ήδη και άλλα 3 τουλάχιστον ψηφιακά περιφερειακά κανάλια τα οποία οδηγούν τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο της Δυτικής Ελλάδας...
@Οριστικοποιήθηκε τελικά η ημέρα που θα κάνει πρεμιέρα το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ancore woman θα βγει στον αέρα στις 31 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου φυσικά. Τώρα τι πολιτική θα κάνει στο δελτίο θα το δούμε στην πράξη, αν και γνωρίζουμε ότι οι δεσμοί με την οικογένεια Παπανδρέου ειναι γνωστοί όταν κάποτε έκανε μπανάκι με τον αείμνηστο Ανδρέα και αποτλεούσε εξωφυλλο στα περιοδικά....Ωραίες εποχές....
@Ένα χρόνο μετά την έναρξη των ψηφιακών εκπομπών της Digea (18/01/2010) και πρόσφατα της ΕΡΤ (14/01/2011), στην βορειοδυτική Θεσσαλονίκη υπάρχει πλέον ανισότητα πρόσβασης μεταξύ των «κρατικών και ιδιωτικών καναλιών» και των «περιφερειακών καναλιών της Θεσσαλονίκης», αφού δεν υπήρξε ποτέ συντονισμός ψηφιακής μετάβασης…Από τη μια τα ιδιωτικά και τα κρατικά κανάλια έχουν προχωρήσει στην ψηφιακή εκπομπή, από το κέντρο εκπομπής Φιλίππειο (σε SFN δίκτυο με τον Χορτιάτη) και παράλληλα σε «Switch-OFF» όλων των αναλογικών εκπομπών τους (από το ίδιο κέντρο εκπομπής). Από την άλλη τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης, δεν είχαν ποτέ αναλογική εκπομπή από το κέντρο εκπομπής Φιλίππειο (εάν εξαιρέσουμε τα κανάλια TV100 «44UHF» και MTV+ «65 UHF»), ενώ στην πλειοψηφία τους παρέμειναν εκτός ψηφιακής μετάβασης, αντιμετωπίζοντας προβλήματα εξεύρεσης παρόχου (τύπου Digea/ΕΡΤ), προκειμένου να ξεκινήσουν τις ψηφιακές εκπομπές τους από το Φιλίππειο…
@Το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) μαζί με τα Προεδρεία των Περιφερειακών Ενώσεων Συντακτών συναντήθηκαν χθες με τα προεδρεία του ΣΗΠΕ και της ΕΙΗΕΕ. Στη συνάντηση αυτή οι εργοδότες εξέφρασαν την πρόθεση να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας. Οι εργοδοτικές οργανώσεις διατύπωσαν επίσης την άποψη ότι οι περικοπές των μισθών των δημοσιογράφων δεν αποτελούν λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Τέλος, τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα ενίσχυσης του Περιφερειακού Τύπου.
@Ουσιαστικές αλλαγές στην αγορά του ραδιοφώνου, τόσο σε επίπεδο εμβέλειας όσο και σε επίπεδο θέσεων εκπομπών, ανοίγει η προοπτική της μετάβασης στην ψηφιακή τεχνολογία και για τα ερτζιανά, την οποία η κυβέρνηση -σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της- προωθεί, παράλληλα με το εγχείρημα της ψηφιακής τηλεόρασης.Η μετάβαση -και- στο μέσο αυτό, ανατρέπει πλήρως τα μέχρι σήμερα ισχύοντα στο χώρο του ραδιοφώνου, αφού το πεδίο συχνοτήτων που έχει προβλεφθεί για τη λειτουργία των σταθμών, αφήνει μικρά περιθώρια για την υπάρχουσα κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι το ραδιοφωνικό πεδίο στην Ελλάδα, διαμορφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 για την περιφέρεια και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για την πρωτεύουσα. Από τότε υπήρξαν κάποιες αλλαγές οι οποίες με την πάροδο των ετών και τις νομιμοποιήσεις από την πλευρά του ΕΣΡ που έφερε ο νόμος Ρουσόπουλου, οδήγησε στη λειτουργία 42 ραδιοφωνικών επιχειρήσεων στο νομό Αττικής.
@Μια μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που επιρρίπτει αποκλειστικά τις ευθύνες για το τρολαγνικό “φιάσκο” στην ηγεσία της Ασφάλειας, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας (δηλαδή τα μέλη των δυο Πειθαρχικών συμβουλίων, Α’ βάθμιου και Β’ βάθμιου) της Ένωσης Συντακτών, προσπαθούν να σώσουν τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας. Και συμπεριλαμβάνουν σαφώς και τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ στο “απαράδεκτο φαινόμενο” της άκριτης δημοσιοποίηση ανακριβών ή και σκόπιμων διαρροών από τις διωκτικές αρχές.Στο μεταξύ ο Πάνος Σόμπολος στο www.aixmi.gr δηλώνει τη “συγγνώμη του” επειδή παραπλανήθηκε από τις πηγές του.
@Πάμε να δούμε τι νούμερα έκαναν χθες οι πρωινών εκπομπές στην ζώνη 10:00 με 13:00.
Στο γενικό σύνολο του πληθυσμού το Πρωινό μου έκανε μέσο όρο 25,4%το 10 με 1 μαζί 16.2% και ακολούθησε ο «Καφές με την Ελένη» με 16%. Στα νεανικά κοινά 31,9% το Πρωινό μου, το δίδυμο Καραμέρου-Χαριτάτου 13,3% ενώ την ίδια ώρα η Ελένη Μενεγάκή έκανε 13,4%.*Να σημειώσουμε οτι τα νούμερα είναι από τις 10 μέχρι και τις 1 για όλες τις εκπομπές,τα καθαρά νούμερα στην μεσημεριανή έκδοση.
@Σε ότι αφορά το Ραδιοτηλεοπτικό Τοπίο, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος ανέφερε κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου, ότι τελικώς θα προχωρήσει ο διαχωρισμός μεταξύ Παρόχου Δικτύων και Παρόχου Περιεχομένου, επιβεβαιώνοντας τα όσα έχει δηλώσει έως σήμερα, ο αρμόδιος Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Κος. Τηλέμαχος Χυτήρης, σχετικά με το νέο Νομοσχέδιο που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση.Επίσης, ανέφερε ότι θα γίνει αποτίμηση του φάσματος (του ψηφιακού μερίσματος) από το Κράτος και ότι τελικώς η ΕΕΤΤ θα έχει την ευθύνη για την αδειοδότηση και τον έλεγχο των Παρόχων Δικτύων. Στην ερώτηση σχετικά με το ύψος του τιμήματος που πρέπει να καταβάλει μία εταιρεία ώστε να γίνει Πάροχος Δικτύου, αλλά και για το ύψος του τιμήματος που πρέπει να καταβάλει ένας Τηλεοπτικός ή ένας Ραδιοφωνικός Σταθμός σε έναν Πάροχο Δικτύου για τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, ο Κος. Κανέλλος απήντησε ότι το όλο θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση και ότι σύντομα θα υπάρξει ο Σύμβουλος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος θα συμβάλει στην αποτίμηση του φάσματος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…